Gin porečke destilerije Sempervivum proglašen najboljim na svijetu!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
24.4.2024. 12:55:00

Gin porečke destilerije Sempervivum proglašen najboljim na svijetu!
U prestižnom okruženju natjecanja Concours International u Francuskoj, Gin Aldo 52, kreiran u maloj istarskoj destileriji uvjereno je osvojio titulu najboljeg gina na svijetu - World's Best Spirit.

Iako je Gin Aldo već osvajao mnoge nagrade, kao i ostali Sempervivum proizvodi, likeri, rakije, whisky i rum, ovaj nevjerojatan uspjeh predstavlja trijumf za destileriju čije su skromne dimenzije nadmašene velikom strašću i posvećenosti vlasnika obrta SempervivumMarka Fabića.

Concours International - pobjeda Gina Aldo u svim kategorijama


Natjecanje Concours International u Lyonu predstavlja jedan od najvažnijih događaja za proizvođače alkoholnih pića iz cijelog svijeta, a poznato je po strogoj selekciji i ocjenjivanju. Svoje uzorke u Francusku šalju poznati svjetski brendovi i konkurencija je zaista velika. Osvojiti nagradu među 8.768 uzoraka u 160 kategorija nije samo čast već i potvrda da Sempervivum destilerija stvara proizvode svjetske klase.

Kako kaže Marko: 'To vam je kao da Jadran osvoji i ligu prvaka i svjetsko prvenstvo!"

Kategorije uključuju Gin, Bourbon, Whiskeys, Brandies, Baijiu, Soju, Shochu, Vodka, Rums, Cachaça, punches, cocktails, liquorice-flavoured drinks, creams, liqueurs and sherries. Gin Aldo 52 - Solera Reserve, s osvojenih 97/100 bodova od svih kategorija, najbolji je destilat i alkoholno piće na svijetu.
 
Gin Aldo 52

Tradicionalna proizvodnja destilata u staroj istarskoj konobi 


Proizvodnju destilata u obiteljskoj konobi staroj 150 godina, doc. dr. sc. Marko Fabić započeo je 2006. za vrijeme studija elektrotehnike bez velikih planova. Destilerija Sempervivum s vremenom se ipak razvila i plasirala proizvode koji su pronašli svoje mjesto na domaćem i međunarodnom tržištu. U želji za konstantnim poboljšanjem kvalitete, Fabić je pohađao i dodatne edukacije o degustaciji i proizvodnji destilata. 

Baza svakog Sempervivum proizvoda su tradicionalni destilati, koji se kroz daljne procese proizvodnje poboljšavaju. Za bazni gin koristi se 9 odabranih začina, a zbog utjecaja klime svake su godine drugačiji. 

Prilikom proizvodnje Gina Aldo 52 primijenjena je jedinstvena metoda sazrijevanja koja je utjecala na njegovu konačnu aromu. Gin je kratko vrijeme odležao u novim francuskim, hrastovim bačvama a zatim je premješten u bačve prethodno korištenje za rum i viski.
 

Sempervivum likeri i rakije

Budućnost destilerije


Nakon osvajanja ovako značajne nagrade, destilerija planira nastaviti put proizvodnje rakija i likera. S više od stotinu nagrada i priznanja iza sebe, ne planiraju stati - trenutno rade na proizvodnji premium vodke koju jedva čekamo degustirati u ambijentu stare konobe. 

Istarska konoba gdje se odvija proizvodnja, prodaja i degustacije nalazi se u selu Veleniki kraj Poreča, a posjetitelji mogu degustirati i ostale nagrađivane proizvode, likere, rakije, med, maslinovo ulje te kupiti i autentične suvenire.

Više o destileriji Sempervivum saznajte ovdje.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više