Pošalji upit
Slanje…
O nama

Škola brzog čitanja i mudrog učenja Istra


 
Škola brzog čitanja i mudrog učenja je međunarodni obrazovni sustav realiziran u suradnji s njemačkom tvrtkom »DOOR Training & Consulting GmbH«. Škola je namijenjena djeci školskog uzrasta, studentima kao i svim odraslima koji žele uz manje dosade, truda i uloženog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu te u svakodnevnom životu. U Istri nas možete naći u matičnom centru u Puli, a od jeseni 2020. i u Poreču i Umagu.
 
Škola brzog čitanja i mudrog učenja dobitnik je međunarodne nagrade za doprinos obrazovanju 2019. i 2020. godine te je ujedno i vlasnik Certifikata franšizne izvrsnosti za 2020/21 koji izdaju Hrvatska udruga za franšizno poslovanje i Europski franšizni institut, a koji potvrđuje europske standarde kvalitete i izvrsnosti Škole brzog čitanja i mudrog učenja.

Što je brzo čitanje? 

 
Radi se o tehnikama i metodama izoštravanja fokusa i širenju percepcije teksta, koje omogućuju da čitatelj uz što kraće zadržavanje na fragmentima teksta, shvati puni smisao pročitanog. Prosječna brzina čitanja je 150 do 200 riječi u minuti, a nakon savladavanja tehnika brzog čitanja ta se brzina može povećati i nekoliko puta. 
 
Škola brzog čitanja i mudrog učenja Pula
 
 Misija i vizija Škole brzog čitanja i mudrog učenja jest da polaznici uče radije, brže i svrsishodnije, a da pri tom sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama školovanja. Jednom riječju, mi u Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijamo tzv. "learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje.

Idealni polaznici ovog programa su pametna, ali pomalo "lijena” djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina Škole brzog čitanja i mudrog učenja jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova Škola će ih naučiti kako da s manje utrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze. Naravno, naši polaznici su i svi studenti – posebno oni u "krizi”, kao i svi odrasli koji žele proširiti svoj kapacitet za funkcionalno učenje.

Sve tehnike kojima učimo u sklopu Škole brzog čitanja i mudrog učenja imaju zadatak aktivirati obje moždane hemisfere čime je moguće riješiti i standardne probleme u čitanju te generalno učenju: slabu koncentraciju, slabo ili sporo razumijevanje, nedovoljno pamćenje, nedostatak vremena, lako gubljenje motivacije ili preosjetljivost na vanjske podražaje.

 

Tečaj brzog čitanja

 Funkcionalno učenje

 
Program Škole temelji se na ideji funkcionalnog učenja odnosno odnosno fokusiranu sposobnost pamćenja točno onoga što je potrebno.  Osim brzog čitanja uče se i tehnike organizacije gradiva i izdvajanja bitnog, nekoliko memorijskih tehnika te učinkovite prezentacijske tehnike.
 
Cilj programa je naučiti brže savladati tekstualni materijal uz jednako dobro razumijevanje. Uz pomoć programa se postiže:
 • bolja motivacija za učenje
 • veća sposobnost filtriranja i organiziranja gradiva
 • lakše pamćenje i teže zaboravljanje odabranih podataka
 • ušteda vremena
 • funkcionalnije izražavanje naučenog – u pismenom i usmenom izlaganju
Nove čitalačke vještine djeci će pomoći pri praćenje školskog gradiva, a odraslima pri ostvarivanju boljih rezultata na poslu i u svakodnevnom životu. 
 
EU certifikat
Djelatnosti
 • Škola brzog čitanja i mudrog učenja
 • Organizacijske tehnike
 • Pomoć pri učenju
 • Bolje pamćenje kod učenja
 • Pula
 • Istra
 • Poreč
 • Umag

Proizvodi i usluge

Konkretni rezultati programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja razlikuju se ovisno o uzrastu polaznika, njihovoj motivaciji, iskustvima i potrebama. Cilj ove škole jest naučiti djecu i odrasle učiti točno onoliko koliko je potrebno kako bi se nešto naučilo – mudro učiti – i time dobiti više vremena za slobodne i sportske aktivnosti te općenito aktivnosti koje nisu vezane uz školu i posao.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u različitim formama distribucije ovog programa mogu se istaknuti ključni ciljevi koje djeca školskog uzrasta standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove škole:

 • četverostruko do petostruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti gradiva;
 • 50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva;
 • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja te uz značajno bolje dugoročno pamćenje;
 • trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija, pjesmica i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju;
 • sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja (posebno pogodno u slučajevima kada dijete iz nekog razloga dugo izostane iz škole).

