TRAŽIŠ? NAĐI.

SIRANA ZLATA

Istarski, domaći sir, prodaja, ribanac, Istra, Labin, Čepić, Šahdanović
Naziv poslovnog subjekta:    SIRANA ZLATA
  Čepić polje, Labin 52232

Županija:   Istarska
E-mail:   Kontaktirajte nas
Kontakt osoba:   Nermina Prizrenović
https://www.eistra.info/sirana_zlata/
Pridruži se
  RADNO VRIJEME: Po dogovoru
O NAMA

Proizvodnja sira - Istra

 
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šahdanović danas u svojoj mini sirani u Čepić polju proizvodi sir iznimne kvalitete i bogatog okusa, što im je omogućio dugogodišnji rad na farmi u Italiji.

Ljubav prema životinjama i radu prepoznata je u Istri, pa je tako obitelj Šahdanović svoje mjesto našla podno Učke u mjestu Čepić polje gdje se spajaju planinska i mediteranska klima koje pogoduju proizvodnji sira s posebnom aromom. 

U Sirani Zlata možete pronaći razne vrste sireva: škripavac, tvrdi i polutvrdi sir, sir s tartufima, ribanac; te ostale mliječne proizvode poput skute, običnog jogurta i jogurta s probioticima


Istarski sir

Proizvodnja sira odvija se u nekoliko faza, ovisno o vrsti sira koji se proizvodi. U mini sirani Zlata u Čepić polju nalazi se kotao od 500 litara u kojemu se grije mlijeko i dodaje sirilo, a zatim se gruš (sirni ugrušak) obrađuje u zrno. Polutvrdi sirevi se sire na temperaturi do 40 stupnjeva, dok se jogurt kuha na 42 stupnja, a zatim fermentira četiri sata. Nakon kuhanja slijede postupci cijeđenja, rezanja i stavljanja u kalupe. Sirevi se skladište na policama u zrionici gdje je temperatura oko 15 stupnjeva, a vlaga u prostoriji iznosi 70-75 %. Kada je cijeli postupak gotov, sir se vakuumira i spreman je za prodaju.

Obiteljsko gospodarstvo zapošljava sedmero ljudi, te svoje proizvode distribuira diljem istarske županije. Njihove sireve možete pronaći na gotovo svim sajmovima koji se održavaju, te na tržnici u Labinu i Puli.
 

Nagrade na 7. festivalu sira u Svetvinčentu

U 7. mjesecu 2018. godine osvojili su "Nagradu publike" za najboljeg sirara na 7.om festivalu sira u Svetvinčentu. Također su osvojili zlato za skutu i za ekstra tvrdi sir -sir Zlata je proglašen šampionom festivala.
 

 
Sirevi proizvedeni u Sirani Zlata verificirani su potpisom prof. dr. Samira Kalita, stručnjaka s Agronomskoga fakulteta, koji je prepoznao kvalitetu domaćeg istarskog sira "Zlata”. Uzorci sira nošeni su i u Ameriku gdje je u konkurenciji od 100 najpoznatijih svjetskih proizvođača sira, sir ˝Zlata´ dobio 29. mjesto.
DJELATNOSTI

 • Sirana
 • Proizvodnja sira
 • Prodaja sira
 • Degustacije
 • Uzgoj krava
 
Istarski sir 
 
Prodajna mjesta 
 
Pula glavna tržnica
Radno vrijeme 08:00 - 14:00; Ned: Zatvoreno

Labin glavna tržnica 1.kat
Radno vrijeme 07:00 - 13:00; Ned: 08:00 - 12:00

Prodaja sira u proizvodnji
Radno vrijeme: svaki dan 07:00 - 20:00 
 
PROIZVODI I USLUGE

 • Domaći sirevi
 • Polutvrdi, tvrdi sir
 • Sir s tartufima
 • Škripavac
 • Ribanac
 • Skuta
 • Jogurt POŠALJITE NAM UPIT
Da bi eliminirali SPAM molimo napišite
konačni izračun prije slanja forme!
Označite kvačicu ukoliko želite napomenuti da ste nas pronašli na eistra.info poduzetničkom portalu

   
 

 

"SIRANA ZLATA" se nalazi u ovim kategorijama
sir, proizvodnja, prodaja, istarski sir, sirana, degustacije, sir s tartufima, tvrdi, polutvrdi, škripavac, ribanac, skuta, jogurt, mliječni proizvodi,

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se