Sve što trebate znati o kućnim solarnim elektranama

ŠTO, GDJE, KAKO...?
9.8.2023. 13:41:00

Sve što trebate znati o kućnim solarnim elektranama
U trenutku kada cijene energenata konstantno rastu, solarna energija nudi pristupačnu, efikasnu i održivu alternativu. No, kada je riječ o ovoj vrsti investicije, postoji puno pitanja na koje treba odgovoriti. Da bismo vam olakšali, u ovom blog postu obrađujemo sve što trebate znati o kućnim solarnim elektranama, uključujući njihovu isplativost te kako vam tvrtka Team Sun's energy može pomoći tijekom cijelog procesa implementacije.

Isplati li se investicija u solarne sustave za dom?


Odgovor je jednostavan - da! Dugoročno gledano, solarni sustavi su isplativa investicija. Za početak, cijena solarnih elektrana drastično je pala u posljednjem desetljeću. A uz mogućnosti financiranja i subvencioniranja koje je građanima omogućeno i u Hrvatskoj, kupnja solarnih sustava više nije toliko nedostupna.

Solarni sustavi omogućuju značajnu uštedu na računima za električnu energiju. Ako koristite solarnu energiju, ne morate plaćati visoke cijene električne energije koje diktiraju električne kompanije. To znači da uštede tokom vremena mogu biti goleme, a procjenu možete napraviti i prije donošenja odluke o investiciji!

Nalazite li se u Istri, u tome vam može pomoći Team Sun's energy, stručan tim koji se bavi postavljanjem kućnih solarnih elektrana, a u cijeli su proces uključeni od početka do kraja, što olakšava prelazak na solarnu energiju.

Ovisno o mjestu na kojem se nekretnina nalazi i priključku na električnu mrežu, postoje dvije opcije ugradnje solarnih sistema; fotonaponski mrežni sustavi koji su povezani s el. mrežom (HEP) te autonomni, otočni sustavi za sva mjesta kojima je mreža nedostupna.


 
solarni sistemi

Fotonaponski mrežni sustavi su posebno korisni jer omogućuju direktno spajanje na električnu mrežu vašeg doma. Na taj način možete koristiti energiju koju proizvede solarni sustav za napajanje vašeg doma, a višak energije može se prodati natrag električnoj mreži, odnosno HEP-u

Uspješno integriranje solarnog sustava s mrežom ovisi o iskustvu i stručnom znanju izvođača, stoga odaberite tvrtku s iskustvom

Autonomni fotonaponski sustavi - rješenje bez priključka na električnu mrežu


Za one koji žive u područjima koja nisu povezana s električnom mrežom, autonomni fotonaponski sustavi mogu biti izvanredno rješenje. Ovi sustavi omogućuju vam da postanete potpuno neovisni kada je u pitanju električna energija. Proizvedena energija pohranjuje se u baterijama za kasniju upotrebu, pružajući pouzdan izvor električne energije i kada sunce ne sija.

S 25 godina iskustva, Team Sun's energy idealan je partner kada je riječ o postavljanju autonomnih fotonaponskih sustava, surađuju sa svjetski poznatim proizvođačima solarnih sustava te nude sveobuhvatna rješenja - ključ u ruke!

Ključne prednosti ugradnje solarnih sustava


Solarni sustavi, bilo da su to autonomni ili oni spojeni na mrežu, donose niz prednosti za svako kućanstvo. Solarna energija je obnovljiva, što znači da koristi prirodne izvore kao što je sunčeva svjetlost, smanjujući našu ovisnost o fosilnim gorivima i pridonoseći smanjenju emisija stakleničkih plinova. Najznačajnija prednost je ipak ušteda na računima za struju, koja je vidljiva odmah nakon ugradnje
 
solarni sustavi

Također, solarne instalacije mogu povećati vrijednost vaše nekretnine, što je dodatni bonus. Sve ovo dolazi uz minimalno održavanje nakon početne instalacije.

Zaključak je jednostavan. Kroz korištenje solarne energije, ne samo da ćete uštedjeti novac i postati energetski neovisni, već ćete i doprinijeti očuvanju naše planete za buduće generacije!

Zainteresirani ste za mrežne ili autonomne fotonaponske sustave? Posjetite stranice Team Sun's Energy i saznajte koliko možete uštedjeti!


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više