TRAŽIŠ? NAĐI.

Donosimo vam popis najboljih materijala za izradu stepeništa

PODUZETNIČKE PRIČE
14.9.2018. 14:16:52

Donosimo vam popis najboljih materijala za izradu stepeništa
Stepenište je jedan od elemenata na koji se obraća mnogo pažnje prilikom dizajna interijera ili eksterijera. Današnja moderna arhitektura omogućava dizajniranje raznih rješenja za izradu unikatnog vanjskog i unutarnjeg stepeništa. Planirate li redizajn ili izgradnju poslovnog ili privatnog prostora, saznajte koji su najbolji materijali za izradu stepeništa.

1. Izrada stepeništa od kamena


Prirodni kamen tradicionalan je građevinski materijal koji se često koristi za izradu i oblaganje stepeništa. Zbog svojih svojstava prednost ima u izradi vanjskog stepeništa, u vrtovima ili ulaznim hodnicima. Postoje razne boje i teksture kamena, a dekorativnom obradom davat će izgled tradicionalne ili rustikalne elegancije. 
 
Mramor Dajčić, ugradnja kamena, mramora i granita  

2. Izrada stepeništa od mramora


Još od davnina mramor je bio omiljeni materijal umjetnika i graditelja te predstavljao simbol tradicije i istančanog ukusa. Zbog svog izgleda te raznih varijanti i boja, mramorom se često oblažu stepenice u poslovnim prostorima, hotelima, bankama, prodajnim centrima itd. Estetski atraktivan, otporan i lak za održavanje, mramor je odličan izbor za oblaganje stubišta interijera te dnevnih prostora i dekorativnih zidova u kupaonicama. 
 
Mramor Dajčić, ugradnja kamena, mramora i granita  

3. Izrada stepeništa od granita


Uporaba granita u izradi stepeništa poželjna je zbog njegove velike otpornosti na vanjske utjecaje, kako na vlagu tako i temperaturne oscilacije te mehanička oštećenja. Kako je zbog svoje izuzetne čvrstoće otporan na habanje, granit je često biran materijal za hodne površine stepeništa. Dolazi u mnogim varijantama, raznim bojama i teksturama. 
 
Mramor Dajčić, ugradnja kamena, mramora i granita  

Mramor Dajčić renomirana je tvrtka iz Svetog Petra u Šumi s proizvodnim pogonom u industrijskoj zoni Bibići u Svetvinčentu. Bave se izradom kamenih elemenata od najkvalitetnijih materijala. Od kamena, mramora i granita izradit će razne elemente prema narudžbi, poput stepeništa, podova, fasada, raznih kupaonskih elemenata itd. Njihovu ponudu, kao i vrste materijala koje obrađuju možete provjeriti na stranicama eIstra.info

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se