TRAŽIŠ? NAĐI.

Bliže se hladniji dani, a uz ove peći možete smanjiti troškove grijanja

PODUZETNIČKE PRIČE
31.10.2018. 13:54:15

Bliže se hladniji dani, a uz ove peći možete smanjiti troškove grijanja
Stigla su hladnija godišnja doba, a to znači početak sezone grijanja. Za neke to znači i veće troškove za režije. U sezoni grijanja svima je cilj ugrijati prostorije uz minimalan gubitak topline, ali ne potrošiti previše novaca na grijanje. Eco - Therm 1 iz Višnjana bavi se proizvodnjom i prodajom peći na pelete, stoga smo kod njih istražili dobre strane ovog načina grijanja. 

Grijanje na pelete


Peleti su zapravo prešani drvni ostaci nastali piljenjem i brušenjem, najčešće od hrasta, bukve, jasena, topole, graba, lipe i drugih vrsta drva. Dobivaju se mehaničkim prešanjem u za do predodređenim strojevima, a prilikom prešanja smjesi se ne dodaju nikakva kemijska sredstva jer dodatni sastojci negativno utječu na kvalitetu peleta. 

Izgaranje peleta u pećima potpomognuto je ventilatorom koji dovodi stalan zrak do peći. U tom se procesu oslobađa malo štetnih plinova, a kada se grijanje pokrene električnim ognjem, peć neće proizvoditi dim. 
 
Eco Therm 1, Višnjan, peći na pelete 

Prednosti peći na pelete

 
Prednost peleta je u tome što se smatraju ekološkim proizvodom, odnosno drvenom biomasom. Spadaju u obnovljive izvore energije jer se njihovim izgaranjem ne povećava utjecaj stakleničkih plinova na atmosferu. Usto, peći je lako održavati te je tek povremeno potrebno počistiti pepeo. 

Peleti imaju visoku kaloričnost jer je količina vlage u njima svedena na minimum. Stoga će se prostorija vrlo brzo zagrijati na željenu temperaturu.
 
Eco Therm 1, Višnjan, peći na pelete 
 
Peleti su jednostavni za transport i skladištenje. Budući da je pelet povoljniji od plina, lož ulja i struje, grijanjem na peći na pelete može se uštedjeti značajna količina novca. 
 
Eco Therm 1, Višnjan, peći na pelete 

Tražite li ekonomičan i ekološki način grijanja, obratite se Eco - Thermu 1 putem obrasca za upit ili ih posjetite u Višnjanu. Njihova osnovna djelatnost je proizvodnja visokokvalitetnih peći na pelete. Na stranicama portala eIstra.info možete provjeriti što se sve krije u njihovom asortimanu

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se