Pošalji upit
Slanje…
O nama

Vina Degrassi - Vrhunska vina Istre

 
Degrassi vinarija smještena je u Savudriji, dok se vinogradi nalaze oko istarskog gradića Buje. Osnivač i voditelj je g. Moreno Degrassi, cijelu priču započeo je 1996. godine a danas predstavlja jednog od priznatijih istarskih vinara.
 

Sredinom 90-ih godina počinje naša prva sezona buteljiranih vina s vlastitom etiketom. Do danas, vina Degrassi nastavljaju svoj uzlazni trend, zadržavajući konstantnu kvalitetu. Ovaj kontinuirani naglasak na izvrsnosti reflektira se kroz našu raznovrsnu paletu, koja se proširuje u skladu s trendovima i željama ljubitelja vrhunskih vina
 

Autohtone istarske i internacionalne sorte vina

 
Vinarija Degrassi vuče svoje korijene od kraja 1980-ih godina, kada su, za potrebe vlastitog restorana, počeli proizvoditi vina. Potaknuti pozitivnim rezultatima i visokom kvalitetom vina, nekoliko godina kasnije, odlučuju se posvetiti isključivo vinarstvu i vinogradarstvu
 
Danas se obrađuje dvadesetak hektara vinograda na bijeloj i crvenoj zemlji u okolici Buja.
Vinarija njeguje autohtone sorte, poput malvazije istarske, terana i refoška, te poznate internacionalne sorte poput merlota, cabernet sauvignona, chardonnay-a i sauvignona bijelog. 
 
vinogradu Degrassi eksperimentira se i s rijetkim sortama za Istru, uključujući viognier, petit verdot i pinot crni. 
 

Vinski podrum - Kušaona vina

 
Ako želite na poseban način isprobati najbolja vina i zaroniti u tradicionalnu povijest obitelji Degrassi, posjetite našu kušaonicu vina. Ovdje se tradicija, obiteljsko okruženje i istarski način života osobno doživljavaju.
 

U degustacijskoj sali, gdje zimi u ognjištu plamti vatra, stvaramo poseban prostor gdje se okupljamo oko velikog drvenog stola. 
 
Ovo je mjesto gdje možete uživati u vinudomaćim narescima te okusiti i druge proizvode Bujštine u toplom i gostoljubivom okruženju.
 

Enoteka 

 
Kako bi približili kulturu ispijanja vina, Degrassi enoteka nudi iznimno iskustvo za ljubitelje vina svih dobnih skupina.

U ponudi je 16 različitih vina, uključujući autohtone i nagrađivane sorte, koje se savršeno mogu upariti s izborom istarskih suhomesnatih delicija i sireva.
 
  
Osim što obogaćuje eno-gastronomsku scenu Umaštine, enoteka pruža priliku svim posjetiteljima da kupe odabrana vina po posebnim cijenama.
 
Pošaljite upit, nazovite nas ili posjetite našu Enoteku kako biste doživjeli jedinstveni spoj tradicije i kvalitete.
 
Otkrijte naš širok asortiman vrhunskih vina i uživajte u degustaciji u autentičnom ambijentu našeg podruma!
Djelatnosti

  • Vrhunsko vino
  • Classic Vino
  • Enoteka, vinarija
  • Vinski podrum
  • Pjenušava vina
  • Kušaona vina
  • Najbolja Istarska vina
  • Vrhunska kvalitetna vina
  • Wine tasting
Proizvodi i usluge

Tradicionalan način berbe i obrade vina

 
Način na koji proizvodimo vino dovodi do ovakvih vrhunskih primjeraka jer cijeli proces od berbe pa do flaširanja pažljivo tretiramo. Njegujemo vinograde s posebnom pažnjom, biramo optimalno vrijeme berbe kako bismo osigurali zrelost grožđa, a zatim koristimo suvremenu tehnologiju i tradicionalne metode kako bismo izvukli najbolje od svakog grozda.

Fermentacija, sazrijevanje i odležavanje odvijaju se u našem suvremenom podrumu, gdje kontroliramo svaki korak kako bismo osigurali postizanje vrhunske kvalitete. Svaka boca vina nosi sa sobom priču o nasljeđu i stručnosti našeg tima. To je naš način da ljubiteljima vina pružimo jedinstveno iskustvo i užitak u vrhunskim vinima koja odražavaju karakter i ljepotu naše regije.
 
 
 

Raznovrsna vina za svaku priliku

 
Proizvodimo raznovrsna vina, uključujući Terre Bianche Cuvée Blanc, koji je mješavina sorti Malvazija, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Vino ima voćnu aromu s naznakama tropskog voća te je idealno za kombiniranje s raznim gastronomskim delikatesama.
 
U našim podrumima imamo svježa vina kao i odležana. Svježa vina odražavaju živopisnost i voćnost berbe, dok odležana vina pokazuju kompleksnost i dubinu koju postižu kroz proces sazrijevanja. 
 
Neka od naših vina koja nose etiketu Degrassi postala su prepoznatljiva među stručnjacima i ljubiteljima vina, ne samo zahvaljujući autohtonim sortama Malvazije, Terana i Refoška, već i zbog hrabre znatiželje koja nas je vodila u sadnji ukupno 16 sorti. 
 
 
 
 
Pošaljite upit ili posjetite našu web stranicu degrassi.hr kako biste provjerili ponudu najkvalitetnijih vina s Degrassi etiketom. Otkrijte raznolikost i bogatstvo okusa koje naša vina nude, te odaberite ono koje najbolje odgovara vašem ukusu. 
 

Nagrađivana vina i limitirane selekcije

 
Kako bismo zadovoljili našu istraživačku dušu, stvaramo i neka posebna izdanja u limitiranim edicijama koja donose jedinstvene i ekskluzivne doživljaje.
  
Iza sebe imamo kolekciju nagrađivanih vina s raznih domaćih i svjetskih natjecanja, poput Vinistre, Međunarodnog natjecanja vina i žestokih pića u Londonu (International Wine and Spirit Competition), ProWeina u Njemačkoj, te Decanterovog regionalnog trofeja i drugih poznatih natjecanja. 
 
 
Na web stranici degrassi.hr otkrijete zašto su naša vina toliko cijenjena i poštovana u svijetu vina.
Naša ponuda
pogledaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS


Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više