TRAŽIŠ? NAĐI.

Međunarodna konferencija "Wine VIP event"

ČLANCI
12.3.2018. 9:02:19

Međunarodna konferencija  Wine VIP event
Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca "Wine VIP event" je događaj koji ima veliku važnost za naš turizam i njegovu kvalitetniju ponudu i uslugu, ali i za poljoprivredu jer konferencija ima za cilj povezati vinare i ostale proizvođače direktno s ugostiteljima i hotelijerima. Radi se o stručnom edukativnom druženju koje je usmjereno prema ugostiteljima, hotelijerima i turizmu općenito.

Konferenciju organizira agencija Ricerca Mercato u dvorani Gervais u Opatiji u srijedu (14. ožujka) s početkom u 14 sati, a zatim se ona nastavlja u Brtonigli, i to dva dana u četvrtak i petak (15. i 16. ožujka). Konferencija će se održati u budućem brtoniškom Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu prijavu putem internetske stranice dantes.biz.
 
Konferencije će se odvijati pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u suorganizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, TZ Rijeka i potporu TZ Grada Opatije.
 
Događaj se u prvom redu sastoji od govora i izlaganja vrhunskih govornika te vinskih i ugostiteljskih znalaca (Filip Savić, Mario Meštrović, Emil Perdec i Karin Rupena Perdec, Jure Andrijašević…), ali i druženja s izlagačima uz degustiranje i uživanje u njihovim proizvodima - vinu, pršutu, tartufima, siru i ostalim delicijama.
 
Poseban gost susreta je austrijski sommelierski pobjednik Suwi Zlatic. Neke od tema događaja su: "Prodaja srcem i razumom! Govor tijela i retorika kao tajno oružje u prodaji...", "Vino na visokoj peti", "Kreiranje vinske karte malog bara ili restorana", "Spajanje hrane i vina…". Konferencija se zatim nastavlja u dalmatinskim Vodicama 4. travnja u hotelu Sky Olympia, a nakon toga u Splitu 5. travnja u hotelu Park.

Potražnja za hrvatskim vinima raste

- Hrvatska vina su u fenomenalnom usponu kvalitete i potražnja za hrvatskim vinima raste u cijeloj Europi. Meni je posebno drago raditi s hrvatskim regionalnim sortama vina i grožđa jer s tim vinima mogu iznenaditi goste koji dolaze u Austriju. Vino je puno emocija i zato je jako bitno da ga tako i doživimo, a moja tema "Prodaja srcem i razumom, retorika i govor tijela kao tajno oružje u prodaji" otvara nove poglede svim ugostiteljima i stvara novu mogućnost i načina prodaje. Svaki čovjek je na svoj način poseban kao i vino i zato treba naučiti doživjeti i vino kao i čovjeka, kazao je strastveni austrijski sommelier Suwi Zlatic.

U Brtoniglu stižu dvije dame iz svijeta vrhunskih poznavatelja vina Marija Vukelić – organizatorica i promotorica vinskih događanja i Mira Šemić - vrhunska slovenska sommelierka možda najveće ime na ovim prostorima. Diplomirala je na prestižnoj vinskoj školi Wset u Londonu i prva je žena s Balkana s prestižnom titulom Weinakademije. Mnogi za gospođu Šemić kažu da je enciklopedija znanja o vinu. Predaje o vinu u svojoj Maloj vinskoj školi u Ljubljani i ocjenjivač je vina na master klasama. Godinama piše o kulinarstvu i vinu, sommelierska savjetnica, redovni kolumnist za časopis u Slovenske novice i kulinarskom magazinu Pet zvezdic i direktorica prestižnog kulinarskog vodiča Gault&Millau Slovenija. Marija Vukelić je profesorica talijanskog i francuskog jezika i književnosti, studentica Wset akademije, vodi vinske edukacije i radionice unutar projekta "Abeceda finih zalogaja", te je suorganizatorica vinskih događaja i festivala. Filip Savić je sommelier s trostrukom krunom pobjednika sommelierstva Hrvatske, ima veliko iskustvo u visokom ugostiteljstvu, a donedavno je bio zaposlenik hotela Monte Mulini, a sada vrlo bitna karika Rotodinamica.

Jedinstveni sommelierski par

Karin Rupena Perdec i Emil Perdec jedinstveni su sommelierski par na hrvatskoj vinskoj sceni. Zajedno čine izvrsnu kombinaciju pa ćemo saznati iz prve ruke kako izgleda suživot dvoje sommeliera. Jure Andrijašević je profesor povijesti s velikim iskustvom u radu u vrhunskim barovima, restoranima i na raznim eventima te destinacijskom menadžmentu. Povremeni je predavač na Wine Academy Croatia, te suradnik na mnogim većim ili manjim vinskim i gastro događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Mario Meštrović je sommelier s internacionalnom ASI diplomom zlatnog certifikata i diplomom Hrvatskog sommelier kluba, predavač u edukaciji HSK, ocjenjivač na Decanter World Wine Awards s dvadesetak godina iskustva u ugostiteljstvu.
 
(I:glasistre.hr)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se