TRAŽIŠ? NAĐI.

Bliži se berba grožđa, evo kako ubrzati radove

ŠTO, GDJE, KAKO...?
17.9.2019. 12:24:00

Bliži se berba grožđa, evo kako ubrzati radove
Bliži se jesen, a to za vinogradare znači berbu grožđa. Istra je već svjetski poznata po svojim izvrsnim vinima i vinarima. I dok neki i dalje preferiraju ručno branje, u velikim vinogradima sve se više okreće strojnom branju grožđa. Poljoprivredni obrt Eurosjeme svojim klijentima nudi uslugu mehaničkog branja grožđa, a u nastavku vam otkrivaju o čemu se točno radi. 

Strojno branje grožđa u Istri


Obrt Eurosjeme iz Novigrada u vlasništvu je strojeva za berbu grožđa, a često surađuju s vinarima i vinogradarima jer se ovim strojem uvelike ubrzava cjelokupan proces branja grožđa. Stroj radi na principu da motornim pogonom aktivira tzv. tresače koji potom određenom frekvencijom "udaraju" po grožđu. Zbog trešnje grozda, na tlo padaju bobice i lišće, a stroj obavlja selekciju jer prepoznaje bobice od lišća te probire samo njih. 
 
Strojno branje grožđa, Istra 

Prednosti strojnog branja grožđa


Današnja tehnologija sve je preciznija i nježnija prema grozdovima prilikom branja. Budući da stroj laganim vibracijama trese lozu, bobice koje padnu na tlo nisu uništene ili nagnječene

Ako se,  primjerice, sprema ružno vrijeme, mehaničko branje grožđa ubrzat će proces i probrati bobice prije nevremena, za što bi vama možda trebalo i nekoliko dana. 
 
Branje grožđa, mehaničko branje, Istra 

Za vlasnike velikih vinogradskih nasada strojno branje grožđa podrazumijeva i značajnu uštedu ne samo u vremenu nego i novcu. Poljoprivredni obrt Eurosjeme iz Novigrada prema unaprijed dogovorenoj suradnji za vas će strojevima odraditi mašinsko branje grožđa, pripremiti teren za vinograd i obaviti radove zaštite tla i loze. Razmišljate li o pojednostavljenju procesa jesenske berbe, posjetite njihovu stranicu na eIstra.info i pošaljite im upit za najam usluga. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se