Prednosti ugradnje omekšivača vode u vaš dom

ŠTO, GDJE, KAKO...?
29.6.2022. 12:19:20

Prednosti ugradnje omekšivača vode u vaš dom
Voda kojom se opskrbljuju kućanstva u Hrvatskoj vrlo je tvrda. Posljedice tvrde vode viđamo svakodnevno u našem domu, a to su prekomjerne nakupine kamenca i mrlja u kupaonici i kuhinji, često začepljenje vodovodnih cijevi i kvarenje kućanskih uređaja

Tvrda voda ima negativan utjecaj i na našu kožu i kosu zbog visoke razine minerala i dodavanja klora koji uzrokuje pretjerano isušivanje kože. 
Tvrda voda uzrokuje kvarove u radu perilica za rublje i posuđe, bojlera i ostalih uređaja s grijačem vode. 

Većina navedenih problema može se lako riješiti jednostavnom ugradnjom omekšivača vode u vaše kućanstvo. 
 
omeksivaci vode
 

Uz omekšivač vode do duljeg trajanja kućanskih uređaja


Pitate se zašto vam rublje nije kvalitetno oprano čak ni uz omekšivač rublja i skupi deterdžent? Razlog se krije u nakupinama kamenca u vašoj perilici koje smanjuju efikasnost sredstva za čišćenje, kao i vijek trajanja vaše odjeće.

Isto vrijedi i za ostale kućanske aparate - bojlere, perilice posuđa i kuhala koji osim nedovoljne učinkovitosti, zahtijevaju i češće popravke. 
Ugradnjom omekšivača vode sprječava se ulaz tvrde vode u vašu kuću, što smanjuje opterećenje kućanskih aparata i povećava njihovu efikasnost
 
Rezultati korištenja omekšivača vode su mekša i čišća odjeća uz manju količinu deterdženta, sjajno posuđe bez mrlja i dulji vijek trajanja kućanskih uređaja bez učestalih kvarova. 
 
uklanjanje kamenca
 

Omekšivač vode smanjuje račune za struju

 
Na perilicama rublja, bojlerima i perilicama posuđa koje koriste tvrdu vodu, vrlo brzo se stvaraju naslage kamenca koji smanjuje njihovu učinkovitost i povećava potrošnju energije. 

Zahvaljujući omekšivaču vode, do uređaja dolazi meka voda koja ne sadrži kamenac, ne opterećuje rad bijele tehnike i sprječava nepotrebne gubitke energije

Nakon ugradnje omekšivača, moguća je ušteda energije i do 20%, što ćete primijetiti i na računima.
 

Meka voda čini kožu zdravom 


Eliminiranje kamenca uz korištenje omekšivača vode smanjit će i iritacije kože, što posebice pogoduje alergičarima i osobama s osjetljivom kožom.
Također, meka voda zadržava vlagu i sjaj kože i sprječava njeno isušivanje.
 
ugradnja omeksivaca vode

Smanjite vrijeme čišćenja 


Bez obzira koje sredstvo koristili, uz tvrdu vodu se vrlo teško riješiti mrlja od kamenca u kupaonici i kuhinji. Omekšivači vode u potpunosti uklanjaju minerale koji stvaraju mrlje na slavinama, u tuš kabinama i na pločicama te tako smanjuju vrijeme potrebno za čišćenje.   

Uštedite na troškovima grijanja


Grijači u radijatorima na kojima se zadržava kamenac troše više energije, a pritom stvaraju manje topline. Uređaj za omekšavanje vode pruža zaštitu svih instalacija za vodu, pa tako i radijatora, te se uz njegovo postavljanje poboljšava njihova energetska učinkovitost.  

Omekšivač vode poboljšava kvalitetu života, uklanja sve probleme u kućanstvu uzrokovane kamencem i ostvaruje dugoročne uštede energije!
 
Uređaj za omekšavanje funkcionira na principu ionske izmjene i tretiranja tvrde vode, postavlja se direktno na priključak vode i automatski dozira potrebne količine sredstva za omekšavanje. Ugradnja je jednostavna, a postavljanje je moguće na objekte u izgradnji, kao i na već postojeće objekte. 
 
Za više informacija o svojstvima i ugradnji uređaja za omekšavanje vode, obratite se stručnjacima iz tvrtke Vodopromet putem upita, a više o njihovoj ponudi saznajte na stranicama portala eIstra.info.

 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se