Pošalji upit
Slanje…
O nama

Ordinacija dentalne medicine Poreč - Studio Dentistico - dr.Jelena Filipović-Zrnić 

U ugodnom okruženju stomatološke ordinacije u Poreču pružamo vam najsuvremenije usluge iz svih područja stomatologije: restorativne i estetske stomatologije, mobilne i fiksne protetike, implantologije i parodontologije.

Besplatan prvi stomatološki pregled

 
Rado ćemo vam pomoći u pronalasku najboljeg rješenja za Vas. Budući da na temelju upita, a bez da vas prethodno vidimo, nismo u mogućnosti precizno procijeniti vašu situaciju u potpunosti, pozivamo vas da nas posjetite u našoj ordinaciji na besplatnom prvom stomatološkom pregledu i konzultacijama.

Light up your smile!
 
 dr.med.dent Jelena Filipović Zrnić
 
Zovem se Jelena Filipović Zrnić i doktor sam dentalne medicine. Stomatološki fakultet u Rijeci završila sam 1998. godine i odmah upisala postdiplomski studij dentalne medicine u Zagrebu. Privatnu praksu u Poreču pokrenula sam 2000 godine.
Njegujem profesionalni pristup uz maksimalnu posvećenost pacijentu i najviše medicinske standarde u pogledu opreme i tehnologije rada.  

Područja od mog posebnog interesa su estetska stomatologija, implantologija i estetika lica s upotrebom hijaluronskih filera i botoxa
Član sam Hrvatske komore dentalne medicine i Hrvatskog društva za estetiku lica. Trenutno završavam postdiplomski studij iz implantologije na Instituto Stomatologico Toscano u Pisi u klasi profesora Uga Covanija, s obranom magistarskog rada na Universita' Guglielmo Marconi u Rimu.

Zašto volim svoj posao?

Koliko osoba poznate da voli odlazak svome stomatologu? Koliko osoba poznate da se ne boji „zubara?" Čak i danas bez obzira na razvoj tehnologije postoji dobro ukorijenjeni strah od odlaska stomatologu.
Moja je misija pomoći čovjeku da se oslobodi tog straha i zajedničkim snagama omogućiti mu da učini nešto dobro za sebe i zdravlje svojih zuba
Istinski uživam u svom poslu, posebice kada osjetim zadovoljstvo dobivenim rezultatima. Ovo je dinamičan posao, idealan spoj visoke tehnologije, znanja i preciznosti. Za ovaj je posao potrebno imati hrabrost, umjetnički talent, iskustvo i strpljenje.
Budući da volim svoj posao i želim pratiti moderne trendove u stomatologiji, neprestano se profesionalno usavršavam u zemlji i inozemstvu

U našoj ordinaciji radi dr. med. dent. Kristina Znaor Rajič i asistentica bacc. fizioterapije Eva Gulić. Obje su vrijedne, energične i u vedroj atmosferi usmjerene na zadovoljstvo naših pacijenata. 
Mladost je uvijek pozitivna pokretačka snaga. Kako bismo omogućili lakše naručivanje našim pacijentima cilj nam je da ordinacija radi cijeli dan.

Restorativna stomatolologija - estetske plombe

Svaki karijes treba izliječiti. Ako karijes nije dubok, najjednostavniji način izliječenja je izrada ispuna ili popularno nazvane „plombe". Danas se za izradu estetskih ispuna koriste bijeli kompozitni materijali koji u potpunosti zadovoljavaju i estetiku i funkciju. Upravo zbog tih svojstava danas se više ne upotrebljavaju tvz. crne amalgamske plombe koje ne zadovoljavaju estetikom i sadrže živu. 

  

Endodoncija - liječenje zuba

Endodoncija je postupak liječenja zuba u kojem uklanjamo bolesno živčano tkivo zuba (bolesni živac) i zamijenjujemo ga odgovarajućim biokompatibilnim punjenjima. Danas se razvojem strojne endodoncije postupak ubrzao i moguće ga je odraditi i u jednoj posjeti.

