TRAŽIŠ? NAĐI.

Grijanje na pelete uz Biodom moderno je i ekološki prihvatljivo

ŠTO, GDJE, KAKO...?
25.1.2019. 14:32:00

Grijanje na pelete uz Biodom moderno je i ekološki prihvatljivo
Razmišljali ste o brojnim mogućnostima zagrijavanja vašeg doma i odlučili ste da je za vas najpraktičnije grijanje na pelete. Jedna od isplativih opcija koju biste mogli razmotriti jest kotao na pelete za centralno grijanje.
 

Kotao na pelete za centralno grijanje


Biodom je jedan od najprodavanijih kotlova na pelete na području Europske unije. Radi se o nagrađivanom sustavu koji za zagrijavanje prostora koristi energiju dobivenu sagorijevanjem drvne biomase, a koji funkcionira na principu automatskog paljenja. 

Njegova konstrukcija vrlo je jednostavna. Sastoji se od nekoliko glavnih dijelova: pumpe, ekspanzijske posude, sigurnosnog ventila i pužnog transportera. Dijelovi su napravljeni od vrhunskih materijala, zbog čega je osiguran dugoročan rad kotla u svim uvjetima. 

Integrirani spremnik ima kapacitet prihvata peleta do 180 kg, što je dostatno za programiranje autonomije uređaja za cijeli tjedan. Uz pomoć motora na vrhu pužnog transportera peleti se ubacuju u plamenik od kuda se toplina turbulatorima prenosi u prostor. Sustav je dizajniran tako da je grijanje ekonomično, a istovremeno nema negativnih posljedica po okoliš. Odnosno, Biodom predstavlja moderan i ekološki način grijanja uz pomoć peći na pelete.
 
Grijanje na pelete, kotao na pelete 

Prednosti grijanja na kotao na pelete Biodom 


Visoka učinkovitost Biodoma i njegova mala količina emisije stakleničkih plinova u atmosferu pridonose konceptu održivog razvoja. Pojedini modeli dolaze s ugrađenom modernom tehnologijom Biologic kojom je moguće podešavati algoritme kotla. Radeći na tom principu, kotao se sam prilagođava vanjskoj temperaturi i radnim uvjetima, što zatim omogućava optimalnu efikasnost i regulirano grijanje uz minimalne troškove grijanja. Ujedno, Biologic sustav može prepoznati i kvalitetu peleta te prema tome mijenjati brzinu doziranja drvne biomase u plamenik. 

Izgaranjem drvenih peleta nastaje mala količina pepela, stoga ne morate konstantno čistiti kotao. Kotao na pelete Biodom za centralno grijanje zahtijeva mali broj rezervnih dijelova, zbog čega je održavanje poprilično pristupačno. 

Digitalnim programiranjem možete unaprijed odrediti vrijeme početka grijanja ili gašenja kotla. Ako dolazite kući s posla uvijek u isto vrijeme, možete naštimati da se, primjerice, pola sata prije dolaska kotao aktivira i sobe se počnu zagrijavati. 
Kotao na pelete za centralno grijanje, biodom 

Tvrtka Palman Thermo ovlašteni je distributer i servis za instalaciju i popravak kotla Biodom za centralno grijanje na pelete. Razmišljate li o ekološkom i štedljivom načinu grijanja, svakako uzmite u obzir i ovu mogućnost, a za savjet im se uvijek možete obratiti putem obrasca za upit. Poduzeće se bavi prodajom, montažom i servisom sve termotehničke opreme za grijanje i hlađenje domova, poput dizalica topline i instalacija za centralno grijanje, ali i industrijskih objekata. Više o svemu saznajte na portalu eIstra.info.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se