TRAŽIŠ? NAĐI.

Besplatna edukacija za poduzetnike pred mirovinom iz Istre

NOVOSTI
9.3.2018. 8:25:50

Besplatna edukacija za poduzetnike pred mirovinom iz Istre
U Istarskoj razvojnoj agenciji (Mletačka 12/IV, Pula) u ponedjeljak, 12. ožujka s početkom u 10 sati održat će se besplatna edukacija poduzetnika pod nazivom „Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?".
 
Edukacija je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji su stariji od 55 godina. U Istarskoj županiji ih je 1.300, a njihova poduzeća zapošljavaju više od 10.000 ljudi.

Okupljenima će se obratiti:
•   Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva
•   Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije

Na edukaciji će se analizirati što za tvrtku znači umirovljenje vlasnika te kako odabrati najbolje rješenje za prijenos poslovanja.

Poduzetnici mogu primijeniti različite načine izlaska iz poduzeća – od njegove prodaje zaposlenicima preko prodaje osobi izvan poduzeća ili drugom poduzeću te prijenosa upravljanja i vlasništva na članove obitelji do likvidacije poduzeća. Ekonomski stručnjaci ističu da gašenje poduzeća treba biti iznimka, a ne pravilo.

O svojim iskustvima i razmišljanjima o prijenosu poslovanja govorit će poduzetnici iz Istre:
•  Darko Banko, osnivač tvrtke Banko transport
•  Anton Vlačić, osnivač tvrtke Tempo
•  David Medica, druga generacija u poduzeću i suvlasnik tvrtke Plazma tehnika
•  Barbara Vareško-Pavlović, direktorica Poslovnog centra u Raiffeisenbank Austria

Ulaz na edukaciju za poduzetnike je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, mole se predbilježbe putem internetske stranice www.cepor.hr.

Edukaciju organiziraju CEPOR i IDA, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz potporu Europskog fonda za jugoistočnu Europu i sponzorstvo Raiffeisenbank Austria d.d.
 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se