Pošalji upit
Slanje…
O nama

Klaudio Štruman, Rovinj: stroj za izradu ćevapčića, pljeskavica i keksa

Strojna proizvodnja ćevapčića, pljeskavica i suhih keksića sada je brža uz izum Klaudia Štrumana. Automatiziran stroj za izradu delicija od mljevenog mesa te tijesta, nudi ogromnu uštedu vremena pri proizvodnji.

Višeredni nastavci koji dolaze uz stroj omogućuju višestruku produktivnost u radu. Ćevapčiće se može izrađivati u pet, dok se kekse radi u tri reda. Naprava ima dva nastavka koji se priključuju na postojeće navoje svih punilica za kobasice te dva različita dodatka za oblikovanje.

Kako bi se izbjegao dosadašnji način izrade ćevapčića ili keksa koji je vrlo spor, upotrebljava se klasična punilica sa konusnim dodatkom. Kroz njega meso prolazi potiskom, a po izlasku jedan po jedan ćevapčić se otkida i polaže u plastičnu posudu dok se keksi rade sa posebnim malim rezalicama za meso.

 

 

Stroj za ćevape - nastavci:

Kalupi za pljeskavice u tri veličine: ovakav način izrade ćevapa i pljeskavica uštedi i do 60% vremena, a čistoća i higijena su presudni naspram ručne izrade.

Nastavak za punjenje pljeskavice: kako bismo dobili savršeno sočnu pljeskavicu brzo i jednostavno, koristimo ovaj nastavak. Dobijemo tanke pljeskavice na koje slažemo sir te preklopimo drugom tankom pljeskavicom.

Nastavak za klasičnu pljeskavicu: nakon što napravimo smjesu za pljeskavice ovaj nastavak nam pomaže kako bi pljeskavica ostala ni presuha, ali ne ni "presočna" već savršena uz određeno tretiranje s nastavkom.

Rebrasti banjalučki ćevapi: odlikuje ih to što se četiri ćevapa nalaze u jednoj ploči od smjese koja mora biti dobro sabijena. 


Problem koji se rješava ovim izumom je brzo oblikovanje i proizvodnja više redova ćevapčića ili keksa, istovremeno.

Ovim načinom štedimo na radnoj snazi, a proizvod izgleda ljepše i ne dodiruje se rukama.

Više o modelima naprave možete pročitati u daljnjem tekstu, a za sve upite stojimo Vam na raspolaganju.


Djelatnosti
 • Naprava za preradu svježeg mesa ili oblikovanja domaćeg keksa
 • Višeredna proizvodnja ćevapčića, pljeskavica ili keksa
 • Ručno i automatsko punjenje napravom
 • Patent za automatsku napravu za proizvodnju čevapčića
 • CE znak za izvoz u Europsku uniju
 • Minced meat machine
 • Grilled meat dumplings machine

 • IZDVOJENO IZ MEDIJA:

  Klaudiu Štrumanu iz Rovinjskog Sela dodijeljena zlatna medalja na 12. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu. Članak pogledajte OVDJE

  Zadnji članak o stroju za izradu čevapćića Klaudia Štrumana iz časopisa "Meso 2022." pročitajte OVDJE

  Proizvodi i usluge

  Predstavljamo Vam:

  Princip rada – MODEL RUČNO UPRAVLJANJE:

  Prilikom korištenja naprave za ručno upravljanje preporuča se da punilica bude kapaciteta 5-10 kg radi lakše manipulacije. Korištenjem polietilenske daske uz ručno okretanje punilice moguće je pomoću višeredne naprave dobiti 5 jednako formiranih redova smjese za čevapčiće, profila Φ 18 mm.
  Specijalnom napravom za rezanje smjese dobivamo ćevapčiće željene dužine i težine. Težinu i duljinu ćevapčića možemo regulirati rasporedom noževa na napravi. Ovakvim načinom postiže se jednolikost ćevapčića, kao i ušteda vremena.

  Princip rada – MODEL AUTOMATSKO PUNJENJE:
  Kod automatskog upravljanja preporuča se upotreba punilice 14-16 kg. Uređaj posjeduje specijalni nož kojim se smjesa reže na točno određenu dužinu i težinu.
  Upotrebom beskonačne trake moguća je elektronska korekcija brzine rada trake, što ovisi o sposobnosti korisnika naprave.

  Princip rada – KUTNI MODEL NAPRAVE:
  Radi bolje efikasnosti u manjim prostorima, naprava se može postaviti tako da bude „na dohvat ruke" na način da se doda koljeno pod 90 stupnjeva čime se i u skučenim prostorima omogućava efikasan i udoban rad s napravom.
  U ormariću su smješteni uređaji za regulaciju i kontrolu punilice, beskonačne trake i električnog noža. Pomoću tih uređaja izravno se utječe na težinu i dužinu ćevapčića.

  KAPACITET AUTOMATSKE PUNILICE:
  Kod korištenja automatizirane naprave za višerednu izradu ćevapčća značajno se smanjuje vrijeme rada, a istodobno se smjesa brže preoblikuje u ćevapčiće čime se smanjuje opasnost od stvaranja bakterija. Kapacitet izrade je cca 150-200 kg na sat (ovisno o vještini korisnika naprave).

  Princip rada- MODEL PLJESKAVICE:
  Posljednja inovacija odnosi se na višerednu proizvodnju pljeskavica koja može biti kao model za ručno ili automatsko upravljanje.
  Kod ručnog upravljanja moguća je izrada i punjenih pljeskavica sa sirom, dok je kod automatskog upravljanja moguća kontrola težine pljeskavica tako da cijela serija ima istu gramažu.

  Princip rada- MODEL KEKSI:
  Na sličan način ručno ili automatski moguća je i višeredna proizvodnja keksa. Princip rada je istovjetan modelima za izradu ćevapčića.

  Reference

  PRIZNANJA:

  Klaudio Šturman za svoja inovatorska nadahnuća dobio je prestižna priznanja kako na domaćim, tako i na međunarodnim izložbama izumiteljstva i inovacija. Ta mnogobrojna priznanja potvrda su vrijednosti njegovih izuma, a uspješna proizvodnja i mnogobrojna interesovanja i kupnja gotovih modela samo su još daljnja potvrda u praksi.

  • Diploma - ARCA 2014 (october 2014.)
  • Zlatna plaketa - ARCA 2014. - 12. međunarodna izložba inovacija
  • Silver Medal for Hamburger ("Pljeskavica") moulding devices - INVENTIKA (october 2007.)
  • Diplome Salon international des inventions Geneve (avril 2005.)
   


   

   

  Recenzije

  OCIJENITE NAS     Pošaljite nam vaš upit

    Želim primati novosti s eIstra.info

  Kategorije

  Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se