TRAŽIŠ? NAĐI.

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

IZJAVA O PRIVATNOSTI
24.5.2018. 15:59:39

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka


Namjena Pravilnika o zaštiti osobnih podataka obrta PluStudio je upoznati kupce, potencijalne kupce ili posjetioce internetskih stranica eIstra.info s namjenama i temeljem obrade osobnih podataka od strane obrta PluStudio, Karlovačka ulica 16, 52100 Pula, Hrvatska, e-mail: info@eistra.info (u nastavku: Poduzetnički portal eIstra.info ili Portal ili Upravitelj osobnih podataka).


Sve internetske aktivnosti obrta PluStudio u skladu su s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakon o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka može se promijeniti ili nadopuniti bilo kada bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Upotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.

 


Zaštita osobnih podataka 

Poduzetnički portal eIstra.info zna koliko vam je privatnost važna. Zbog toga želimo biti u potpunosti transparentni o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke.

Vaše podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo temeljem navedenih zakona i propisa. 

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka određuje upotrebu informacija koje dobijemo od Vas kada posjetite naše web-stranice ili nam ih dostavite na neki drugi način (npr. tijekom razgovora, potpisivanja ugovora o suradnji ili telefonske ili elektroničke komunikacije).

Korisnici i/ili kupci se u svakom trenutku mogu obratiti PluStudiju sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu podataka koji se na njih odnose.
 


Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu podataka

Upravitelj osobnih podataka je obrt PluStudio, Karlovačka ulica 16, 52100 Pula, Hrvatska.
 

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.). Obrada osobnih podataka uvijek je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te prema pravilima o zaštiti podataka koji se primjenjuju na portalu.

Obrt PluStudio bavi se promidžbom poslovnih subjekata s područja Istre. Ovaj Pravilnik o zaštiti osobnih podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo, način na koji ih koristimo i objavljujemo, zajedno s mogućnostima koje imate u vezi kontroliranja tih podataka. Osobne podatke prikupljamo u svrhu sklapanja i izvođenja ugovora, promidžbe vaših proizvoda i usluga na portalu eIstra.info i izvan njega, neposrednog obavještavanja klijenata i posjetitelja Portala o posebnim ponudama, popustima i drugim sadržajima preko e-maila ili SMS-a.

Prikupljamo osobne podatke kako bismo mogli pružati, održavati, štititi i unaprijediti naše usluge i razumjeli na koje načine korisnici upotrebljavaju web-stranice Portala. 

PluStudio skuplja, obrađuje i pohranjuje osobne podatke korisnika/klijenata u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora, pružanju korisničke podrške, rješavanja prigovora klijenata i ostalih radnji povezanih sa sklapanjem i izvršavanjem ugovornih obveza. Takve podatke prikupljamo na temelju dane privole.  
 
Vaši podaci dostupni su samo zaposlenicima kojima su nužni za obavljanje posla. Naši zaposlenici obvezali su se na čuvanje poslovnih tajni, uključujući i Vaše osobne podatke. 

U slučaju da klijent uskrati davanje bitnih podataka, PluStudio neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor i isporučiti usluge.
 
U bilo kojem trenutku možete zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga te pravo na prijenos podataka. Kako biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili informacije o obradi Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate putem e-pošte.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane obrta PluStudio možete uputiti i nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP). 
 

Informacije koje prikupljamo od vas

Osnovni kontakt podaci: prikupljamo vaše ime, adresu e-pošte, adresu i telefonski broj kako bismo vas mogli kontaktirati u vezi unosa informacija o vašoj tvrtki ili obrtu u našu bazu podataka i svih ostalih proizvoda i usluga dogovorenih ugovorom o suradnji.