Endodoncija je bezbolna i izvodi se po anestezijom u cilju spašavanja zuba i produženja životnog vijeka zuba u ustima.

Keramičke krunice i mostovi

Keramičke krunice su poznate kao porculanske krunice ili porculanski zubi i najčešće su protetsko rješenje u slučaju većeg oštećenja zuba. Keramička krunica korigira izgled i boju zuba kada je zub toliko oštećen da mu plomba ne može pomoći. Keramička se krunica cementira na zub i ne može se skinuti sa zuba.   

Cirkon oksidne krunice i mostovi

Danas su zahtjevi za estetikom visoki, pa se pacijenti sve više odlučuju za izradu krunica od cirkon keramike. Osnovna prednost ovih krunica je visoka estetika zbog bijele jezgre i nemogućnost pojavljivanja „crnog ruba" kod povlačenja zubnog mesa jer u konstrukciji nema metala.      

Ljuskice za zube - Veneers

Ako želite hollywodski osmijeh bez previše brušenja zuba, Vi ste kandidat za ljuskice ili eng. Veeners. Ljuskice su tanki keramički listići koji se lijepe na prednju plohu zuba. Osim što izgledaju potpuno prirodno, ljuskicama možemo popraviti manje oštećenje zuba, promijeniti položaj i boju zuba te napraviti potpuni „makeover" vašeg osmijeha. 

Ukoliko ste zainteresirani, svakako bi trebalo obaviti besplatni pregled u ordinaciji i dobiti kvalitetnu informaciju kako biste Vi izgledali s ljuskicama prije izrade samog protetskog rada.   

 

 

Inley, onley, overley keramičke plombe

Danas se inley, onley i overley smatraju kvalitetnijom vrstom „plombe". To je u biti potpuni keramički nadomjestak koji može biti toliko savršen da ga ponekad i iskusni stomatolozi teško prepoznaju. 

Jednostavno rečeno, to je keramička plomba koja se cementira na zub. Dakle, ako želite nešto zaista kvalitetno, estetski savršeno, ako imate dobre zube i dobre oralne navike, odlučite se za inley. 

Mobilna protetika

Ukoliko dođe do većeg gubitka zuba i fiksni nadomjesci na zubima nisu mogući, mobilna protetika nudi mogućnost rješavanja problema. Mobilne nadomjestke čine totalne i parcijalne proteze te tvz. kombinirani mobilno – fiksni protetski radovi. Mobilni radovi kao i fiksni odlično rehabilitiraju čeljust i vraćaju joj funkciju govora i zagriza, uz vrlo visoku estetiku. 

Implantologija - zubni implantati

Ugradnja dentalnih implantata je postupak kojim se nadomještaju izgubljeni zubi pomoću umjetnih korijena koji se postavljaju u čeljust, izrađenih od titanija. U ordinaciji koristimo vrhunski, švedski implantacijski sustav Astra Tech.
 
Implantati su najkvalitetnije i najdugotrajnije rješenje nadomještanja zubi te omogućavaju pacijentima da ponovno jedu, govore i smiju se s povjerenjem!

Estetika lica - dermalni fileri i botox tretmani

Kada govorimo o estetici lica prije svega razgovaramo o neinvazivnim, nekirurškim tretmanima pomlađivanja. Da se razumijemo, prirodno je uvijek najljepše.

Međutim, postoje situacije u kojima minimalnim estetskim zahvatima možemo vratiti licu svježinu i vitalnost koju smo tokom godina izgubili. Ako poštujemo pravilo da je manje-više, rezultati mogu biti veoma uspješni i uklopljeni u vaš prirodni izgled. Za pomlađivanje koristimo hijaluronske dermalne filere i terapiju Vistabelom, europskom inačicom Botoxa.

Zašto volimo filere?

