Kako koristiti poslovna izvješća za učinkovito upravljanje tvrtkom

ŠTO, GDJE, KAKO...?
4.7.2022. 9:07:02

Kako koristiti poslovna izvješća za učinkovito upravljanje tvrtkom
Za učinkovito upravljanje tvrtkama, vlasnici trebaju pravovaljane i kvalitetne setove izvješća o okolnostima poslovanja. Potrebne su im uvijek svježe informacije o trendovima prihoda, rashoda, ulaganjima, tržišnim situacijama, potencijalnim prodajnim prilikama. Analiza sažetih izvješća vode kvalitetnijem planiranju te povećanju dobiti u konačnici.

Izvješća za menadžment (Business Intelligence) pomažu svakodnevnom ali i dugoročnom planiranju te donošenju kvalitetnih pravovremenih odluka. Praćenjem izvješća, tvrtke lakše uočavaju trendove na tržištu ili u vlastitom proizvodnom procesu, te na taj način unapređuju planiranje poslovanja.
 
pivot tablica

 
Razgovarali smo sa stručnjacima s područja računovodstva i revizije Economy Pazin koji su osmislili niz rješenja kako bi omogućili konstantno izvještavanje pravovaljanim izvješćima sve donositelje odluka u tvrtkama. Evo kako oni to rade.
 
Kroz razgovor s klijentom, definiraju koje rezultate, izvješća ili trendove klijent želi pratiti. Potom odgovarajuće podatke iz programa ili baza podataka koje klijenti već imaju, obrađuju kroz proračunske tablice pažljivo formulirane po zadanim ciljevima.
 
U analizi podataka koriste se Pivot tablicama koje učinkovito analiziraju veću količinu podataka. Dakle, iz različitih CRM / CMS sustava koje koriste klijenti, uvoze skupove sirovih podataka koji se obrađuju po zadanim parametrima te sažimaju u jednostavna i razumljiva izvješća
 
izvjesca-o-poslovanju
 
Jednom postavljena tablica se u budućnosti koristi vrlo jednostavno: tako da klijent "osvježi” prikaz i u realnom vremenu na vlastitom računalu dobije željeni izvještaj. Samostalno i brzo, bilo gdje i bilo kada.

Obzirom da svaki menadžer, vlasnik ili zaposlenik ima potrebu za drugačijim specifičnim skupom rezultata, u dogovoru s klijentima, potrebno je definirati sve skupove izvješća koje svaki donositelj odluka uvijek želi imati na raspolaganju. Jednom postavljen sustav se kroz vrijeme može prilagođavati i nadograđivati kako bi postao uistinu pravi alat za proizvodnju dodatne vrijednosti.

Izvoz male količine jasnih i korisnih informacija iz velike količine sirovih informacija ogromnih baza podataka, izazov je vremena u kojem radimo. Usporedba prihoda, troškova, ulaganja i drugih poslovnih pokazatelja po razdobljima ili drugim parametrima, svakome je od visoke važnosti. 
 
Podaci koje već imate ne moraju biti samo teret ili obveza koju morate obaviti za externe potrebe (državu)! Oni prvenstveno moraju služiti Vama, vašim planovima, svakodnevnom radu i dodavanju nove vrijednosti poslu kojeg radite.

Ne propustite iskoristiti kvalitetne informacije o vlastitom poslovanju i potaknuti rast dobiti! Za savjet se obratite stručnjacima.
Nazovite Economy i ili se obratite upitom, te saznajte više!
 
Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti. 


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se