TRAŽIŠ? NAĐI.

Info dan: Erasmus za mlade poduzetnike

NOVOSTI
12.6.2018. 9:52:20

Info dan: Erasmus za mlade poduzetnike
Info dan: Erasmus za mlade poduzetnike održat će se 14. lipnja 2018. u Puli, u prostorijama Istarske razvojne agencije od 10 do 14 sati. Erasmus za mlade poduzetnike na Info dan predstavit će Udruga Informo, kao lokalna kontaktna točka programa Erasmus za mlade poduzetnike koja trenutno provodi projekt YEIM (2017-2019), te provodi projekt EYE Global. 

Erasmus za mlade poduzetnike pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na njegovu/njezinu tvrtku, kao i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

Cilj Info dana je predstaviti program Erasmus za mlade poduzetnike koji uključuje mogućnost financiranja poduzetnika početnika i svih onih koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzeća, kao i mogućnost razmjene znanja i vještina iskusnim poduzetnicima, a kroz primjere uspješnih razmjena. Na Info danu će svi zainteresirani imati priliku upisati se u program, te tako dobiti priliku uz financijsku pomoć otputovati u inozemstvo i učiti od iskusnih poduzetnika, ili razmijeniti iskustva i znanja ugostivši mladog poduzetnika. 

Ciljane skupine Info dana:

  • iskusni poduzetnici s više od 3 godine poduzetničkog iskustva,
  • poduzetnici početnici s manje od 3 godine poduzetničkog iskustva,
  • svi oni koji bi htjeli pokrenuti novu djelatnost (imaju ideju, žele pripremiti, pripremaju ili već imaju business plan).

Program Erasmus za mlade poduzetnike pruža pogodnost edukacije kroz posao u malom ili srednjem poduzeću u inozemstvu u zemlji sudionici. Ovo će olakšati pokretanje novog ili pak jačanje postojećeg poduzeća. Pruža se i pogodnost pristupa novim tržištima, međunarodne suradnje te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.

Poduzetniku domaćinu pruža se pogodnost profitiranja od novih ideja koje u poduzeće donosi motivirani mladi poduzetnik. Mladi će poduzetnik možda imati posebne vještine ili znanja iz područja kojima iskusni poduzetnik ne vlada, a koja se mogu izvrsno nadopunjavati s njegovim vještinama ili znanjem. Većina iskusnih poduzetnika toliko uživa u ovakvom iskustvu da se nakon njega odlučuju ugostiti druge mlade poduzetnike.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Info danu mogu se prijaviti putem e-maila Udruge Informo: info(at)informo.hr.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se