Idealni su za popunjavanje dijelova lica kojima nedostaje volumen. Osim što ublažavaju bore i borice, revitaliziraju kožu i vraćaju joj vlažnost i punoću. Potiču stvaranje našeg prirodnog kolagena jer nam hidratiziraju kožu iznutra. Budući da ih organizam s vremenom razgradi, njihov učinak je vidljiv od 9 do 18 mjeseci. U našoj praksi koristimo dermalne filere Juvederm i Princess.

Zašto se ne treba bojati botoksa? 

Prije svega, riječ je o pročišćenom proteinu koji se dobiva iz bakterije, a ne o toksinu. Zatim, botoks se koristi u medicini više od 20 godina za liječenje nekih neuroloških medicinskih stanja i u okulistici, da bi se zatim počeo koristiti u estetici lica kao „brisač" bora u zoni oko očiju, na čelu i između obrva

Ako se botoks koristi pravilno, u skladu sa pacijentovim željama i spretnosti terapeuta, rezultat može biti očuvana mimika s „izbrisanim borama". Tretman je bezbolan, traje nekoliko minuta, a efekt je vidljiv oko 6 mjeseci. Botoks ne djeluje na osjetilne živce pa se nećete osjećati ukočeno.

Vistabel je proizvod Američke farmaceutske tvrtke Allergan.

 

Estetska stomatologija

Područje od mojeg posebnog interesa je estetska stomatologija. U estetsku stomatologiju spadaju zubni nadomjesci izrađeni od tvz. bezmetalne keramike. To je dentalna keramika čija je podloga ili jezgra isključivo bijele boje kao npr. cirkonij oksidna kapica ili kapica od litij disilikatne staklo keramike.

izbjeljivanje zubi

Osnovno svojstvo bezmetalne keramike jest prolaz svjetlosti kroz zub čime se postiže potpuno prirodni efekt sličan prirodnom zubu.

Izbjeljivanje zuba u ordinaciji je vrlo čest postupak. Izbjeljivanje se radi u jednoj posjeti. Prethodno je potrebno samo dobro mehanički očistiti zube.

U našoj ordinaciji se izbjeljivanje radi uz pomoć ZOOM lampe ili laserski. Rezultati su odlični i „bijeli", a na Vama je da se uvjerite i sami.

Dentalni laser u stomatologiji

Od nedavno u ordinaciji nudimo i tretmane diodnim dentalnim laserom. To je laser za meka tkiva kojim možemo riješiti niz problema poput afti, herpesa, parodontnog đžepa itd. Uz pomoć lasera afta prolazi u roku od 24 sata, a trajanje herpesa i bolnost mjehurića se značajno smanjuje. 

Laser je potpuno bezbolan i tretmani se rade bez anestezije. Laserska energija vrši analgeziju okolnog tkiva, potpunu sterilizaciju (uništava sve bakterije) i biostimulaciju (potiče prirodnu regeneraciju) tkiva.

Posebno je zanimljiv tvz. EmunDo protokol. To je bezbolan parodontološki tretman kod početnih ili srednje teških problema sa zubnim desnima. Tretman je bezbolan, provodi se uz pomoć posebne otopine koja zahvaljujući laserskoj energiji uništava bakterije i  potiče regeneraciju desni.  

Laserom vršimo i izbjeljivanje zuba u jednoj posjeti u ordinaciji. Za izbjeljivanje nije potrebna posebna priprema. Rezultati su fantastični na zadovoljstvo pacijenta i terapeuta. 

Brinite o svom oralnom zdravlju, nazovite nas ili pošaljite upit i dogovorite besplatni pregled!

Djelatnosti

Virtualno prošetajte našom ordinacijom:

 
Zapratite nas na Facebook i Instagram profilu i budite u toku sa svim novostima iz ordinacije. 
 
