Ne propustite 1. međunarodni sajam namještaja Design District u Rovinju

SEMINARI I EDUKACIJE 2022.
2.11.2018. 8:02:00

Ne propustite 1. međunarodni sajam namještaja Design District u Rovinju
U samom srcu Rovinja, u Staroj tvornici, od 15. do 18. studenog održat će se Design District, prvi međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera

Iako u nazivu stoji pojam "sajam", zapravo je riječ o manifestaciji koja predstavlja interakciju između turističkog sektora, arhitektonske i dizajnerske struke te ponuđača i proizvođača namještaja i proizvoda za dizajn interijera. Kao jedina ovakva manifestacija u regiji, već je zauzela vodeću poziciju s obzirom na to da okuplja brojne ekskluzivne brendove i održava stručne skupove za razne ciljne skupine. 
 
Sajam namještaja i uređenja interijera - Design District, Rovinj 

Na prostoru većem od 3500 m2 posjetitelji će imati prilike razgledati oko 90 izlagačkih prostora u okruženju u kojem su najvažniji elementi komunikacija i povezivanje. Na jednom mjestu moguće je pronaći potpunu uslugu od projektiranja do uređenja prostora, kako za turističke tako i za javne i privatne objekte.  
 

Sajam namještaja Design District - Program 15.11. - 18.11.2018.

Prvog dana manifestacije, 15. studenog, na rasporedu je konferencija "(bio)Arhitektura / sloboda održivosti", na kojoj će se okupiti brojni arhitekti i predavači. Konferencija je uvod u koncept zelenog i održivog turizma, blisko vezanog uz uređenje interijera. Niz zanimljivih tema poput bioklimatske arhitekture, ekoloških principa proizvodnje građevina i proizvoda, pogleda iz digitalnog vrtloga postavit će temelje budućih susreta, a cilj je stvoriti održive odnose arhitekata prema svojim klijentima, investitorima, ali i turizma prema svim njegovim dionicima. 
 
Sajam namještaja i uređenja interijera - Design District, Rovinj 

Poseban gost Design Districta je svjetski poznati dizajner i arhitekt Karim Rashid, koji će 16. studenog u 10 sati predstaviti budućnost dizajna i prenijeti svoj stav o tome kako ostati ljudsko biće "opterećeno" potrebom druženja i kontakta, a istovremeno u ludilu digitalnog svijeta biti u korak sa svim novostima globalnog tržišta. 

Za subotu, 17. studenog, predviđen je forum "Hrvatska može bolje – pripremite se za Novog gosta" namijenjen malim i velikim hotelijerima i iznajmljivačima koji će dobiti novi pogled na "dodatne usluge". Naime, osim sunca i mora, Novi gost traži doživljaj i autentičnost destinacije, što mu pružatelji usluga smještaja mogu ponuditi kroz detaljno uređen interijer i eksterijer, na takav način da se razina usluge podigne za barem jednu stepenicu više.
 
Sajam namještaja i uređenja interijera - Design District, Rovinj 

Sudionicima foruma prezentirat će se i mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava, načini komunikacije s klijentima, novi načini kojima se može ostvariti potpuna popunjenost smještajnih kapaciteta i niz životnih tema koje olakšavaju i pospješuju poslovanje. 

Zadnjeg dana sajma, 18. studenog, stručni žiri sastavljen pretežno od novinara, ali i arhitekata neovisnih stručnjaka iz područja marketinga dodijelit će nagrade najboljim izlagačima. Nagrada Design District znači da je proizvod u potpunosti zadovoljio kriterije dobrog dizajna: duhovnost, svježinu, razigranost, zavodljivost, udovoljavanje čovjekovim stvarnim potrebama, funkcionalnost kvalitete, sinergija sklada, vrijednosti i koristi.
 

Sajam namještaja i uređenja interijera - Design District, Rovinj 
 

Afterwork druženja

Velik interes vlada za afterwork druženjima koja će se održati u Purple baru u sklopu Design Districta od četvrtka do subote. Purple bar u ovom je slučaju svojevrsna platforma koja pruža niz prednosti: umrežavanje s potencijalnim partnerima, dodjelu nagrada najboljim izlagačima i proizvodima, druženja s potencijalnim klijentima te mogućnost da upoznate slavnog Karima Rashida!

Organizator prvog međunarodnog sajma namještaja i uređenja interijera je Hrvatski interijeri, udruženje hrvatskih proizvođača namještaja. Udruženje će arhitektima i dizajnerima interijera omogućiti besplatan put i boravak u Rovinju tijekom sajma. Među mnogim izlagačkim cjelinama valja izdvojiti: DD Market – mjesto s kojeg nitko ne odlazi praznih ruku, Dizajn à la carte – mjesto u kojem će posjetitelji doživjeti osebujna dizajnerska rješenja te Archi corner – jedino mjesto u regiji na kojem će se predstaviti renomirana imena arhitekture i dizajna interijera kroz svoje projekte.
 
Sajam namještaja i uređenja interijera - Design District, Rovinj 


Posjetite Rovinj i ne propustite priliku biti dijelom ovog jedinstvenog četverodnevnog spektakla, od uživanja i inspiracije modernim namještajem i dekorativnim elementima do otkrivanja Rovinja kao turističke destinacije! 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se