Pojedinosti o tvrtki: prikupljamo naziv tvrtke koju predstavljate, ime kontakt osobe i pojedinosti o proizvodima i / ili uslugama koje nudi vaša tvrtka kako bismo mogli objaviti informacije o vašoj tvrtki u našoj bazi podataka i pružiti vam najbolju moguću uslugu prilagođenu vašim poslovnim potrebama. Također, možete odabrati objavu drugih informacija o vama i vašoj tvrtki. Ako to učinite, obradit ćemo i te podatke u svrhu objavljivanja na Portalu.

Podaci o plaćanju: prikupljamo podatke o vašoj bankovnoj kartici kako bismo mogli potraživati plaćanje za sve proizvode i usluge koje smo dogovorili Ugovorom o suradnji.

Korespondencija: prikupljamo sve dodatne osobne podatke koje nam možete pružiti ako nas kontaktirate putem e-pošte, pisma, društvenih mreža, telefona, web-stranice ili na bilo koji drugi način. Svaki vaš poziv ili drugi oblik kontakta možemo zabilježiti i u vezi njega napisati bilješku u svrhu poboljšanja naših usluga i rješavanja eventualnih sporova koji bi mogli nastati tijekom pružanja naših usluga. Moguće je da ćemo zatražiti vaše informacije prilikom odgovaranja na ankete, pri komunikaciji s našim timom za podršku korisnicima i kod pitanja o našim uslugama ili sadržaju na Portalu.

Treće strane:
Osobne podatke o vama možemo zatražiti od trećih strana, kad ste trećoj strani dali pristanak da s nama podijeli takve informacije.


Informacije koje prikupljamo automatski

Informacije iz zapisnika: Prikupljamo informacije koje uobičajeno omogućuju web preglednici, mobilni uređaji i poslužitelji. Na primjer, to su vrsta preglednika, IP adresa, jedinstveni identifikatori uređaja, web mjesto za referiranje, datum i vrijeme pristupa, jezična sklonost, operativni sustav i informacije o mobilnoj mreži. Ti podaci se prikupljaju prilikom posjeta Portalu.

Informacije o korištenju: Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga. Na primjer, prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici obavili na web lokaciji. Drugim riječima, saznajemo tko je što učinio i kada je što učinio na web lokaciji. Također, prikupljamo informacije o tome što se događa kada upotrebljavate naše usluge (npr. prikazi stranice, promjene podataka na stranici, itd.) zajedno s informacijama o uređaju (npr., veličina zaslona mobilnog uređaja, naziv mobilne mreže i proizvođača mobilnih uređaja). Ove nam informacije koriste kako bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge kako bismo ih mogli poboljšati.

Informacije o lokaciji: Prema vašoj IP adresi možemo odrediti približnu lokaciju vašeg uređaja. Te informacije prikupljamo kako bismo izračunali koliko osoba koristi naše usluge iz određenih geografskih regija.

Informacije s kolačića i drugih tehnologija: Pratimo način na koji koristite našu web-stranicu putem kolačića i drugih sličnih tehnologija. Kolačići spremaju vaše postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa, a kada ponovno otvorite istu web-stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. 
 

