TRAŽIŠ? NAĐI.

Predstavljen program 22. Obrtničkog sajma Istre

NOVOSTI
26.9.2019. 14:33:59

Predstavljen program 22. Obrtničkog sajma Istre
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljen je program 22. Obrtničkog sajma Istre koji će se održati od 3. do 6. listopada. Pulska Karolina i ove će godine, već tradicionalno, postati ogromno izložbeno mjesto na čijem će se otvorenom i zatvorenom prostoru predstaviti 132 izlagača

Organizatori sajma su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, dok je glavni sponzor sajma IKB Umag. 

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić zahvalio se svim organizatorima te naglasio kako broj izlagača na sajmu iz godine u godinu raste. Ove godine sudjeluje 132 izlagača, što domaćih obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  i gostiju iz inozemstva

Elena Božac Čujić, v.d. pročelnice za gospodarstvo Istarske županije izrazila je zadovoljstvo što se Obrtnički sajam Istre održava tradicionalno već 22. godinu za redom. Naglasila je kako je jedan od prioriteta Županije poticanje poduzetništva i obrtništva, što i čine putem niza programa. Sajam je prilika za uspostavljanje poslovnih kontakata među strukom.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci poručila je kako očekuje da će sajmom, osim izlagača, biti zadovoljni i sugrađani koji će moći razgledati i kupiti razne proizvode ili ugovoriti usluge. Posebna zanimljivost bit će prezentacija projekta Co-working centra, prvog takvog u Puli, što u Gradu smatraju doprinosom mladima koji se žele okušati u poduzetničkim vodama. 

Tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić otkrio je kako su ove godine odlučili obogatiti sajam te su dio prostora pretvorili u salu u kojoj će se 4. listopada, održati četiri stručna predavanja

  1. Istarska razvojna agencija: Prezentacija projekta Co-working centra
  2. Eurokonzalting: Provedba EU projekta na primjeru izgradnje turističkog objekta
  3. Hrvatska banka za obnovu i razvoj: Kreditne linije za obrtnike
  4. Numer: Paušalni obrt u praksi

Također, radi popularizacije obrtničkih zanimanja na sajmu će se prezentirati i 4 strukovne škole, a učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima bit će omogućen prijevoz do sajma kako bi se unaprijed informirali o daljnjem školovanju. 

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Pula izjavila je kako posljednje 3 godine HGK sudjeluje na sajmu s ciljem promocije koncepta energetske učinkovitosti, te će i ovog puta organizirati Dane energetske učinkovitosti, manifestaciju koja će se sastojati od stručnog i izlagačkog dijela. Prvi dio programa održat će se 3. i 4. listopada u prostorima HGK u Puli, a obuhvaća konferenciju Energetska učinkovitost u zgradarstvu, inovacije i zaštita okoliša te radionicu o održivom upravljanju vodnim resursima u turizmu. Izlagački dio podrazumijeva nastup izlagača na štandu HGK na Karolini. 

Obrtnički sajam Istre svoj uspjeh zahvaljuje i sponzorima, te je tako ispred IKB-a Miro Dodić, predsjednik Uprave poručio kako je njima stalo da razvoj obrtništva bude adekvatan, a svojim poslovanjem to nastoje podržati kroz, primjerice, davanje dugoročnih kredita. Otkrio je kako je svaki 3. obrtnik odabrao upravo IKB za kreditiranje zbog povoljnih uvjeta i savjeta koje dobivaju u skladu s njihovim kreditnim mogućnostima. 

Posjetitelji će kroz četiri dana moći posjetiti sajam, čije će radno vrijeme biti: 

  • 3.10.2019. (četvrtak): 11:00 – 20:00
  • 4.10.2019. (petak): 10:00 – 20:00
  • 5.10.2019. (subota): 10:00 – 20:00
  • 6.10.2019. (nedjelja): 10:00 – 17:00
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se