Kako izabrati stručnjaka za sigurno rušenje visokog drveća i orezivanje granja?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
12.1.2023. 13:59:43

Kako izabrati stručnjaka za sigurno rušenje visokog drveća i orezivanje granja?
Sadnja drveća gotovo je neizostavan dio kod uređenja dvorišta i vrtova. Osim što uljepšavaju okućnicu, drveća osiguravaju privatnost štiteći od neželjenih pogleda.
 
Ipak, problem nastaje kod neplanirane sadnje stabala koja nakon što dosegnu svoju punu visinu, korijenjem oštećuju temelje, podižu staze oko kuća ali i zaklanjanju prirodnu svjetlost. Bitno je i na vrijeme sanirati stabla naslonjena na objekte ili na druga stabla te odstraniti suhe grane koje predstavljaju opasnost za imovinu i prolaznike.

Uklanjanje stabala uz kuću i odvoz granja prepustite profesionalcima s iskustvom

Drveće je potrebno ukloniti i kod bolesti i propadanja stabla, širenja korijenja i planiranja novog dizajna okućnice ili gradnje novih objekata. Bez obzira na razlog, rušenje stabala opasan je posao i svakako ga treba prepustiti stručnjacima.

Tim obrta za uređenje okoliša i rušenje drveća I.C. iz Pule navodi kako je važno da se pri odabiru izvođača ispune kriteriji  sigurnosti, iskustva i znanja u hortikulturi, kao i korištenju adekvatne zaštitne opreme, alata i strojeva poput hidrauličnih dizalica.
 
rusenje stabla pula
 

Obrt I.C. bavi se sigurnim uklanjanjem visokih stabala oko kuća, rezanjem opasnih grana te uređivanjem krošnje, a zahvaljujući višegodišnjem iskustvu, djelatnici obrta uspješno savladavaju zahtjevne i komplicirane situacije uklanjanja drveća oko kuća te stoga posebno naglašavaju važnost adekvatnog osiguranja imovine i objekata oko stabala.

Ovisno o vrsti i visini drveća i pristupačnosti, rušenje drveća i odstranjivanje grana može biti skupo, ali odabir najjeftinije opcije često ne ispunjava sigurnosne standarde. Dobro je raspitati se i pripaziti na omjer cijene i kvalitete, a u tome vam mogu pomoći reference, recenzije i potvrđena iskustva izvođača.

Nakon rušenja drveća ili oblikovanja krošnje, ostatke granja i trupca potrebno je počistiti i ukloniti, stoga obratite pozornost i na komplementarne usluge kao što su odvoz granja, čišćenje lišća i uređenje okućnice.

Projektirajte idealnu okućnicu i zelene površine uz pomoć stručnjaka

Prostor koji je ranije zauzimalo uklonjeno drveće iskoristite za novo planiranje okućnice, sadnju novog travnjaka ili biljaka na mjestima gdje je krošnja stvarala sjenu.
 
Pravilno projektiranje i uređenje okoliša, sadnja i rezanje živica, košnja trave, oblikovanje ukrasnih grmova i ostali poslovi oko okućnice zahtijevaju posjedovanje alata, znanja te iskustvo pa ne čudi rast potražnje za stručnjacima za održavanje zelenih površina.
 
odrzavanje okucnica

Uz stručnjake za projektiranje i održavanje okoliša, izbjeći ćete skupe greške kao što su sadnja pogrešnih vrsta stabala blizu kuća ili biljaka koje ne uspijevaju na našem području. Osim toga, uštedjet ćete na vremenu i alatima, a uz uslugu redovitog održavanja okućnice svoje slobodno vrijeme provodit ćete uživajući u uvijek lijepom dvorištu!

Nalazite li se u Istri i tražite pouzdan i uhodan tim za rušenje drveća i uljepšavanje okućnice, posjetite stranice obrta I.C.


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više