TRAŽIŠ? NAĐI.

26. izdanje prodajne izložbe hrane i pića Histria u Puli od 5. do 8. lipnja na pulskoj tržnici

NOVOSTI
4.6.2019. 8:23:43

26. izdanje prodajne izložbe hrane i pića Histria u Puli od 5. do 8. lipnja na pulskoj tržnici
Dana 3. lipnja 2019. je u HGK – ŽK Pula održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici organizatora i partnera predstavili novine, događanja i stručne programe manifestacije Histria 2019.

Uime organizatora, predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, istaknula je kako će se 26. izdanje manifestacije Histria održati od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji – platou gradske tržnice. Nastupit će izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je i 11 izlagača koji će predstaviti 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju na prodaju, a nisu na tržištu dulje od godine dana. Egzotično voće,  ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje će građani i turisti moći kušati i kupiti.

Kroz cjelodnevna događanja u sklopu manifestacije oživit će se dio gradskog prostora tržnice predstavljanjem kvalitetnih i atraktivnih hrvatskih proizvoda, a manifestacija Histria uključuje niz edukativnih sadržaja te po prvi put i kuharske radionice. „Od samog početka manifestacija je usmjerena na predstavljanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda, potičući pritom kreativnost i inovativnost proizvođača u cilju postizanja boljeg plasmana i konkurentnosti", ističe Jaklin Majetić. 

U HGK - ŽK Pula 5. lipnja u 12 sati održat će se predavanje Branding - korak po korak stvaranje brenda namijenjeno tvrtkama koje razmišljaju ili već rade na postavljanju brenda poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Okrugli stol pod nazivom Trgovina u gradu 6. lipnja u 12 sati u ŽK Pula okupit će predstavnike trgovaca i gradova koji će raspravljati o tome kako promijeniti trend zatvaranja ili nestajanja prodavaonica u gradskim središtima. Zainteresirani za sudjelovanje na stručnim događanjima trebaju se javiti HGK – Županijskoj komori Pula na tel: 052 378 100.

Novina Histrije jesu besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica d.o.o. od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji na prvom katu zgrade Tržnice Pula. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog mjesta, za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava sudjelovanja na tel: 052 378 100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr. 

Kuharske radionice vodit će Denis Zembo (Hotel Amfiteatar), Robert Perić i Igor Ciceran (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula), Nikola Vuković (Hotel La Grisa Bale) i David Skoko (Batelina).

Formalno otvorenje izložbe hrane i pića Histria bit će u srijedu, 5. lipnja u 11 sati kada će se dodijeliti priznanja izlagačima novih proizvoda u zgradi pulske tržnice na prvom katu. Radno vrijeme štandova izlagača je 5. lipnja od 9:30 do 20 sati, 6. i 7. lipnja od 8 do 20 sati, te 8. lipnja od 8 do 15 sati.

Ovogodišnja manifestacija održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI d.o.o, Pazin, Tržnice d.o.o. Pula te Grada Pule i Istarske županije, pa su na konferenciji za medije sudjelovali direktorica TZG Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor pulske Tržnice Renato Perc te pročelnica županijskog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se