Korištenje osobnih podataka

Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

  • Kako bismo vam pružili naše usluge, primjerice, postavljanje i održavanje vaše stranice na Portalu, pohranu informacija o vašoj tvrtki ili obrtu ili naplatu za bilo koju od naših usluga;
  • Dijelimo naziv tvrtke, adresu, podatke za kontakt i ostale informacije o tvrtki koje se nalaze na vašoj stranici na Portalu s tražilicama trećih izvora (kao što je Google), s društvenim mrežama (kao što je Facebook) i s drugim relevantnim poslovnim internet stranicama s ciljem promidžbe vašeg poslovanja ciljanoj publici i vašim potencijalnim kupcima.
  • Kako bismo potvrdili vaš identitet i vjerodostojnost informacija koje ste nam dali, možemo ih provjeriti kod trećih izvora.
  • Koristimo telefonski broj koji ste nam dali da bismo vas mogli kontaktirati u vezi produženja ugovora o suradnji za bilo koje plaćene proizvode i usluge koje pružamo. To ćemo učiniti uslijed isteka vašeg ugovora, a ako ne stupimo u kontakt, prestajemo s pružanjem ugovorenih usluga dva (2) mjeseca nakon datuma isteka zajedničkog ugovora o suradnji.
  • U slučaju da nismo stupili s vama u kontakt do trenutka isteka ugovora ili ako odlučite ne produžiti ugovor nakon isteka, podatke o vašoj tvrtki ćemo zadržati u besplatnom popisu tvrtki na portalu eIstra.info. Uklonit ćemo navedene podatke ako vi to zatražite.
  • Obrađujemo podatke o vašoj bankovnoj kartici kako bismo mogli naplatiti sve usluge koje ste zatražili ili ćete zatražiti u budućnosti, kao i moguća dugovanja.
  • U slučaju da ste nam dali vašu privolu, možemo koristiti vaše podatke kako bismo vam poslali promotivne ponude ili obavijesti putem e-pošte, SMS-a, pisma ili telefona. U svakom trenutku možete otkazati pretplatu na naše promotivne ponude klikom na poveznicu "Otkažite pretplatu" u bilo kojoj našoj e-pošti ili kontaktirajući nas na bilo koji drugi način.
  • Kolačiće i slične tehnologije upotrebljavamo za praćenje aktivnosti na našoj internet stranici kako bismo vam pružili važne značajke i funkcije na našoj internet stranici, pratili njezinu uporabu i pružili vam prilagođeno iskustvo. 
  • Upotrebljavamo tehnologiju praćenja unutar naših e-poruka kako bismo prikupili informacije kao što su vrijeme i datum kada otvorite e-poštu i vrstu uređaja koja se koristi za otvaranje. Koristimo ove informacije kako bismo imali uvid u učinkovitost naše komunikacije putem e-pošte, s ciljem njenog budućeg poboljšanja i personaliziranja cjelokupne usluge.
  • Na Portalu se možete preplatiti na newsletter, a prilikom pretplate potrebno je unijeti osobne podatke. Te podatke možemo koristiti kako bismo vas obavještavali o novostima i akcijama putem e-pošte.  U inicijalnoj i svakoj budućoj newsletter poruci nalazi se poveznica putem koje se pretplatnik može odjaviti s liste i time prekinuti buduće primanje poruke putem newslettera. U procesu potvrđivanja prijave na newsletter obrt PluStudio će zabilježiti IP adresu korisnika, te vrijeme i datum kad je izvršena potvrda upisa u bazu pretplatnika newslettera. Tom procedurom registracije na newsletter osigurava se dodatna kontrola privole korisnika da želi primati marketinške i ostale obavijesti. Slat ćemo newslettere koji se tiču našeg poslovanja, usluga koje pružamo ili zanimljivih informacija iz domene našeg poslovanja. Nećemo dijeliti osobne podatke pretplatnika newslettera s trećim stranama.
  • Koristimo alate za analizu podataka kao što je Google Analytics da bismo prikupili informacije o tome kako stupate u interakciju s Portalom, web-stranici s koje ste došli na Portal, koliko vremena provodite na svakoj stranici, koji operativni sustav i web preglednik koristite te mrežne i IP informacije. Ove podatke koristimo kako bismo poboljšali naše usluge.
  • Koristimo vaše osobne podatke kako bismo vam mogli omogućiti i poboljšati korisničku podršku (na primjer, kad imate pitanja o našim proizvodima i uslugama).
  • Možemo analizirati vaše osobne podatke kako bismo bolje razumjeli našu bazu korisnika. Također vas možemo pozvati da sudjelujete u istraživanju tržišta. Ako prihvatite naš poziv, vaše ćemo povratne informacije koristiti za poboljšanje naših proizvoda i usluga.
  • Obrađujemo osobne podatke tijekom održavanja i administriranja naših internih zapisa. To uključuje obradu vaših osobnih podataka kako bi se osiguralo da su informacije o vama ažurirane i točne.
  • Koristimo osobne podatke o vama koje posjedujemo kako bismo vam mogli odgovoriti na sve upite ili pritužbe koje ste podnijeli ili vam pomoći oko eventualnog spora koji se može pojaviti tijekom pružanja naših proizvoda i usluga na najučinkovitiji način.


