Zubnim udlagama spriječite trošenje zubi

ŠTO, GDJE, KAKO...?
16.2.2023. 12:08:56

Zubnim udlagama spriječite trošenje zubi
Boli vas čeljust nakon buđenja? Zubi su vam istrošeni i preosjetljivi na podražaje kod konzumiranja tople i hladne hrane?

Primijetite li jedan od navedenih simptoma, moguće je da patite od bruksizma, odnosno škripanja zubima noću. Ako se ignorira i ne liječi, bruksizam može uzrokovati negativne posljedice na dentalno zdravlje i žvačni sustav, osjetljivost mišića, glavobolje te bolove u vratu i uhu.
Škripanje zubima uzrokuje trošenje zubi koji zatim postaju preosjetljivi, lakše se kvare, a može doći i do promjena zagriza i bolova u čeljusti.

Što uzrokuje škripanje zubima noću?

Glavni uzroci bruksizma, odnosno škripanja zubima i stezanja čeljusti su stres i anksioznost. No, bruksizam mogu uzrokovati i problemi sa zagrizom, kao i apneja u snu.

Bruksizam se javlja i kod djece, a uzrokuje ga ubrzan rast i razvoj zubi između četvrte i šeste godine života.

Liječenje bruksizma

Čim primijetite neki od gore navedenih simptoma, dogovorite pregled kod stomatologa koji će, ukoliko je prisutna, potvrditi vašu dijagnozu i propisati adekvatnu terapiju zubnim udlagama.
 
zubne udlage

Kako se koriste zubne udlage?


U Dentalnom centru Go Dent u Puli ovaj se problem tretira profesionalno i brzo, a prvi korak uključuje rješavanje eventualnih oštećenja na zubima nastalih bruksizmom. Nakon toga se izrađuju individualne zubne udlage na osnovu vašeg zagriza, koje je potrebno redovito koristiti noću tijekom spavanja.

Zubne udlage uvelike ublažavaju posljedice nastale škripanjem i stiskanjem zubi, a preporučljivo ih je koristiti i nakon protetske terapije kako bi se spriječilo oštećenje krunica.

Udlage za zube omogućuju bolju kvalitetu sna, ugodne su za nošenje, a osim što sprječavaju trošenje zubi, zube drže u pravilnom položaju.

Ako sumnjate da patite od bruksizma, dogovorite pregled u Go Dent dentalnom centru u Puli i do kraja veljače iskoristite 20% popusta na zubne udlage!


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više