Pratite nas i na novom Instagram profilu, fokusiranom na estetsku stomatologiju i tretmane ljepote!
Proizvodi i usluge
PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
- savjetovanje o održavanje oralne higijene
- koju zubnu četkicu koristiti i na koji način
- korištenje zubnog konca
- četkice za osobe koje imaju zubne mostove, krunice i implantate
- različite otopine za ispiranje usta (CURASEPT, CORSODYL)
 
 
RESTORATIVNA STOMATOLOGIJA
- liječenje zuba zahvaćenih karijesom
- kompozitni materijali za bijele plombe

ENDODONCIJA
- liječenje korijenskih kanala zuba (ručna i strojna endodoncija)
- liječenje traume zuba

MOBILNA I FIKSNA PROTETIKA
- mobilna protetika - parcijalne i totalne proteze
- fiksna stomatološka protetika - zubne krunice i mostovi

ESTETSKA STOMATOLOGIJA
- porculanske ljuskice - fasete, venire, veneers
- izbjeljivanje zuba
 
 
IMPLANTOLOGIJA
- Ugradnja zubnih implatanata najnovije generacije
- Astra Tech švedski implantacijski sustav, Nobel Bicare     implantacijski sustavi

ORALNA KIRURGIJA I PARODONTOLOGIJA
- liječenje upale desni
- uklananje zubnog kamenca
- kiretaža zuba i kvadranta, režanj operacija
- apikotomija ili resekcija zuba (odstranjenje vrha korijena zuba)
- alveotomija (kirurško vađenje zuba)
- remodelacija zubnog grebena radi potrebe nošenja zubne proteze
- vađenje krivo položenih umnjaka
 
DJEČJA STOMATOLOGIJA
- savjetovanje roditelja o očuvanju dječjih zuba
- prvi stomatološki pregledi
- liječenje dječjih zuba 

ORTODONCIJA
- savjetovanje o fisknim i mobilnim aparatićima za zube
- ispravljanje položaja zuba
 
ORALNA KIRURGIJA / ORAL SURGERY / CHIRURGIA ORALE
-Implatanti / Implants / Impianti dentistici
-Sinus lifting / Il lifting dei seni
-Augmentacija kosti / Bone enhancement / Aumento osseo
-Apikotomija / Apicectomia / Apicotomy
-Alvetomija /Alveotomia / Alveotomy

Protessi fissa

  • Stabilizzano la protesi mobile  
  • Consente una masticazione corretta 
  • Minima procedura invasiva 
  • Riduce le irritazioni delle gengive 
Gli impianti dentali in titanio vengono inseriti nella mandibola e collegati con una barra di ritenzione in titanio che serve per mantenere la posizione della protesi mobile.

 
È possibile anche un carico immediato che permette al portatore di masticare subito normalmente e continuare con le attivita' quotidiane senza preoccuparsi più.
 
Questo tipo di soluzione è indicato sopratutto per pazienti che hanno già una protesi mobile però non sono pienamente soddisfatti.
Prenota un appuntamento presso la nostra clinica Unlimited smile – Dentisti Croazia, sarai visitato dal nostro medico-chirurgo, il dott. Božić, che dopo un'accurata visita spiegherà tutte le tappe di questa soluzione implantologica.

Protesi mobile

Tipi di protesi mobili scheletrate.

Dopo la perdita dei denti, è importante sostituirli con alcune delle molteplici possibilità. Una delle quali sono le protesi scheletrate, che aiutano a mantenere il vostro sorriso e un aspetto del viso più giovane.
Con ganci: ideale per sostituire alcuni denti mancanti. È formata da una base di metallo sulla quale vengono poi posizionati i denti artificiali e un strato di flangia rosa (gengiva finta) che copre la base di metallo e migliora l'estetica.

Con attacchi di precisione: detta anche lavoro combinato - è idonea a pazienti che hanno ancora i denti naturali. Questi denti vengono curati, preparati e incapsulati con delle corone, su quali vengono applicati gli attacchi di precisione, in modo da poter sostenere la forza masticatoria.

Le protesi mobili scheletrate sono adatte a pazienti che per mancanza ossea, età o malattie non hanno la possibilità di procedere con degli interventi di implantologia.
Le protesi mobili sono molto delicate, e cadendo possono rompersi. In tal caso siete pregati di contattatrci e fissiamo un appuntamento per la riparazione della protesi. Evitate di fare riparazioni voi stessi, per non danneggiare ulteriormente la protesi.

