TRAŽIŠ? NAĐI.

Građevinski centar Altum: Materijali i oprema za izradu i uređenje fasada

PODUZETNIČKE PRIČE
24.1.2019. 11:12:00

Građevinski centar Altum: Materijali i oprema za izradu i uređenje fasada
Fasada je prvo što vidite na nekom objektu i ono što ostavlja prvi dojam, ali i posljednji element građevine koji se uređuje. Naravno da je važno u potpunosti izgraditi i opremiti unutarnji dio kuće ili zgrade. No, bitno je pažnju posvetiti i vanjštini građevinskog objekta, jer, osim estetske uloge, igra i onu zaštitnu. 

U građevinskom i prodajnom centru Altum kraj Poreča pronaći ćete apsolutno sve za izradu, uređenje i obnovu fasada

Sve za fasade na jednom mjestu


Sve se fasade međusobno razlikuju po korištenim materijalima, tehnici kojom su rađene, završnoj boji i dekoracijama. Kakav ćete fasadni sustav odabrati, ovisi o vašim potrebama i budžetu. 

U prodajnom centru Altum pronaći ćete sav asortiman potreban za izradu i uređenje fasada, od žbuka masa za gletanje, podloga i impregnacija, vanjskih boja, dekorativnih materijala do izolacijskih sustava i građevinskih ljepila. Kao kvalitetnog i provjerenog proizvođača kojeg će uvijek preporučiti ističu brend Bekament, njihovog dugogodišnjeg dobavljača i partnera. 
 
Izrada i uređenje fasade 

Izbor završnog premaza fasade ovisi o izolacijskom materijalu. Stoga, u ponudi Altuma postoji nekoliko vrsta fasadnih boja raznih nijansi, granulacija i strukture. Klasične žbuke danas se sve više zamjenjuju onim akrilatnim ili silikatnim. 

Akrilatne boje otporne su na UV zračenje i atmosferske utjecaje, teško su zapaljive, vodonepropusne su i teže podložnije mehaničkim oštećenjima. Silikonske boje za vanjske zidove izrađene su na vazi visokokvalitetnih silikonskih smola, također otporne na vodu i sunčeve zrake te imaju odlučnu pokrivnu moć. 
 
boje i završni premazi za fasade 

Fasadni sustavi za termo i hidroizolaciju


Svaka fasada mora biti funkcionalna, odnosno trebala bi imati dobru zvučnu, termo i hidroizolaciju. Zvučna izolacija ublažava jake zvukove izvana i čini život u kući ugodnim, dok toplinska izolacija znatno smanjuje troškove za grijanje zimi i za hlađenje ljeti.  

Danas je najpopularniji materijal za toplinsku izolaciju fasade stiropor. Osim što smanjuje troškove izgradnje, zbog svoje neznatne težine ne opterećuje dodatno građevinski objekt i odlično obavlja svoju ulogu toplinske i zvučne izolacije. Klasični fasadni sustav sa stiroporom čest je odabir za novogradnje, ali i kod sanacije starih zgrada i kuća, dok onaj od lamelirane kamene vune spada u ekološki prihvatljivija rješenja koja su ujedno i nezapaljiva te pružaju odličnu zvučnu izolaciju. 
 
Fasadni sustavi, izolacije 

U Altumu možete nabaviti materijale za hidro i termoizolacije renomiranih proizvođača kao što su Bekament, Baumit i Röfix. Lijepljenje izolacijskih sustava u obliku ploča, poput stiropora, kamene vune, stirodura i slično, potrebno je odraditi posebnim ljepilima za fasade na koje se prije gletanja još postavljaju kompatibilne mrežice.
 
Važan je i odabir završnog sloja koji će pročelje građevine štititi od vanjskih utjecaja kao što su toplina, sunčeve zrake, vlaga, plijesan. Time ćete spriječiti nastanak oštećenja i vašoj fasadi osigurati dugoročnost. 
 
fasade i fasadni sustavi, građevinski materijal 

Kako biste izbjegli bilo kakvu grešku u izradi ili obnovi fasade vaše nekretnine, potrebno je, osim kvalitetnog materijala i opreme, imati i stručnu osobu koja će kvalitetno obaviti posao. Altum građevinski i prodani centar svojim će kupcima uvijek rado preporučiti svoje kooperante za koje garantiraju. 

Osim svega potrebnog za izradu fasada i fasadnih sustava, u prodajnom programu Altuma nalazi se i građevinski materijal i oprema: podne i zidne obloge, građevinsko željezo, proizvodi za suhu gradnju, električni alati, boje i lakovi. Trebate li kakav savjet ili preporuku, rado će odgovoriti na vaš upit, a u međuvremenu njihovu ponudu provjerite na portalu eIstra.info.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se