Pošalji upit
Slanje…
O nama

Marende Pula

Društveno poduzeće PUNKT smješteno je u Puli. Bavimo se ugostiteljstvom i poljoprivredom, a zapošljavamo isključivo osobe s invaliditetom i druge teško zapošljive osobe. Ugostiteljski tim će svaki dan, osim nedjelje, nuditi tople obroke koje mogu pojesti u našoj zalogajnici, uslugu ručka u kući, catering za njihove posebne prilike, a također nudimo i besplatnu uslugu dostave. Naš poljoprivredni tim nudi usluge uređenja i održavanja okoliša i okućnica, te ispomoć u sezonskim poslovima u poljoprivredi.

Dostava hrane

Ponuda jela uključivat će vegetarijanska i makrobiotička jela, azijska jela, a naglasak je ipak na mediteranskoj prehrani. Ostvarena je suradnja s pojedinim OPG-ovima, te će hrana koju koristimo biti kad god je to moguće iz ekološkog uzgoja, sezonski orijentirana. Također, jelovnici će biti nutritivno uravnoteženi s obzirom na populaciju kojoj su namijenjeni (djeca predškolske dobi, starija populacija, radno zaposleni,…).

Također, pozvali bi starije građane koji nisu u mogućnosti kuhati da nam se obrate s povjerenjem. Rado ćemo im dostaviti obrok.

Trenutno nam je u poduzeću zaposleno osam osoba, četiri osobe su dio ugostiteljskog tima (kuhar, dvije pomoćne kuharice, dostavljač hrane), a poljoprivredne poslove obavljat će jedan inženjer agronomije te dva pomoćna vrtlara. Edukacijski rehabilitator pruža podršku osobama s invaliditetom u prilagodbi na novo radno mjesto i upoznavanja njihovih zaduženja.

Cilj nam je povećati zapošljavanja osoba s invaliditetom koje mogu biti konkurentne na tržištu rada kako bi se doprinijelo integraciji i dostojanstvu tih osoba, te njihovom poboljšanju uvjeta života. Želimo omogućiti osobama s invaliditetom uključivanje na tržište rada i podizanje razine profesionalnih kompetecija, poštujući specifičnosti rada s osobama s invaliditetom. Budući da rad ima ekonomsku, socijalnu i psihološku vrijednost za pojedinca, te tako predstavlja potrebu, doprinoseći razvoju samostalnosti i osjećaju društvene vrijednosti, stvaraju se uvjeti za egzistencijalnom neovisnošću.

 

Razvojem djelatnosti u okviru našeg poduzeća otvara nam se mogućnost proširenja posla, te osposobljavanje većeg broja nezaposleni osoba s intelektualnim teškoćama kroz educiranje za poslove na području ugostiteljstva i poljoprivrede, te novih zapošljavanja. Želja nam je da se na novootvorenim radnim mjestima zaposle i druge osobe iz teško zapošljivih skupina. Usvajanjem novih znanja,  premošćivanje prepreka koje izviru iz stereotipa i predrasuda društva prema osobama s invaliditetom, jačanjem osjećaja radno-socijalne kompetencije  izjednačavaju se s ostalim članovima društva, odnosno omogućava im se socijalna integracija i pozitivno vrednovanje od strane lokalne zajednice. 

 

Pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom jedno je od temeljnih ljudskih prava. Zaposlene osobe s invaliditetom imaju bolju sliku o sebi, više samopoštovanja i samopouzdanja u odnosu na nezaposlene, društveno su aktivnije, općenito su prilagodljivije na promjene i kompetentnije u svakodnevnom osobnom životu te su ekonomski superiornije. 

Djelatnosti
PUNKT zalogajnica u Puli svakodnevno priprema svježe i tople obroke, marende te pruža usluge dostave i cateringa. Osim ugostiteljskih usluga poduzeće pruža usluge uređenja okoliša i okućnica.
 
Proizvodi i usluge
  • Svježi i topli obroci
  • Marende
  • Catering
  • Dostava hrane
 Poštujući sve navedeno, razvidno je da je ovaj program i preventivan jer njegovom realizacijom dolazimo do bogatije i zdravije Istre.

Novosti

Pulski restoran poslodavac godine za osobe s invaliditetom

Punkt svojim primjerom razvija dobru praksu i socijalnu osjetljivost...
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se