Termoizolacijske ploče, ambalaža i brending – tri funkcije polistirena

ŠTO, GDJE, KAKO...?
14.5.2024. 8:12:48

Termoizolacijske ploče, ambalaža i brending – tri funkcije polistirena
EPS, poznatiji kao ekspandirani polistiren, nevjerojatno je svestran materijal koji se preobražava u različite oblike i koristi u raznim industrijama. Od izolacije zidova naših domova, preko očuvanja svježine hrane, pa sve do vizualnog brendiranja i reklamiranja, njegove izvanredne karakteristike učinile su ga nezamjenjivim u mnogim sektorima. 

Istarska tvrtka Amus predvodnik je proizvodnje kvalitetnih proizvoda od ekspandiranog polistirena za građevinsku industriju, galanteriju, zaštitu proizvoda i ambalažu na području Istre.

Revolucija u građevinarstvu s EPS termoizolacijskim pločama


EPS termoizolacijske ploče nisu samo obične ploče; one su ključna komponenta suvremenog građevinarstva. Zbog izuzetnih toplinsko-izolacijskih karakteristika, EPS je postao prvi izbor građevinara širom svijeta. Smanjujući potrošnju energenata do 50%, ovaj materijal znatno doprinosi očuvanju okoliša reduciranjem emisije CO2. No, prednosti ne staju tu. 

EPS ploče odlikuju se izrazito niskom sposobnošću upijanja vlage, što znači da neće upijati vodu ili postati leglo za razvoj mikroorganizama, čime se garantira dugovječnost i trajnost.

Termoizolacijske ploče najbolji su izbor za izolaciju kosih krovova


Osim što se već široko koriste za toplinsku izolaciju fasada, EPS ploče odlične su za izolaciju kosih krovova, stropova, podove s niskim i visokim opterećenjima i međukatnim konstrukcijama. 

Iako je izolacija fasada kod renovacije i novogradnje postala standard, termoizolaciji krovišta na našim se prostorima još uvijek ne pridaje dovoljno važnosti. Kroz neizolirani krov, gubitak topline može dostići i 40%, što se uvelike osjeti na potrošnji energije

termoizolacija
 
Želite li dugoročno uštedjeti na troškovima grijanja, a ujedno povećati vrijednost nekretnine, krov je preporučljivo izolirati EPS termoizolacijskim pločama koje toplinske gubitke svode na minimum.

Za obiteljske kuće i poslovne objekte koji se nalaze na bučnijim područjima, osim toplinske izolacije bitan je faktor i zvučna izolacija. Inovativne EPS ploče s maksimalno ekspandiranim kuglicama odličan su zvučni izolator.

Uz termoizolacijske ploče, tvrtka Amus usavršila je proizvodnju i polistiren ambalaže te proizvodnju rezanih oblika i slova za reklame. 

Očuvanje svježine i sigurnosti namirnica s EPS ambalažom


EPS ambalaža služi kao robusna zaštita namirnica i proizvoda. Kašete za ribu raznih dimenzija, kutije za povrće i voće, rezana stiropor ambalaža za skladištenje mesa i sira prvi je izbor mnogih malih trgovaca i većih prodavaonica. 

Osim prehrambenih namirnica, koristi se i za druge proizvode. Velike prednosti korištenja stiropor ambalaže su pristupačna cijena, netoksičnost, ekološka prihvatljivost, mala težina te izuzetna zaštita kod transporta i skladištenja.

eps ambalaza

Brendiranje prostora i evenata rezanim oblicima od stiropora


Estetika ima sve veću važnost u svim aspektima marketinga, stoga je stvaranje impresivnog brand identiteta postalo je neophodno. I ovdje EPS ima svoju ulogu - rezani oblici od stiropora koje proizvodi Amus postali su popularan izbor za one koji žele istaknuti svoj brend. 

Bilo da je riječ o golemim 3D slovima koji dominiraju prostorom ili drugim stiropor oblicima, EPS materijal pruža neograničene mogućnosti za kreiranje vizualnih elemenata.
 
stiropor slova
 
U svakoj primjeni, od građevinskih radova do marketinških kampanja, EPS potvrđuje svoju nezamjenjivu ulogu u industriji. Više o rješenjima za sve navedene primjene saznajte ovdje.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više