Fissate un appuntamento presso la nostra clinica, dove il medico incaricato dopo una prima visita può valutare la situazione attuale e prepararvi un preventivo più accurato con il relativo piano di terapia. Il preventivo, la panoramica, la prima visita e la prima strasferta sono a titolo gratuito e senza impegno.
 
Stomatolog Poreč

Implatologia

Implantologia è il termine che indica l'insieme di tecniche chirurgiche applicate per la sostituzione di denti mancanti con impianti.

Dopo una prima visita accurata, e dopo aver effettuato gli esami necessari, l'implantologo valuta le opzioni possibili e vengono pianificate le tappe, dall'inserimento degli impianti fino al completamento del lavoro.
Questo tipo di intervento viene effettuato in anestesia locale, se necessario viene somministrato anche un calmante per alleviare l'ansia e la paura. Prima di iniziare il dentista mette alla prova la zona interessata per garantire che sia insensibile.

Gli impianti dentali, che rappresentano la sostituzione per la radice del dente estratta, vengono posizionate nell'osso mascellare. L'intervento chirurgico termina con la suturazione della gengiva. Nella maggior partesi tratta di fili autoassorbenti che non devono essere rimossi.
 
impianti dentali

Dopo l'intervento vengono prescritti degli antibiotici e antidolorifici per alleviare il dolore nella zona operata. È importante seguire le indicazioni che verrano date dal dentista riguardo all'igiene orale durante il periodo post-operatorio per favorire la guarigione.

Dopo un periodo di circa 3-4 mesi si procede con le viti di guarigione e infine impronte per le corone in zirconio che vengono fatte su misura per ogni paziente e che presentano poi il lavoro definitivo che verra posizionato e fissato all'impianto dentale.

I denti sono una parte fondamentale del nostro corpo e della nostra personalità, perciò la cura dei denti, un sorriso bello, curato e pulito, facilitano il rapporto con il nostro ambiente e ci permette di svolgere le nostre quotidiane attività senza alcun problema.

La perdita dei denti e una mancata sostituzione possono causare una serie di problemi: perdita dell'osso, mal di testa, dolore muscolare e movimenti patologici dei denti adiacenti.

Con tecniche chirurgiche mini-invasive che consentono di sostituire i denti mancanti, ponendo impianti osteointegrati al posto dei denti mancanti, abbiamo a dispodizione più soluzioni possibili.
 
ordinacija dentalne medicine porec

Dopo una prima visita e un'analisi approfondita dello status dentale in base a una lastra panoramica oppure se necessario anche una TAC, viene valutato se il paziente è un candidato ideale per un intervento di implantologia e il tipo di soluzione che sia il più adatto a voi.
L'intervento viene eseguito in una sala operatoria attrezzata con le tecnologie più moderne, con l'anestesia locale.

L'intervento dura circa in media un'oretta, dipende giustamente da caso a caso, però l'intero percorso di cura viene presentato al paziente dopo la prima visita e dopo aver stabilito il tipo di soluzione più adatto.

La realizzazione di tutto ciò è possibile grazie alla tecnologia avanzata, che con ulteriori interventi, come il rialzo del seno mascellare, uso di innesti ossei permettono di aumentare la quantità di osso nel luogo dove veranno posizionati gli impianti.
 
Cura la tua salute orale, chiamaci o invia una richiesta e prenota una visita gratuita!
Naša ponuda
pogledaj više
Novosti

Botoks: Istine i laži o estetskom tretmanu za pomlađivanje lica

Ordinacija dentalne medicine dr.med.dent. Jelena Filipović-Zrnić iz Poreča otkriva što se krije iza neinvazivnog medicinskog tretmana za estetiku lica – botoksa....

Tretmani pomlađivanja u našoj ordinaciji

Područje oko očiju, čelo, obrazi, usne, ......
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više