Ugostitelji, saznajte kako do jelovnika i promo materijala koji vas izdvajaju iz mase!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
20.4.2023. 13:46:46

Ugostitelji, saznajte kako do jelovnika i promo materijala koji vas izdvajaju iz mase!
Ugostiteljski objekti iz sezone u sezonu suočavaju se s rastućom konkurencijom. Restorana, kafića i barova ne nedostaje, a to se posebice odnosi na vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj - Istru i Dalmaciju.

I dok već i ptice na grani znaju za veliku moć privlačenja gostiju online marketingom na društvenim mrežama, mnogi ugostitelji zapostavljaju elemente offline promocije - cjenike, letke, menije, vizitke i sl.

Važnost grafičke pripreme za tisak cjenika, menija i reklamnih materijala

Jelovnici, cjenici i vinske karte prva su stvar koju gosti vide nakon dolaska u restoran ili caffe bar, stoga bi vaš brend trebali predstavljati na najbolji mogući način. Kvalitetan dizajn može privući goste, stvoriti dojam luksuza i elegancije, a istovremeno olakšati odabir hrane i pića.

Na što je sve potrebno obratiti pažnju kod planiranja reklamnih materijala, upitali smo grafičke dizajnere iz MG MEDIA, obrta čiji su se dizajni pokazali uspješnima u stvaranju prepoznatljivog vizualnog identiteta raznih ugostiteljskih objekata.
 
grafička priprema jelovnika istra

Iako je grafička priprema za tisak među zadnjim stavkama kod kreiranja promo materijala, u ovom slučaju joj posvećujemo prvo mjesto upravo zbog čestih pogrešaka u tisku koje znatno narušavaju izgled jelovnika, cjenika i ostalih reklamnih materijala.

Optimiziranje fotografija za tisak, pravilno formatiranje, odabir rezolucije i spektra boja samo su neki od ključnih elemenata koji utječu na krajnji rezultat.

Stoga, dizajn i grafičku pripremu za tisak prepustite stručnjacima koji će vas poštedjeti skupih grešaka ispravljanja već postojećeg dizajna i još većih troškova ponovnog tiskanja materijala.

Dizajniranje upečatljivih jelovnika, letka i brošura u skladu s brendom

Prije nego krenete u izradu jelovnika, vinske karte ili bilo kojeg drugog tiskanog promo materijala svakako biste trebali razmisliti o tome kakav doživljaj želite prenijeti na goste.

Pripazite na vizualni identitet, koristite boje i fontove koje su usklađeni s vašim logom, atmosferom objekta i koje ste već koristili na drugim promocijskim kanalima. Vodite računa i o preglednosti i jednostavnosti korištenja, posebno ako vaš jelovnik, brošura i sl. ima veliki broj stavki. 
 
dizajn i tisak promo materijala

Ne podcjenjujte moć korištenja kvalitetnih fotografija hrane, pića i ambijenta. Ako već nemate visokokvalitetne fotografije, svakako se obratite profesionalnom fotografu.

Reprezentativne fotografije na jelovniku, plakatu i brošurama vaše goste mogu potaknuti da kušaju upravo fotografirano jelo!

Istaknite se odabirom formata i materijala za tisak

Razni materijali i dimenzije letaka, jelovnika, plakata i vinskih karti predstavljaju priliku da se istaknete, stvorite željeni dojam ili da pak privučete pažnju neobičnim i kreativnim formatima.

Odaberite format koji će se savršeno uklopiti s ponudom, količinom teksta i fotografija te dizajnom. Meke ili tvrde korice, spiralni uvez, jednostrani ili obostrani tisak, premazni, satinirani i ostali papiri - izbora je mnogo.

Osim estetskih razloga, dobar odabir formata i materijala za tisak osigurat će dugotrajnost i izdržljivost, što je posebno važno kod jelovnika i cjenika.
 
graficka priprema i dizajn promotivnih materijala

Uzmete li u obzir navedene savjete, sigurni smo kako ćete uz kvalitetnu uslugu i dobro osmišljene promotivne materijale imati uspješnu sezonu i privući goste koji će se iznova vraćati.

Želite li svoj restoran, kafić ili beach bar istaknuti u moru konkurencije, posjetite stranice MG MEDIA!


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se