Pošalji upit
Slanje…
O nama
Na brežuljku što se uzdiže nad dolinom Mirne, s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na Plavu i Zelenu Istru, smjestilo se istarsko mjesto Vižinada, čije će Vas ulice zasigurno očarati mirisom kolača tijekom manifestacije Slatka Istra. A na plodnoj "bijeloj" zemlji sunčanih obronaka Vižinade i južnih padina rijeke Mirne od 1885. godine obitelj Rossi njeguje tradiciju uzgoja autohtonih istarskih sorti vina.  
 
Uz vrhunska vina Rossi možete kušati rakije Bisku, Medenicu, Rutu, Lozovaču od sorte muškata žutog, komovicu od malvazije istarske, Erbu Luigiu s citronovim lišćem i sve popularniji Teranino te istarsku travaricu.

 

Više od samoga vina 

Obiteljska vinarija i destilerija Rossi Vas srdačno poziva da kušate naša autohtona istarska vina i rakije kao i druge tradicionalne istarske specijalitete u našem domaćem ambijentu. U slavu života - dobrodošli!

Kušanje naših vina i rakija je za donosioca ovog letka besplatno. Kušanje vina za stolom uz prigodnu zakusku iznosi 20kn po etiketi i po želji uključuje razgledavanje vinarije. Posjet vinogradima je moguć uz prethodnu telefonsku najavu. Za grupe veće od 6 osoba molimo najavu barem 1 dan ranije. 
 
 


Family winery and distillery Rossi cordially invites you to try our authentic Istrian wines and spirits as well as other traditional Istrian specialities in our domestic setting. For a celebration of life - welcome! 

Free wine & spirits tasting on presentation of this leaflet. A seated wine tasting with appetisers is 20kn per person and includes an optional tour of the winery. A visit to the vineyards is possible with prior arrangement. Advance reservation is neccessary for groups of more than 6 persons. 


Djelatnosti
Vina
Aromatična vina
Likeri
Rakije
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
 
Proizvodi i usluge
VINA ROSSI 

Malvazija Rossi - melvazija templara
Grožđe za proizvodnju Malvazije odabire se samo s najboljih vinograda obitelji Rossi. Posebna pažnja posvećuje se obradi, zaštiti i opterećenju kako bi se dobilo grožđe vrhunske kvalitete. Malvazija Rossi kao dobitnik IQ kvalitete jamči da svojim svojstvima i kvalitetom nadmašuju zakonom propisane uvjete za kvalitetna vina sa zemljopisnim podrijetlom te ispunjavaju daleko više kriterije kvalitete od onih koje kupac uobičajeno zahtijeva i očekuje od kvalitetnog vina.

Teran - Rossi
Zbog specifičnih karakteristika Terana, obitelj Rossi se od crnih sorata opredijelila upravo za proizvodnju ovog autohtonog istarskog vina. Teran se vinificira po klasičnoj tehnologiji crnih vina time da se svake godine prilagođava dužina maceracije i dozrijevanja vina.

Refošk - Rossi
Refošk je sorta vinove loze koja je istovjetna Teranu, no Refošk Rossi je koncentriraniji i mekši od Terana a vino osvaja svojom uljnošću i pitkošću. Arome šumskog voća isprepliću se s nježnim mirisom kože i cimeta.
 
Chardoney
Muškat žuti
Cabarnet Sauvignon
 

PONUDA RAKIJA ROSSI

Biska
Medenica
Ruta
Lozovača
Travarica
Komovica od malvazije
Erba Luiga
Teraneto
 
EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE

Reference
Naša ponuda
pogledaj više
Novosti

Dugogodišnja vinarska tradicija obitelji Rossi

Istarska malvazija, teran, domaće rakije...

Obitelj Rossi iz Vižinade ističe se u istarskom vinarstvu

Članka o vinu Rossi na portalu vecernji.hr...
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se