Rasadnik Longo donosi savjete za atraktivan i uredan vrt (video)

ŠTO, GDJE, KAKO...?
12.10.2016. 10:02:00

Rasadnik Longo donosi savjete za atraktivan i uredan vrt (video)
Sadnice cvijeća iz rasadnika Longo pravo su malo čudo. Iz bogate ponude izaberite svoje omiljene biljke i od svog vrta napravite mjesto gdje ćete rado provoditi slobodno vrijeme.

Ono što je u interijeru pokretni namještaj, to su u vrtu biljke i zato dobro razmislite tome koje ćete bilje posaditi i na koje mjesto. U razgovoru sa stručnjacima iz rasadnika Longo dobili smo nekoliko savjeta na što treba paziti pri odabiru biljka za uređenje vrta.
 
Sadnice cvijeća u rasadniku Longo Rovinj

Najčešće greške kod uređenja vrta

Najčešća greška je previše različitih biljaka na malom prostoru. Kad biljke narastu, sve izgleda neuredno i više se ne znate što ste posadili i kako njegovati te biljke. Prilikom planiranja dizajna vrta, razmislite o pozicijama biljaka. Česta greška je i kupnja bolesne biljke. Savjet je da uvijek pogledate listove koji će vam puno reći o zdravlju biljke. Smeđi, žuti ili uvenulo lišće znak su lošeg zdravlja biljke. Potražite biljke s bujnim lišćem lijepih boja.
rasadnik Longo Rovinj

Što trebate znati prije nego krenete s odabirom biljaka

Pri odabiru bilja treba pripaziti na teksturu i strukturu biljke, vrijeme cvatnje, boju listova, cvijeta i ploda. Cilj je stvoriti živost koja će se mijenjati kako se mijenjaju godišnja doba. Grupacijama različitog biljnog materijala, grmlja, trajnica i pokrivača tla prostoru se daje dinamičnost i razigranost. Planirajte kombinacije boja kako bi stvorili stapanje boja cvijeća, drveća i namještaja u vrtu.

Savršene biljke za rubne gredice travnjaka ili staza su raznobojne otporne trajnice kao što su jednogodišnje i dvogodišnje biljke, grmovi i ruže. Rub travnjaka ili gredica trebao bi biti dovoljno velik da sadrži odabrane trajnice uokvirene grmovima u cvatu i dekorativne zimzelene biljke.. 
Stavljanje biljaka u posude nudi više opcija u dizajnu i vrlo su praktične. Njih lakše možete premjestiti i time promijeniti izgled vrta, a prednost je što ih tako možete zaštiti od vremenskih neprilika.  
Ako nemate vremena za okopavanje i orezivanje biljaka, morate odabrati biljke koje mogu preživjeti i rasti bez puno vašeg truda. Izaberite stabla i grmove s lijepom korom i lišćem. Za sušne i sunčane pozicije birajte maslinicu, kadulju i ružmarin. Treba li vam penjačica, glicinija i lozica pravi su odabir za vas.

Pogledajte asortiman Rasadnika Longo, odaberite biljke za sebe i krenite u avanturu uređenja vrta!

 Rasadnik Longo
 

(I:eistra.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se