Generalno, kroz program Škole brzog čitanja i mudrog učenja moguće je povećati kvalitetu čitanja, odnosno razinu razumijevanja pročitanog i zaključivanja, pamćenje, razviti motivaciju za učenje, sposobnost prezentiranja naučenog, sposobnost organizacije gradiva te razviti visok stupanj koncentracije kod učenja i time steći kondiciju u učenju. 

 

MUDRO UČENJE - OD PRVOG KORAKA 

 

U radu s djecom školskog uzrasta uočili smo jedan općenito negativan trend. Sve češće srećemo roditelje koji – s dozom zabrinutosti – govore o poteškoćama s kojima se njihovo dijete suočava u prvim razredima osnovne škole. Kako je preduvjet za upis u Školu brzog čitanja i mudrog učenja taj da dijete pohađa minimalno 3. razred osnovne škole (dijete mora znati tečno čitati kako bi moglo savladati napredne tehnike čitanja, ali i ostale tehnike koje čine program Škole), razvili smo i od siječnja 2020. uveli u naše škole jedan potpuno drugačiji program – namijenjen isključivo učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole – pod nazivom Mudro učenje – od prvog koraka.

Osnovni cilj programa Mudro učenje – od prvog koraka jest poticanje razvojnih sposobnosti djece ranog školskog uzrasta, kao i pomoć u savladavanju poteškoća u učenju – čitanja, pisanja, računanja, organizacije i izdvajanja bitnih elemenata iz gradiva, usmenog izražavanja te razvoja samopouzdanja kod djece. Naš zadatak je aktivirati kapacitete za učenje kod djece, pri čemu su u fokusu sve stvari koje djeca tog uzrasta mogu savladati, te kroz pozitivne interakcije obnoviti i obogatiti životna iskustva o prostoru, vremenu, o drugome, o sebi, o odraslima, o školi, o životu.

Program je namijenjen djeci koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole, odnosno, djeci uzrasta od 6,5 do 8,5 godina. Aktivnosti su organizirane u grupama od 6 do najviše 12 polaznika, poštujući individualne kapacitete svakog polaznika, te se prilagođavaju individualnim karakteristikama učenika kako bi se podigao nivo njihovog osobnog postignuća. Naš stručni tim sastoji se isključivo od certificiranih nastavnika za ovaj program koje ima afiniteta i iskustva u radu s djecom. Program obuhvaća 64 školska sata koji čine program koji traje osam mjeseci.

 Klub mudrog učenja namijenjen je svima koji su završili program Škole brzog čitanja i mudrog učenja i žele nastaviti njegovati naučene vještine i tehnike, ali i naučiti neke nove, napredne tehnike koje razvijaju funkcionalno učenje.

Članovi Kluba mudrog učenja imaju priliku u opuštajućem ambijentu i prigodno uređenim učionicama uz superviziju našeg stručnog nastavnog kadra raditi na svojim materijalima – lektirama, školskom gradivu, studentskim materijalima, poslovnim materijalima ili jednostavno na knjigama i materijalima koje koriste u slobodno vrijeme.

 Program Brzo čitanje i mudro učenje prilagođen je i za studente i odrasle i kao takav se razlikuje u pristupu, metodama rada i trajanju. Za studente i odrasle program se održava u trajanju od 3 mjeseca. 

 Upišite Školu brzog čitanja i mudrog učenja, ubrzajte čitanje i poboljšajte vaše pamćenje!

Novosti

Brzo čitanje i mudro učenje za studente, odrasle i tvrtke

Maksimalizirajte svoju radnu učinkovitost!
3-mjesečni program brzog čitanja, lakog i dugotrajnog pamćenja, učinkovitog izlaganja i poticanja LEARNABILITY vještina - učinkovitosti!
Za studente,...

Nove grupe polaznika krenule su sa radom tijekom listopada u Istri

U Puli, Poreču i Umagu, tijekom listopada, krenule su sa radom nove grupe učenika naših programa - Brzo čitanje i mudro učenje i Mudro učenje - od prvog koraka.
Kroz šestomjesečni i osmomjesečni pr...
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS
Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više