Politika kolačića

Kako bismo osigurali funkcionalnost Portala i unaprijedili korisničko iskustvo, koristimo kolačiće (eng. Cookies). Prije spremanja kolačića na Vaše računalo, dužni smo zatražiti Vašu privolu. Tek nakon što prihvatite ovu opciju na Vaše ćemo računalo pohraniti malu količinu kolačića. 

Ne prihvatite li kolačiće na računalo, i dalje ćete moći pregledavati stranice Portala, ali neke njegove usluge neće Vam biti dostupne. 

Cookie ili kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite određenu web-stranicu. Upotrebljava se kako bi se pružilo bolje korisničko iskustvo svakom pojedinom korisniku prilikom pregledavanja mrežnih stranica. 

Uloga kolačića je spremanje Vaših postavki, postavki web-stranice, Vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena ponovno posjetite našu stranicu, preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene Vašim potrebama. 

Kolačići spremaju širok raspon informacija, ovisno o njihovoj definiranoj ulozi, među kojima su i osobni podaci. Ipak, isključivo Vi možete odlučiti koje informacije će kolačići spremati. U postavkama internet preglednika koji koristite možete sami odrediti hoćete li odobriti ili ne odobriti zahtjeve za spremanje kolačića. 


Analiza posjećenosti stranice


PluStudio koristi se servisom za mjerenje posjećenosti stranice - Google Analyticsom. Ovako prikupljeni podaci ne identificiraju posjetitelje Portala, a prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe analize mrežnih stranica. 

Google Analytics koristi kolačiće. Prilikom Vaše posjete stranicama Portala koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja te obrađuje. Ne želite li da se Vaši podaci obrađuju, to možete spriječiti preuzimanjem dodatka preglednika dostupnog na sljedećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Googleov alat postavlja trajne kolačiće u pregledniku kako bi Vas identificirao kao jedinstvenog korisnika sljedeći put kada posjetite našu web-stranicu. Nitko drugi ne može koristiti te kolačiće osim davatelja usluga (npr. Google za Google Analytics). Informacije prikupljene iz kolačića mogu se prenijeti na te servisne partnere i pohraniti ih na poslužiteljima u zemlji koja nije zemlja u kojoj živite. Iako prikupljeni podaci ne uključuju osobne podatke kao što su ime, adresa, podaci o naplati itd., prikupljene podatke koriste i dijele navedeni davatelji usluga u skladu s njihovim pravilima o privatnosti. 


Dijeljenje podataka

U nijednom slučaju ne prodajemo osobne informacije naših korisnika i klijenata. 

Uz odgovarajuće mjere zaštite, informacije o korisnicima dijelimo samo u ograničenim okolnostima:

Podružnice, zaposlenici i vanjski suradnici: Možemo otkriti informacije o vama našim podružnicama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bi mogli pružiti usluge ili obraditi informacija u naše ime. Od naših podružnica, zaposlenika i vanjskih suradnika zahtijevamo da poštuju Pravilnik.

Pružatelji usluga plaćanja: Možemo dijeliti vaše podatke s pružateljima usluga plaćanja koji te informacije trebaju znati kako bismo uslugu naplatili,a potom i odradili. Ova grupa obuhvaća dobavljače poput pružatelja usluga plaćanja koji obrađuju podatke o kreditnoj i debitnoj kartici. Svi naši vanjski partneri obvezni su poštivati Pravilnik.

U slučaju zakonske obveze: U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaše osobne podatke podijelit ćemo s nadležnim tijelima. Ako je sudskim nalogom ili drugim legitimnim zahtjevom od strane države to zatraženo, dužni smo otkriti Vaše podatke.

