TRAŽIŠ? NAĐI.

Tri dana jazza u centru Pule uz vrhunske glazbenike s četiri kontinenta

NAKON POSLA
11.8.2017. 8:48:40

Tri dana jazza u centru Pule uz vrhunske glazbenike s četiri kontinenta
Na terasi Mozart Doma hrvatskih branitelja predstavljen je drugi Međunarodni Pula Jazz Festival koji će se od nedjelje do utorka održati pod vedrim nebom u dvorištu DHB-a.

Umjetnički direktor festivala i vrsni saksofonist Oleg Kireyev koji je već dobro poznat ljubiteljima jazza u Puli, Hrvatskoj ali i šire, kazao je kako su otprilike 50 posto festivalske publike prošle godine činili stranci.

- Ove godine festival traje tri dana i dovodi izvođače koji predstavljaju četiri kontinenta, najavio je Kireyev. Izvođači osim iz Hrvatske dolaze iz Rusije, Kine, Izraela, Srbije, Italije, Nizozemske, SAD-a i drugih zemalja.

Gala večer za kraj


Nakon prošlogodišnjeg prvog festivala na kojem su nastupili međunarodno priznati glazbenici iz svijeta jazz i etno izričaja, drugo po redu izdanje donosi još šareniju paletu umjetnika koji u svoj jazz unose note narodnog izričaja. Tri večeri u centru Pule ispreplitat će se specifični zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova. Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici.

Tako na festival u nedjelju, 13. kolovoza dolaze Tal Babitzky Quartet (Izrael) i Denise Thimes (SAD). U ponedjeljak, 14. kolovoza, nastupaju Artie Roth Trio (Kanada), Luo Ning Trio (Kina), Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet (Srbija/Hrvatska). Zadnje večeri, u utorak, 15. kolovoza, sviraju Oleg Kireyev Quartet (Srbija/Hrvatska), Chui (Hrvatska), Alex Brajković's Mukhtay (Italija/Nizozemska/Hrvatska), a održat će se i gala koncert sudionika festivala. Svake večeri program započinje u 20 sati.

Festival organizira neprofitabilna udruga Kulturna inicijativa koju vodi Kireyev, a izvršna direktorica festivala Ana Pankova rekla je da su festival predstavili na više konferencija, primjerice na World Music Expou na kojem su bili jedini iz Hrvatske iz regije te da su, gdje god su došli, menadžeri i izvođači pokazali interes, no kaže nije problem dogovoriti se s glazbenicima nego s njihovim menadžmentom. No, potrudili su se pa će tako u Pulu doći vrhunski glazbenici.

- Želimo da u Puli bude veliki, prekrasni međunarodni jazz festival radi kojeg će ljudi dolaziti na odmor u Pulu i Istru, poručila je Pankova.

Jako lijepa priča za Pulu


Glasnogovornik festivala Milan Rašula rekao je da Dom hrvatskih branitelja pomalo postaje hram jazza.

- Priča je zaista prihvaćena u cijelom gradu. Festival je doprinos brendiranju Pule kao event destinacije, kazao je Rašula.

Vesna Jovičić novinare i organizatore je pozdravila u ime Turističke zajednice kao pokrovitelja koji podržava ovakve velike projekte jer na ovaj način mogu promovirati Pulu. U ime Arena Hospitality Group pozdrave je uputio Marko Cukon koji kaže da je ovaj festival jako lijepa priča za Pulu, te je pozvao sve na predfestivalski party preksutra navečer u 20 sati u hotel Park Plaza Histria. 

Program

Nedjelja, 13. kolovoza
  • Tal Babitzky Quartet (glasovir, fuzija, jazz - Izrael)
  • Denise Thimes (vokal, jazz - SAD)

Ponedjeljak, 14. kolovoza
  • Artie Roth Trio (kontrabas - Kanada)
  • Luo Ning Trio (glasovir, jazz, latino glazba - Kina)
  • Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet (saksofon, truba, Srbija/Hrvatska)

Utorak, 15. kolovoza
  • Oleg Kireyev Quartet (saksofon, jazz - Srbija/Hrvatska)
  • Chui (jazz, fuzija - Hrvatska)
  • Alex Brajković's Mukhtay (jazz - Italija/Nizozemska/Hrvatska)
Gala koncert sudionika festivala

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se