TRAŽIŠ? NAĐI.

Saznajte o čemu je bilo riječi danas na sajmu namještaja u Rovinju

NOVOSTI
17.11.2018. 22:09:02

Saznajte o čemu je bilo riječi danas na sajmu namještaja u Rovinju
Design District međunarodni je sajam namještaja i uređenja interijera koji se održava u Rovinju već nekoliko dana. Od četvrtka, 15. studenog 2018., vrata sajma otvorena su za svu zainteresiranu javnost, iznajmljivače turističkog smještaja, arhitekte i dizajnere interijera i eksterijera.

U subotu, 17. studenog 2018., u sklopu Design Districta organiziran je forum „Hrvatska može bolje – pripremite se za Novog gosta". Prisustvovali smo predavanjima te vam donosimo kratki pregled zanimljivih tema.

Forum je započeo predavanjima na kojima su se otkrile tajne za uspjeh iznajmljivača privatnih smještaja. Nije dovoljno samo uložiti novac u izgradnju ili obnovu objekta, potrebno je pomno razmisliti što je „ono nešto" što možete ponuditi kako bi upravo vaš smještaj bio bolji od drugih jer danas Novi gost traži jedinstveni doživljaj.

Bilo je riječi i o pametnom i pravilnom planiranju ulaganja koje je predstavio međunarodni leader u savjetovanju za turizam i ugostiteljstvo, PKF hotelexperts. Gostima je objašnjeno kako je bolje i godinu dana kasnije otvoriti hotel, ali napraviti to kako treba, a prije samog dizajniranja interijera potrebno je postaviti mnogo pitanja, pa i ono najvažnije „Kakvog gosta želimo privući?".
 
Sajam namještaja, Rovinj 

Na daljnjim predavanjima prisutni su mogli saznati nešto više o glavnim kriterijima odabira smještaja – izgledu i cijeni. Samim ulaganjem i pomnim planiranjem izgleda smještaja možete podići razinu kvalitete ponude, a time i njenu cijenu. Ovisno o tome koji tip gosta želite privući, tako uredite i svoje smještajne objekte. Iako gosti najčešće žele samo prespavati u sobi, to nije razlog da im se ne pruži jedinstveno iskustvo, stoga obratite pažnju na male detalje koje možete ponuditi, a koje će vaš gost iznimno cijeniti.

Forum je donio i saznanja o mogućnostima kreditiranja turističkih objekata, bespovratnim sredstvima iz europskih i domaćih fondova, postojećim oblicima osiguranja turističkih objekata, kako se prijaviti na natječaje i povući sredstva, koje su zakonske opcije računovodstveno-poreznog tretmana kod iznajmljivanja, kako se naplaćuje PDV na proviziju inozemnih agencija ili oglašivača smještaja za male porezne obveznike itd.
 
Sajam namještaja, Rovinj 

Bruno Glavan, vlasnik agencije Nivago iz Rijeke, održao je veoma zanimljivo predavanje „Uvod u digitalni marketing – prednosti i mane". Kao prednost je naglasio kako danas korištenje digitalija može točno definirati na što ste točno potrošili novac koji ste uložili u marketing i koliko točno je na što „otišlo". Budući da je Nivago certificirani Google partner već dugi niz godina, imaju uvid u najnovije Google podatke te je tako prisutnima predstavljena i provjerena činjenica kako čak 81% internet korisnika web-stranica do nje dolazi putem tražilica. To donosi povećanje prodaje od 71% onoga koji se oglašava, a 50% osoba vraća se na vaše stranice. Bilo je govora o novim trendovima oglašavanja, važnosti responzivnosti, što je AIDA efekt i kako se odvija marketing na web-stranicama. Oni neupućeni dobili su kratak uvod u SEO i SEM, koja su tri koraka oglašavanja, što je Google Ads i Google Trends, a sve je bilo popraćeno i primjerima iz prakse.
 
Sajam namještaja, Rovinj 

Na forumu je predstavljen i sustav za rukovođenje prodajnim kanalima i smještajnim objektima – My Rent, koji je namijenjen agencijama, apartmanima, kampovima i hotelima, koje su prednosti rada s turističkim agencijama, kako poslovati online na siguran način te kako doći do više direktnih rezervacija.

Zaključak koji se može donijeti nakon održanog foruma „Hrvatska može bolje – pripremite se za Novog gosta" je kako je danas potrebno razvijati mnogo više od 3S ponude (sea, sun and sand). Važno je gostu ponuditi nešto više, jedinstveni doživljaj kojim ćete se istaknuti u moru konkurencije na sverastućem turističkom tržištu. Potrudite se što više pojednostaviti naplatu i uslugu te personalizirati pristup gostima. Bitno je shvatiti kako zvjezdice koje pojedini objekti nose nisu mjerilo vrijednosti kvalitete, danas su jedan od ključnih kriterija odabira smještaja izgled i cijena, a uz pomno promišljene male detalje možete učiniti mnogo.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se