TRAŽIŠ? NAĐI.

Spremni za avanturu? Pazinska jama i zip line iskustvo su koje nećete zaboraviti! (video)

PODUZETNIČKE PRIČE
27.3.2019. 14:29:00

Spremni za avanturu? Pazinska jama i zip line iskustvo su koje nećete zaboraviti! (video)
U samom središtu Istre nalazi se djelić netaknute prirode u kojem možete doživjeti avanturu života. Posjetite ponor čijim je podzemljem rijeka Pazinčica, najpoznatija istarska ponornica, probila svoj put do doline Raše. 

A na samoj litici kanjona, točno iznad ponora, ponosno stoji srednjovjekovni pazinski kaštel. Upravo onaj iz čije je tamnice, uz još dvojicu urotnika, pobjegao Mathias Sandorf, poznati lik istoimene knjige Julesa Verna. Njihov zadnji trag bio je u ponoru Pazinske jame, čije podzemlje možete istražiti ako se zaputite u nezaboravnu speleoavanturu! 

Speleoavantura Pazinska jama


Pazinska jama zakonom je zaštićen prirodan speleološki objekt. Speleoavantura predstavlja stručno vođenu turu uz 2 vodiča speleologa, a započinje upoznavanjem s osnovnom opremom koju ćete koristiti i načinom kretanja stazom. 

Polako ćete se uputiti uređenom stazom do kanjona u koritu Pazinčice. Slijedi spuštanje 118 metara ispod Pazina i otkrivanje jednog sasvim drugačijeg svijeta. Svijeta netaknute prirode, spilja, podzemnog jezera, siga, stalagmita i stalaktita. Ono što dodaje na mističnosti jest da sve to razgledavate uz svjetlost koja dolazi samo iz vaše kacige! 
 
Speleoavantura Pazinska jama, aktivni odmor u Istri 

Šetnja netaknutom prirodom


Ovo eko vođenje, prilikom kojeg se pazi na svaki korak kako bi priroda ostala onakvom kakvom ste je i zatekli, nije samo atraktivno zbog prizora koji oduzimaju dah. Atrakcija su i životinjske vrste, čijim jedinkama ne treba svjetlost kako bi preživjeli u Pazinskoj jami. 

Nakon prelaska staze od 200 metara, stiže se do velike dvorane i podzemnih jezera dužine od 80 metara, nakon čega se vraćate istim putem. Obilazak netaknute prirode u trajanju od 2 i pol do 3 sata svakako spada među malo zahtjevnije šetnje, no zaista vrijedi svake sekunde napora. 
 
Speleoavantura Pazinska jama, aktivni odmor u Istri 

Zip line Pazinska jama


Na prvi zip line u Pazinskoj jami, od ukupno dva, nailazite odmah nakon ulaska. Njima se spuštate u podzemnu dvoranu i na sprud velikog jezera. Upravo ono što ovoj speleoavanturi daje dozu adrenalina i jedinstvenosti. Osjećaj koji ne možete niti opisati... 
 
Zip line Pazinska jama, aktivni odmor u Istri 

Ako ste obožavatelj avantura i provođenja aktivnog odmora u prirodi i još niste razgledali podzemlje Pazina, krajnje je vrijeme da doživite ovo autentično iskustvo.

Upustite se u speleoavanturu Pazinska jama, zavirite što se skriva ispod srednjovjekovnog kaštela i saznajte zašto je poslužila kao inspiracija slavnim piscima poput Julesa Verna i Vladimira Nazora. Posjeti jami moguć je za grupu od 2 do 20 osoba, uz prethodnu najavu. Ponudu možete provjeriti na stranicama eIstra.info, a putem obrasca za upit možete rezervirati svoj termin. 
 

 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se