Poslovni transfer: U slučaju spajanja PluStudija s drugom tvrtkom, prodaje imovine tvrtke ili stjecanjem cijelog ili dijela poslovanja od strane neke druge tvrtke, ili u slučaju da Portal prestane poslovati ili uđe u stečaj, informacije o korisniku mogle bi se smatrati imovinom koja se prenesi ili koju stječe treća strana. Ako se bilo koji od tih događaja dogodi, ovaj se Pravilnik nastavlja primjenjivati na vaše podatke, a stranka koja prima vaše podatke može nastaviti upotrebljavati vaše podatke u skladu s ovim Pravilnikom.

Združene i neidentificirane informacije:
Možemo dijeliti podatke koji su združeni ili opravdano neidentificirani (ogoljeni), tako da se informacije ne mogu razumno koristiti za identifikaciju osobe. Na primjer, možemo objaviti združene statistike o upotrebi naših usluga.

 


Sigurnost

Nijedna mrežna usluga nije u potpunosti sigurna. Ipak, ulažemo maksimalan trud kako bismo zaštitili Vaše podatke od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja te poduzimamo sve za to potrebne mjere. U te svrhe koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure zaštite podataka. Primjenjujemo i sigurnosne postupke te tehnička i fizička ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.


Privola maloljetne osobe u vezi usluga informacijskog udruženja

Maloljetne osobe do 18 godina ne smiju posredovati bilo kakve osobne ili druge podatke na internetskoj stranici bez privole roditelja ili staratelja i uz potrebne mjere zaštite propisane posebnim zakonima (Obiteljski zakon, Zakon o socijalnoj skrbi). PluStudio neće nikada svjesno prikupljati podatke od osoba za koje zna da su maloljetne (mlađe od 18 godina), upotrijebiti ih ili proslijediti trećoj osobi bez privole zakonskog zastupnika.
Navedeno ne utječe na općenito ugovorno pravo država članica, poput pravila o valjanosti, oblikovanju ili učinku ugovora vezanog uz maloljetne osobe.

Obrt PluStudio, uzimajući u obzir raspoloživu tehnologiju, u takvim primjerima ima pravo provjere je li zakonski zastupnik dao ili potvrdio privolu za dijete.


Prava nositelja podataka

Pravo na informiranost


Nositelj podataka ima na jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo njegove osobne podatke. 

Pravo potvrde


Nositelj podataka ima pravo tražiti potvrdu o tome obrađuju li se njegovi osobni podaci. Ako nositelj podataka želi iskoristiti ovo pravo, u bilo kojem trenutku može nas kontaktirati na e-mail adresu: kontakt@eistra.info ili telefonom na broj 0800 024 023.

Pravo pristupa


Nositelj podataka ima pravo pristupa svojim osobnim podacima (ako ih obrađujemo). Nositelj podataka ima pravo provjeriti koristimo li njegove osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka.

Pravo na ispravak


Nositelj podataka ima pravo na ispravak njegovih osobnih podataka ako su netočni ili nepotpuni.

Pravo na brisanje (Pravo na zaborav)


Nositelj podataka ima pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje njegovih osobnih podataka (pravo na zaborav) ako ne postoji uvjerljiv ili opravdan razlog za nastavak korištenja. Ovo nije opće pravo brisanja; postoje iznimke.

Pravo ograničenja obrade


Nositelj podataka ima pravo blokirati ili suzbiti daljnje korištenje njegovih osobnih podataka u određenim okolnostima. U slučaju kada je obrada ograničena, PluStudio može i dalje čuvati njegove osobne podatke, ali ih više neće koristiti. Čuvamo popise osoba koje su zatražile "blokadu" daljnje upotrebe svojih osobnih podataka kako bi osigurali da se ograničenje poštuje i u budućnosti.

