TRAŽIŠ? NAĐI.

Sezona motora odavno je počela, jeste li napravili potreban servis?

PODUZETNIČKE PRIČE
25.7.2018. 14:06:08

Sezona motora odavno je počela, jeste li napravili potreban servis?
Ljeto je godišnje doba kada ćete na cesti vidjeti velik broj motorista. Ljetna sezona već je u punom mahu, a prije prvih dužih vožnji na dva kotača, iznimno je važno napraviti servis motocikla
Iz Yamaha servisa Poreč, ovlaštenom distributeru Piaggio programa, savjetuju vam da, ako ste sve do sada odgađali popravak nedostataka na vašem motoru, to učinite čim prije. Za sigurnu vožnju na cesti glavni je preduvjet tehnički ispravan skuter ili motocikl. 
  

Tlak u gumama


Obvezno prije vožnje provjerite i vodite računa da je tlak u gumama vašeg motora uvijek na istoj razini. Ako često imate suputnika ili prenosite mnogo prtljage, tlak zraka u gumama trebali biste povećati prema podacima o punom opterećenju modela motora. Ako su gume izlizane, nemojte ni razmišljati o tome da izdržite čitavo ljeto bez njihove zamjene!
 
Yamaha servis Poreč, servis guma 

Ispravnost kočnica


Na kočnicama nikako nemojte štedjeti. Provjerite jesu li diskovi ili kočione pločice dotrajale te je li ih potrebno zamijeniti novima. Time ćete prevenirati zakazivanje kočnica tijekom vožnje po dužim i strmim nizbrdicama. Također, obratite pozornost na kočionu tekućinu i vlazi u istoj, jer vlaga smanjuje točku vrenja i tako umanjuje učinkovitost kočnica i otpornost na pregrijavanje. 
 

Ulje u motoru 


Provjerite razinu ulja u motoru, a ako je potrebno i u mjenjaču. Kod nekih motora postupak je jednostavniji, dok kod drugih zahtjeva malo više angažmana. Redovna provjera da razina ulja u motoru nije pala ispod minimuma od velike je važnosti jer sloj ulja je jedino što stoji između rotirajućih dijelova motora koji se rotiraju i nekoliko tisuća puta u minuti.
 
Yamaha servis Pore, servis motora 

Rashladna tekućina


Rashladna tekućina u hladnjaku motora služi za odvođenje topline iz motora u atmosferu. Pri dužem radu motora događaju se razna trenja koja dovode do visokih temperatura. Bez rashladne tekućine, temperatura u hladnjaku došla bi do razine ključanja, što bi moglo uzrokovati  razne kvarove. Dostatnom količinom rashladne tekućine sprječava se isparavanje i ozbiljna oštećenja motora. 

Kaciga za motor i ostala zaštitna oprema


Nikad nemojte zaboraviti na zaštitnu opremu. Uvijek imajte kvalitetnu kacigu za glavu radi svoje sigurnosti. Iako su vrućine katkada nepodnošljive, nemojte se voziti samo u majici kratkih rukava, kratkim hlačama i otvorenoj obući kao što su to primjerice japanke. U slučaju pada, motorističkom odjećom poput jakne i hlača, te upotrebom rukavica i štitnika dodatno pridonosite vašoj sigurnosti. 
 
Yamaha servis Poreč, zaštitna oprema, kacige 
 

Iako navedene savjete možete samostalno primjenjivati u praksi, ipak vam preporučujemo odlazak u servis. Yamaha servis Poreč bavi se prodajom i servisiranjem motora, prvenstveno Yamahe i Piaggija. Osim navedene usluge, u prodaji su cestovni, vodeni i vanbrodski motori, jet skijevi, električna te ATV i quad vozila. Svojim klijentima na raspolaganju nude i usluge autopraonice te servis guma. Što se sve krije među njihovim proizvodima i uslugama provjerite na stranicama eIstra.info, a želite li se naručiti za kompletan servis vašeg motora, rezervirajte svoj termin unaprijed putem obrasca za upit.  

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se