TRAŽIŠ? NAĐI.

Predavanje Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice

NOVOSTI
18.7.2018. 8:10:39

Predavanje Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice
HGK – Županijska komora Rijeka u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira besplatnu edukaciju Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 23. srpnja, u 9 sati u HGK – Županijskoj komori Rijeka, u velikoj dvorani u prizemlju, na adresi Bulevar oslobođenja 23, Rijeka.

Cilj je predavanja upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtijeva. 

U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu, i to u najširem mogućem smislu – od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resursa koje upotrebljava, načina nabave i prodaje, utjecaja na okoliš, radnih uvjeta pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

Predavačica je Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Svoje dugogodišnje iskustvo u privatnom, javnom i civilnom sektoru nastoji staviti u funkciju razvoja šire zajednice. Danas kao upraviteljica Zaklade aktivno radi na razvoju civilnog sektora.

Prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice.

(I: hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se