TRAŽIŠ? NAĐI.

Poziv na edukaciju "e-račun - elektroničko izdavanje računa u praksi"

NOVOSTI
17.6.2019. 9:57:31

Poziv na edukaciju  e-račun - elektroničko izdavanje računa u praksi
Udruženje obrtnika Rovinj u suradnji s Financijskom agencijom (Fina – Pula) organizira edukaciju  za obrtnike i poduzetnike "e-račun – elektroničko izdavanje računa u praksi" koja će se održati u utorak, 18.6.2019.godine, u prostorijama Udruženja obrtnika Rovinj, Andrea Amoroso 6, s početkom u 13,00 sati.

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi objavljen je u Narodnim novinama  94/18  i stupio  je na snagu 1. studenog 2018. godine. Dana 1. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa u javnoj nabavi.

Ova obveza primjenjuje se na sve ugovore za nabavu robe, radova i usluga koje sklapaju naručitelji u smislu Zakona o javnoj nabavi (uključujući i jednostavnu nabavu – do 200.000/500.000 kn). Svi obrtnici i poduzetnici koji obveznicima javne nabave isporučuju robu, radove i/ili usluge dužni su od 1. srpnja 2019. za svoje isporuke izdavati elektroničke račune.

Isporučitelji (dobavljači) i nadalje će moći izdavati račune u papirnom obliku ako dobra i usluge isporučuju osobama izvan sustava javne nabave.

Budući da nakon ovog datuma naručitelji neće smjeti plaćati po računima koji nisu ispostavljeni u obliku elektroničkog računa u skladu s EU normom, za implementaciju elektroničkih računa jednako se moraju pripremiti kako naručitelji tako i poduzetnici koji s njima posluju (osobe koje nisu obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi, a koji se pojavljuju kao dobavljači naručitelja u sustavu javne nabave).

Kako su javni naručitelji obvezni  usluge informacijskog posredništva zaprimanja i slanja elektroničkih računa povjeriti Financijskoj agenciji (FINA), moguće je (ali ne i obvezno) da i vi koristite Finin servis e-računa.

Sudjelovanje na edukaciji  je besplatnoPrijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem e-maila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr (ime i prezime, grad/općina, obrt - ako je primjenjivo).

Napomena: Ako organizatori po primitku prijave utvrde da je broj sjedećih mjesta popunjen, u tom slučaju će vas obavijestiti putem e-maila, u suprotnom smatrajte da ste uspješno prijavljeni.

(I: uorovinj.com.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se