TRAŽIŠ? NAĐI.

Uskoro u Umagu otkrijte dugo pripremani recept za domaće pivo!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
27.2.2019. 13:15:05

Uskoro u Umagu otkrijte dugo pripremani recept za domaće pivo!
"Ideju da samostalno krenem s proizvodnjom vlastitog piva dobio sam još prije nekoliko godina. Tada sam na ugostiteljskom sajmu u Ljubljani upoznao jednu gospođu koja je prodavala postrojenja za proizvodnju piva, što me jako zainteresiralo...", započinje svoju priču gospodin Robert, vlasnik poznate umaške pizzerije Buoni Amici in Piazza

"Trebalo je neko vrijeme da se sve posloži, ali eto, konačno smo krenuli s realizacijom ideje i uskoro planiramo uvesti novitete u ponudu pizzerije.", nastavlja Robert. 

Proizvodnja vlastitog piva u Umagu


Pizzerija Buoni Amici in Piazza u Umagu uskoro će u svoj menu uvesti craft piva proizvedena upravo u lokalu. Ono što je zanimljivo je upravo dizajn koji su osmislili. Domaća pivnica nalazit će se unutar samog restorana. Naime, kroz ostakljeni prostor gosti će moći uživo gledati kako se odvija proces kuhanja domaćeg piva kojeg ćete nakon nekog vremena moći i degustirati.  

"Naše craft pivo bit će dostupno samo u pizzeriji. Znači, gosti će ga moći konzumirati samo u lokalu, uz jelo ili samo svratiti na čašu točenog." Kako bi se moglo proizvoditi više vrsta piva na jednom prostoru, u planu je tzv. mini proizvodnja od 100 litara. Pivo će se pripremati po pomno osmišljenoj recepturi koja će ostati dobro čuvana tajna!
 
Kuhanje piva, istarsko craft pivo 

Sastojci za proizvodnju domaćeg piva


Kako nam Robert objašnjava, za proizvodnju piva potrebna su četiri osnovna sastojka. To su voda, ječam, hmelj i kvasac. Voda je neophodan sastojak, a prije procesa kuhanja iz nje se uklanjaju sve nečistoće. Ječam je srž piva jer se iz njega dobiva pivski slad, koji ovom napitku daje karakterističnu boju i "tijelo". Hmelj pivu daje gorčinu i aromatičan okus, dok je kvasac sastojak koji fermentacijom pretvara šećer iz slada u alkohol. 

Nakon faze odležavanja pivo se pretače u tlačne tankove ili boce, nakon čega je napokon spremno za konzumaciju. 
 
Proizvodnja piva, sastojci za pivo 

Domaće istarsko pivo iz Umaga


Piva će se brendirati pod imenom Buoni Amici in Piazza, no ideja je da svako pivo nosi svoje ime inspirirano umaškom ili istarskom poviješću. Za početak, u asortiman će se uvrstiti dvije vrste piva, svjetlo i tamno pivo. No, Robert nam otkriva kako će postepeno uvoditi nove vrste. 

"Radit ćemo na inovativnim recepturama i povremeno ubaciti pokoje novo pivo u ponudu. U planu je čak imati i prigodna piva, primjerice božićno pivo, žensko pivo za Dan žena, valentinovsko pivo... Ideja je mnogo."

Kako bi domaće pivo Buoni Amici in Piazza bilo interesantno, u pizzeriji će se organizirati i radionice kuhanja piva, na kojima će polaznici moći saznati nešto više o procesu proizvodnje domaćeg piva. 
 
Craft pivo, Umag, domaće pivo 

Pratite novosti restorana Buoni Amici in Piazza na portalu eIstra.info kako biste mogli biti među prvim gostima koji će imati priliku degustirati domaće umaško pivo! Naravno, uz craft piva, gosti uvijek mogu naručiti i nešto iz uobičajene ponude, od raznih bezalkoholnih i alkoholnih pića do pizze, ribljih jela, tjestenine itd.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se