Pošalji upit
Slanje…

SIRANA ZLATA

Istarski, domaći sir, prodaja, ribanac, Istra, Labin, Čepić, Šahdanović

Nermina Prizrenović
Lokacija
Kontakt
Web stranica
Radno vrijeme
O nama

Sirana Zlata - proizvodnja i prodaja domaćeg istarskog sira

OPG Šahdanović u svojoj mini sirani u Čepić polju proizvodi sir iznimne kvalitete i bogatog okusa, što im je omogućila predanost, ljubav prema životinjama i tradiciji te dugogodišnje iskustvo u radu na farmi.
 
Posebnom, izvornom okusu sira sirane Zlata pogoduje i spoj mediteranske i planinske klime podno Učke. 

U Sirani Zlata možete kupiti i degustirati razne vrste kravljih, ovčjih i miješanih sireva; škripavac, tvrdi i polutvrdi sir, sir s tartufima, ribanac te ostale mliječne proizvode poput skute, običnog jogurta i jogurta s probioticima. Tu je i domaći sir s tartufima, omiljenom istarskom namirnicom.
 
Što njemački mediji kažu o našem siru s tartufima, pogledajte ovdje: VIDEO REPORTAŽA: ZLATIN SIR S TARTUFOM

Istarski sir

 

Kvalitetu sira potvrđuju brojna priznanja i nagrade


Sirevi proizvedeni u Sirani Zlata verificirani su potpisom prof. dr. Samira Kalita, stručnjaka s Agronomskoga fakulteta, koji je prepoznao kvalitetu domaćeg istarskog sira "Zlata”. Uzorci sira nošeni su i u Ameriku gdje je u konkurenciji od 100 najpoznatijih svjetskih proizvođača sira, sir Zlata dobio 29. mjesto. 
 
Sirana je 2018. godine dobila "Nagradu publike" za najboljeg sirara na festivalu sira u Svetvinčentu. Također su osvojili zlato za skutu i za ekstra tvrdi sir, a sir Zlata je proglašen šampionom festivala. U okviru projekta „Zlata vrijedan" pokrenut od strane Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista 2016. godine, Sirana Zlata proglašena je najboljim OPG-om u Hrvatskoj.
 
domaći sir istra

Domaći sir proizveden po izvornoj recepturi

Proizvodnja sira odvija se u nekoliko faza, ovisno o vrsti sira koji se proizvodi.
 
U Sirani Zlata u Čepić polju nalazi se kotao od 500 litara u kojemu se grije mlijeko i dodaje sirilo, a zatim se gruš obrađuje u zrno. Polutvrdi sirevi se sire na temperaturi do 40 stupnjeva, dok se jogurt kuha na 42 stupnja, a zatim fermentira četiri sata.
 
Sirevi se skladište na policama u zrionici na temperaturi oko 15 stupnjeva, a vlaga u prostoriji iznosi 70-75%. Kada je cijeli postupak gotov, sir se vakumira i pažljivo pakira za prodaju.

Djelatnosti
  • Nagrađivana istarska sirana
  • Proizvodnja domaćeg sira
  • Degustacija i prodaja sira
  • Autohtoni kravlji i ovčji sir
  • Sir s tartufima
  • Polutvrdi i tvrdi domaći sir
  • Istarski škripavac
  • Miješani sir od kravljeg i ovčjeg mlijeka
  • Domaća skuta
  • Domaći jogurt
  
 
Istarski sir 
 
Proizvodi i usluge

Kravlji sir s istarskih pašnjaka

Proizvodnja pravog domaćeg sira iznimnog okusa i kvalitete počinje s brigom o životinjama. Naša stada uživaju brsteći uređene istarske pašnjake, a prehrana im je potpuno prilagođena proizvodnji sira.
 
U ponudi ističemo tvrdi kravlji sir koji ovisno o dužini zrenja varira od blagog i kremastog do pikantnijeg, intenzivnijeg okusa i teksture. Naša mala sirana poznata je i po svježim sirevima, tradicionalnom istarskom škripavcu i mladom siru a tu su i domaća skuta, svježi sir s vrhnjem i prirodni jogurti.

 
 

Istarski ovčji sir

Istarski ovčji sir u Sirani Zlata radi se po tradicionalnoj recepturi, a od kravljeg se razlikuje po snažnijoj aromi i intenzivnijem okusu. Ovčji sir radimo od domaćeg, istarskog ovčjeg mlijeka. Naši sirevi izvrsni su kao predjelo i međuobrok i bez dodataka, odlični su kao dio plate uz istarski pršut, a tradicionalno se konzumiraju uz crno vino.
 

Miješani sir od kravljeg i ovčjeg mlijeka

 
Osim kravljih i ovčjih sireva, proizvodimo sireve od savršenog omjera kravljeg i ovčjeg mlijeka kojim se postiže balansiran, skladan okus. Miješani istarski sir tako oduševljava i one skeptične prema inače intenzivnom, ovčjem siru. Karakterizira ga vrlo blag okus ovčjeg mlijeka dok ga kravlje mlijeko čini savršeno kremastim.
 
Iako prhke teksture, dovoljno je elastičan za rezanje te je idealan uz plate s istarskim pršutom i ostalim suhomesnatim proizvodima. 

Prodaja i degustacija istarskih sireva

Prisutni smo na gotovo svim aktualnim sajmovima u Istri, gdje naše sireve možete degustirati i kupiti. Svakim danom od 07:00 - 20:00 možete nas posjetiti na vlastitom gospodarstvu u Čepić polju, a nalazimo se i na glavnoj tržnici u Puli i Labinu.
 
Isprobajte i vi sireve autentičnog okusa, proizvedene s puno pažnje i ljubavi. Posjetite nas i uživajte u pravim okusima Istre!
Naša ponuda
pogledaj više
Novosti
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više