Pravo na prijenos podataka


U određenim okolnostima nositelj podataka ima pravo dobiti i ponovno upotrijebiti njegove osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom formatu. Osim toga, u određenim slučajevima, imate pravo da takve informacije prenesete izravno trećoj strani.

Pravo na odbijanje obrade


Nositelj podataka ima pravo odbiti obradu njegovim osobnih podataka za naše zakonite poslovne interese ili za izravne marketinške svrhe (uključujući i svako povezano profiliranje).

Pravo povlačenja suglasnosti na obradu


Ako nositelj podataka pristane na obradu osobnih podataka u određenu svrhu, ima pravo povući njegov pristanak u bilo kojem trenutku. U slučaju da to učini, to ne znači da su do tada izvršene obrade osobnih podataka protuzakonite.


Pravo na pritužbu tijelima za zaštitu podataka


Nositelj podataka ima pravo podnijeti žalbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) ako nije zadovoljan s načinom na koji smo postupili s njegovim osobnim podacima ili smatra da obrada njegovih osobnih podataka nije u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka.


Ugovorna obrada osobnih podataka

Kao pojedinac, nositelj podataka je upoznat i slaže se s time da PluStudio može drugim osobama povjeriti pojedine aktivnosti koje uključuju njegove osobne podatke. Ugovorni obrađivači podataka povjerljive podatke mogu obrađivati isključivo u ime obrta PluStudio i u skladu s namjenama koje su opredijeljene u ovom Pravilniku.

Ugovorni obrađivači podataka s kojimaobrt PluStudio surađuje su:

  • računovodstveni servis, odvjetnički uredi i drugi ponuđači pravnog savjetovanja,
  • ponuđači obrade podataka i analitike,
  • tvrtke za održavanje IT sustava,
  • sustavi za slanje e-pošte (npr. MailChimp i drugi),
  • ponuđači sustava za plaćanja (npr. PayPal),
  • ponuđači sustava za upravljanje odnosa sa strankama (npr. Microsoft),
  • ponuđači rješenja za internetsko oglašavanje (npr. Google, Facebook).


Veze na druge web-stranice

Naša web-stranica sadrži hiperveze na web-stranice koje posjeduju i upravljaju treće strane. Ovaj se Pravilnik ne odnosi na one druge web-stranice. Savjetujemo vam da pročitate izjave o privatnosti na drugim web-stranicama koje posjećujete jer će upravljati korištenjem bilo kakvih osobnih podataka koje pružate prilikom posjeta tim web-stranicama. Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za praksu privatnosti takvih web-stranica trećih strana, a vaše korištenje takvih web-stranica je na vaš vlastiti rizik.


Čuvanje osobnih podataka

Obrt PluStudio će čuvati vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni.

Sve osobne podatke koje PluStudio obrađuje zbog izvođenja ugovornog odnosa s tvrtkama, obrt PluStudio čuva u razdoblju koje je potrebno za izvršenje ugovora i još 5 godina nakon prestanka trajanja ugovora. Osim u slučaju ako između Vas i obrta PluStudio dođe do sukoba u vezi ugovora, u tom slučaju PluStudio čuva podatke 5 godina nakon pravomoćne sudske ili arbitražne presude ili nagodbe, a u slučaju da nije došlo do sudskog spora PluStudio čuva podatke 5 godina nakon datuma mirnog rješavanja spora

Sve osobne podatke koje PluStudio obrađuje na osnovi osobne privole pojedinca ili zakonskog interesa, PluStudio čuva trajno do prekida privole od strane pojedinca, tj. do zahtjeva za prekid obrade. Te podatke PluStudio će izbrisati prije prekida privole od strane pojedinca, samo ako je postignuta namjena obrade osobnih podataka ili ako tako određuje zakon.


Objava promjena

Svaka promjena Pravilnika o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na našoj internetskoj stranici.

Korištenjem internetske stranice pojedinac potvrđuje da prihvaća i u potpunosti se slaže s cjelokupnim sadržajem Pravilnika.


Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se