Ugostitelji, saznajte kako do jelovnika i promo materijala koji vas izdvajaju iz mase!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
20.4.2023. 13:46:46

Ugostitelji, saznajte kako do jelovnika i promo materijala koji vas izdvajaju iz mase!
Ugostiteljski objekti iz sezone u sezonu suočavaju se s rastućom konkurencijom. Restorana, kafića i barova ne nedostaje, a to se posebice odnosi na vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj - Istru i Dalmaciju.

I dok već i ptice na grani znaju za veliku moć privlačenja gostiju online marketingom na društvenim mrežama, mnogi ugostitelji zapostavljaju elemente offline promocije - cjenike, letke, menije, vizitke i sl.

Važnost grafičke pripreme za tisak cjenika, menija i reklamnih materijala

Jelovnici, cjenici i vinske karte prva su stvar koju gosti vide nakon dolaska u restoran ili caffe bar, stoga bi vaš brend trebali predstavljati na najbolji mogući način. Kvalitetan dizajn može privući goste, stvoriti dojam luksuza i elegancije, a istovremeno olakšati odabir hrane i pića.

Na što je sve potrebno obratiti pažnju kod planiranja reklamnih materijala, upitali smo grafičke dizajnere iz MG MEDIA, obrta čiji su se dizajni pokazali uspješnima u stvaranju prepoznatljivog vizualnog identiteta raznih ugostiteljskih objekata.
 
grafička priprema jelovnika istra

Iako je grafička priprema za tisak među zadnjim stavkama kod kreiranja promo materijala, u ovom slučaju joj posvećujemo prvo mjesto upravo zbog čestih pogrešaka u tisku koje znatno narušavaju izgled jelovnika, cjenika i ostalih reklamnih materijala.

Optimiziranje fotografija za tisak, pravilno formatiranje, odabir rezolucije i spektra boja samo su neki od ključnih elemenata koji utječu na krajnji rezultat.

Stoga, dizajn i grafičku pripremu za tisak prepustite stručnjacima koji će vas poštedjeti skupih grešaka ispravljanja već postojećeg dizajna i još većih troškova ponovnog tiskanja materijala.

Dizajniranje upečatljivih jelovnika, letka i brošura u skladu s brendom

Prije nego krenete u izradu jelovnika, vinske karte ili bilo kojeg drugog tiskanog promo materijala svakako biste trebali razmisliti o tome kakav doživljaj želite prenijeti na goste.

Pripazite na vizualni identitet, koristite boje i fontove koje su usklađeni s vašim logom, atmosferom objekta i koje ste već koristili na drugim promocijskim kanalima. Vodite računa i o preglednosti i jednostavnosti korištenja, posebno ako vaš jelovnik, brošura i sl. ima veliki broj stavki. 
 
dizajn i tisak promo materijala

Ne podcjenjujte moć korištenja kvalitetnih fotografija hrane, pića i ambijenta. Ako već nemate visokokvalitetne fotografije, svakako se obratite profesionalnom fotografu.

Reprezentativne fotografije na jelovniku, plakatu i brošurama vaše goste mogu potaknuti da kušaju upravo fotografirano jelo!

Istaknite se odabirom formata i materijala za tisak

Razni materijali i dimenzije letaka, jelovnika, plakata i vinskih karti predstavljaju priliku da se istaknete, stvorite željeni dojam ili da pak privučete pažnju neobičnim i kreativnim formatima.

Odaberite format koji će se savršeno uklopiti s ponudom, količinom teksta i fotografija te dizajnom. Meke ili tvrde korice, spiralni uvez, jednostrani ili obostrani tisak, premazni, satinirani i ostali papiri - izbora je mnogo.

Osim estetskih razloga, dobar odabir formata i materijala za tisak osigurat će dugotrajnost i izdržljivost, što je posebno važno kod jelovnika i cjenika.
 
graficka priprema i dizajn promotivnih materijala

Uzmete li u obzir navedene savjete, sigurni smo kako ćete uz kvalitetnu uslugu i dobro osmišljene promotivne materijale imati uspješnu sezonu i privući goste koji će se iznova vraćati.

Želite li svoj restoran, kafić ili beach bar istaknuti u moru konkurencije, posjetite stranice MG MEDIA!


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više