TRAŽIŠ? NAĐI.

Hrvatska turistička ponuda predstavljena u Parizu, Strasbourgu i Nici

ČLANCI
23.3.2017. 9:05:14

Hrvatska turistička ponuda predstavljena u Parizu, Strasbourgu i Nici
Hrvatska turistička ponuda i ove se godine uspješno predstavila na najvećem turističkom sajmu za široku publiku u Francuskoj – Salon Mondial du Tourisme u Parizu. Sajam je i ove godine posjetilo oko 130 tisuća posjetitelja, a predstavilo se 700 izlagača i čak 500 svjetskih turističkih destinacija, među kojima je Hrvatska ocijenjena jednom od destinacija s najvećim interesom posjetitelja.

Naglasak na Dubrovnik

Osim Hrvatske turističke zajednice i njezina francuskog predstavništva, na sajmu su se predstavili i TZ Grada Zagreba te TZ Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije na štandu ukupne površine veće od 50 četvornih metara.

Salon Mondial du Tourisme posljednjih je godina udružen sa specijaliziranim sajmom Destination Nature koji je posvećen aktivnom turizmu te su posjetitelji za cijenu jedne ulaznice mogli posjetiti dva sajma zbog čega je njihov interes u stalnom porastu.

Hrvatska turistička zajednica i njezino predstavništvo u Francuskoj predstavilo je i turističku ponudu zemlje s naglaskom na regiju Dubrovnik na sajmu Evaday. Riječ je također o sajmu za široku publiku koji je održan u organizaciji zračne luke Strasbourg. Hrvatska se od ove godine po prvi put našla na listi destinacija u koje je moguće otputovati izravnom zračnom linijom iz ove zračne luke. Naime, zračna kompanija Volotea, kojoj Hrvatska postaje jednom od ključnih destinacija, od svibnja uvodi izravnu zračnu liniju za Dubrovnik.

Radionice u Nici

Kako bi potaknuli dolaske iz svih francuskih regija iz kojih postoje izravne zračne linije,  Predstavništvo HTZ Francuska predstavilo se i na radionici u Nici koju je zračna luka organizirala za brojne regionalne agente i organizatore putovanja iz regije Alpes Maritimes.

Posebno su značajna povećanja dolazaka u selektivnim turističkim oblicima, najviše u segmentu nautike, kulturnog i aktivnog turizma, odnosno u razdoblju pred i posezone kada francuski turisti putuju u velikom broju.

Predstavništvo HTZ Francuska predstavilo se zajedno s nacionalnom zračnom kompanijom Croatia Airlines, kako bi se promovirali dolasci iz ove visoke potentne francuske regije, posebice u razdobljima pred i posezone. Dolasci s francuskog emitivnog tržišta u stalnom su porastu.

Dodatan poticaj predstavlja i najava četiri nove redovne linije s polascima iz francuskih gradova Bâle – Malhousea, Marseillea, Strasbourga i Toulousea pa se tako u sljedećim godinama očekuje dodatan porast dolazaka i noćenja s ovog važnog emitivnog tržišta.

(I:lider.media)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se