Pošalji upit
Slanje…


Izvrsna gastro ponuda u Istri: Posjetili smo konobu Astarea (video)

Konoba Astarea prvi je put svojim gostima otvorila vrata 1980. godine kada se počela graditi dugogodišnja tradicija uz autohtoni ambijent, domaći ugođaj i dobra jela, a od tada se za ovaj rustikalni ugostiteljski objekt veže sinonim za pravo istarsko gostoprimstvo i autohtonu kuhinju
 

Istarska gastro ponuda


Konoba se nalazi na putu prema Novigradu u neposrednoj blizini Buja. Otvoreni kamin središnji je dio lokala na kojemu kuhar i vlasnik, Anton Kernjus, priprema različite specijalitete ispod peke među koje spada i štrudla od jabuka, koja je ujedno i specijalitet kuće.
 
Konobu Astarea je još osamdesetih godina prošlog stoljeća otvorio Dubrovčanin Pero Orepić, zbog čega i nosi tamošnje povijesno ime, ističe nam vlasnik Anton Nino Kernjus. Sve do danas uspjela se održati jedna zavidna razina kvalitete, što je prepoznato od dugogodišnjih gostiju, kako iz Istre, tako i iz susjednih zemalja. 

Osim ukusne hrane, nudi se i veliki izbor domaćih rakija koje možete naručiti kao aperitiv ili pak desert. S obzirom da se bave i proizvodnjom maslinovog ulja, upotpunjena je cjelokupnu ponuda domaćim kvalitetnim istarskim proizvodima.
 
 

Najbolje istarske konobe - konoba Astarea

 
Konoba Astarea broji se među najbolje istarske konobe, stoga je rezervacija stola obavezna. U nastavku pogledajte video reportažu iz konobe Astarea i upoznajte pobliže njihovu ponudu. 

 
(I: eIstra.info)
Povezane novosti

Najbolje konobe u Istri - među nagrađenima konoba Astarea iz Brtonigle

Predstavljen je Vodič Istra Gourmet 2015/2016, u izdanju Turističke zajednice Istarske županije...

Dani šparuga - poseban menu - KONOBA ASTAREA

Konoba Astarea u Bujama nudi vam poseban menu za dane šparuga...

Dani školjaka u konobi Astarea u Brtonigli

U ponudi restorana naći će se maštoviti meniji na bazi školjaka i prigodnim cijenama...
Pogledaj sve novosti

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više