TRAŽIŠ? NAĐI.

5. Međunarodna konferencija o kontrolingu

BIZZDOGAĐANJA
18.8.2017. 9:23:34

5. Međunarodna konferencija o kontrolingu
Konzultantska tvrtka Kontroling Kognosko u suradnji sa poslovnim tjednikom Lider organizira petu po redu Međunarodnu kontroling konferenciju u Hrvatskoj, koja će se održati 14. studenog u Zagrebu. Cilj konferencije već je tradicionalno predviđanje najnovijih trendova iz svijeta kontrolinga, a glavna tema ovogodišnje konferencije je digitalizacija u kontrolingu.

Brže, više, prediktivno
Izazovi modernoga kontrolinga

Digitalizacija znači pretvaranje svih vrsta informacija u digitalnu formu tako da se te informacije poslije mogu procesirati, analizirati, grupirati, uspoređivati te na temelju njih zaključivati o smjeru trendova i tomu što bi se moglo dogoditi u sljedećem razdoblju. Put od prve industrijske revolucije do današnje četvrte – digitalne – bio je brz, no danas smo dostigli točku na kojoj svakodnevno dobivamo nova rješenja zahvaljujući kojima se podaci transformiraju sve brže i moguće ih je obraditi sve više, a mogućnost predviđanja i modeliranja sutrašnjice, posebno u kontrolingu, nikad nije bila veća. Stalna je samo promjena.
 
Kako kontroling pomaže poduzeću odgovoriti na promjene? Prije svega, razumijevajući korelacije između nestrukturiranih podataka, uočavajući uzorke i trendove koji mogu definirati prediktivne modele. Terabajti su postali petabajti i eksabajti; osim internih, uglavnom strukturiranih podataka danas prikupljamo velike količine eksternih nestrukturiranih; konkurencija je sve jača, a pritisak na održiv rast sve veći. Matematička i statistička analiza više nisu dovoljne da bi se olakšalo odlučivanje. Današnji podaci prebrzo se mijenjaju (engl. fast-moving big data), što znači da s reaktivne analitike prelazimo na proaktivnu prediktiku. Menadžeri žele brzo i kvalitetno rješenje svojih problema. Žele pravodobne, personalizirane izvještaje u trenu. Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena poduzećima donose konkurentsku prednost i inovaciju, ključnu za poslovni uspjeh.
 
5. ICCC – međunarodna konferencija o kontrolingu – usmjerena je upravo na ta pitanja. Ne propustite 14. studenoga u hotelu The Westin Zagreb!

Kako kontroling može pomoći organizaciji u digitalnoj transformaciji?

Kontroleri su po definiciji skrbnici podataka. Ako podaci nisu točni, cijeli je proces kontraproduktivan. Kontroleri povezuju nestrukturirane podatke s računovodstvenim podacima koji prikazuju uspjeh poduzeća. Pretvaraju informacije iz poduzeća i izvan njega u znanje i omogućuju predviđanja koja traži menadžment. Koriste se alatima kojima velike količine podataka brzo i agilno pretvaraju u kratke i sažete personalizirane izvještaje. O ovim temama čut ćemo iz prve ruke najbolja iskustva od stručnjaka iz Njemačke, Poljske, Slovenije, BiH i Hrvatske.

Kome je skup namijenjen

Vlasnicima poduzeća, top-menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima, menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu (BI, DW, planiranje)

Nagrada za 'Najbolji kontroling projekt u 2017. godini'
Poziv za sudjelovanje u natjecanju

Po treći put u Hrvatskoj organizira se Nagrada za najbolji kontroling projekt koja će se dodijeliti 14.11.2017. godine na 5. međunarodnoj kontroling konferenciji u Hrvatskoj. Nagrada se organizira pod pokroviteljstvom ICV-a, Međunarodne udruge kontrolera, koja u Hrvatskoj postoji od 2010. godine, i u organizaciji poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. i Lider media d.o.o. iz Zagreba. Ta nagrada dodjeljivat će se svake godine za najbolji projekt u Hrvatskoj odnosno kontrolersko rješenje koje je značajno pridonijelo ostvarenju ciljeva tvrtke ili organizacije. Prihvatite izazov i natječite se s kolegama te osvojite vrijedne nagrade! Više o uvjetima i samom natječaju možete saznati na OVDJE.
 
Više o prijavama i kotizaciji pronađite ovdje.
 
(I:lider.media.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se