Pošalji upit
Slanje…
O nama

Klaudio Šturman, Rovinj: stroj za izradu ćevapčića, pljeskavica i keksa

Strojna proizvodnja ćevapčića, pljeskavica i suhih keksića sada je brža uz izum Klaudia Štrumana. Automatiziran stroj za izradu delicija od mljevenog mesa te tijesta, nudi ogromnu uštedu vremena pri proizvodnji.

Višeredni nastavci koji dolaze uz stroj omogućuju veću produktivnost u raduĆevapčiće se može izrađivati u pet, dok se kekse radi u tri reda. 

Kako bi se izbjegao dosadašnji način izrade ćevapčića ili keksa koji je vrlo spor, upotrebljava se klasična punilica sa konusnim dodatkom.

Kroz njega meso prolazi potiskom, a po izlasku jedan po jedan ćevapčić se otkida i polaže u plastičnu posudu dok se keksi rade sa posebnim malim rezalicama za meso.

 

cevapcici rovinj

 

Kalupi i nastavci stroja za ćevapčiće:

Nastavak za punjenje pljeskavice: ovim nastavkom dobivamo savršeno sočnu pljeskavicu brzo i jednostavno. Rezultat su tanke pljeskavice na koje slažemo sir te preklopimo drugom tankom pljeskavicom.

Nastavak za klasičnu pljeskavicu: ovaj nastavak nam pomaže kako pljeskavica ne bi ostala suha, ali ni "presočna", već savršena uz određeno tretiranje s nastavkom.

Rebrasti banjalučki ćevapi: odlikuje ih to što se četiri ćevapa nalaze u jednoj ploči od smjese koja mora biti dobro sabijena. 


Problem koji se rješava ovim izumom je brzo oblikovanje i proizvodnja više redova ćevapčića ili keksa, istovremeno.

Na taj način štedimo na radnoj snazi, a proizvod izgleda ljepše i zadovoljava najviše higijenske standarde.


Djelatnosti
 • Naprava za preradu svježeg mesa ili oblikovanja domaćeg keksa
 • Višeredna proizvodnja ćevapčića, pljeskavica ili keksa
 • Ručno i automatsko punjenje napravom
 • Patent za automatsku napravu za proizvodnju čevapčića
 • CE znak za izvoz u Europsku uniju
 • Mesnica - svakodnevno svježe meso 
 • Minced meat machine
 • Grilled meat dumplings machine

 • IZDVOJENO IZ MEDIJA:

  Klaudiu Šturmanu iz Rovinjskog Sela dodijeljena zlatna medalja na 12. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu. Članak pogledajte OVDJE

  Zadnji članak o stroju za izradu čevapćića Klaudia Šturmana iz časopisa "Meso 2022." pročitajte OVDJE

   

  KLAUDIO ŠTURMAN u emisiji HRT-a Cronovator

   

  stroj za izradu cevapa

  nastavci za izradu cevapa

  Proizvodi i usluge

  Stroj za izradu ćevapa

  Izum Klaudia Šturmana - efikasan automatizirani stroj za ćevape omogućuje veliku uštedu vremena kod proizvodnje delicija od mljevenog mesa, korisnicima nudi čak šest različitih načina rada. Stroj ima dva nastavka koji se priključuju na postojeće navoje svih punilica za kobasice te dva različita dodatka za oblikovanje.
   
  • RUČNO UPRAVLJANJE 
  Korištenjem polietilenske daske uz ručno okretanje punilice moguće je pomoću višeredne naprave dobiti 5 jednako formiranih redova smjese za čevapčiće, profila Φ 18 mm. Specijalnom napravom za rezanje smjese dobivamo ćevapčiće željene dužine i težine. Težinu i duljinu ćevapčića možemo regulirati rasporedom noževa na napravi. Ovakvim načinom postiže se jednolikost ćevapčića, kao i ušteda vremena.

  • AUTOMATSKO PUNJENJE 
  Uređaj ima specijalni nož kojim se smjesa za ćevape reže na točno određenu dužinu i težinu. Upotrebom beskonačne trake moguća je elektronska korekcija brzine rada trake.

  •  KUTNI MODEL NAPRAVE
  Kutni model mašine za ćevape osmišljen je zbog veće efikasnosti u manjim prostorima te je stroju dodano koljeno od 90 stupnjeva čime se olakšava rad. U ormariću su smješteni uređaji za regulaciju i kontrolu punilice, traka i električni nož kojima se određuje težina i dužina ćavapčića

  • MODEL PLJESKAVICE
  Višeredna proizvodnja pljeskavica od mljevenog mesa moguća je uz ručno ili automatsko upravljanje. Kod ručnog upravljanja strojem za meso moguće je i punjenje pljeskavica, dok je kod automatskog načina moguća kontrola težine pljeskavica

  •  AUTOMATSKI STROJ ZA PROIZVODNJU KEKSA
  Stroj za ćevapčiće moguće je učinkovito koristiti i za automatsko oblikovanje i proizvodnju keksa, s jednakim principom rada.
   
  Korištenjem automatizirane naprave za izradu ćevapčića značajno se smanjuje vrijeme izrade mesnih proizvoda te se umanjuje rizik za razvoj bakterija. Kapacitet izrade je od 150 - 200 kg/h, ovisno o vještini korisnika. 
   

  Mesnica - bogata ponuda svježeg i kvalitetnog mesa 

  U našoj mesnici u Rovinju pronaći ćete najkvalitetniju ponudu uvijek svježeg mesa i naravno, pljeskavica i ćevapčića proizvedenih na našem stroju za ćevape. Osim mesnice, tu je i prodavaonica mješovitom robom za nabavku ostalih namirnica. 
   
  Za dodatne informacije i upite stojimo na raspolaganju, slobodno nas kontaktirajte telefonski ili ispunite obrazac za upit! 
  Reference

  PRIZNANJA:

  Klaudio Šturman za svoja inovatorska nadahnuća dobio je prestižna priznanja kako na domaćim, tako i na međunarodnim izložbama izumiteljstva i inovacija. Ta mnogobrojna priznanja potvrda su vrijednosti njegovih izuma, a uspješna proizvodnja i mnogobrojna interesovanja i kupnja gotovih modela samo su još daljnja potvrda u praksi.

  • Diploma - ARCA 2014 (october 2014.)
  • Zlatna plaketa - ARCA 2014. - 12. međunarodna izložba inovacija
  • Silver Medal for Hamburger ("Pljeskavica") moulding devices - INVENTIKA (october 2007.)
  • Diplome Salon international des inventions Geneve (avril 2005.)
   


   

   

  Naša ponuda
  pogledaj više

  Recenzije

  OCIJENITE NAS     Pošaljite nam vaš upit

    Želim primati novosti s eIstra.info

  Kategorije

  Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više