Fine dining u Poreču: Jeste li već kušali Wagyju Kobe odrezak? (video)

ŠTO, GDJE, KAKO...?
13.5.2019. 14:15:14

Fine dining u Poreču: Jeste li već kušali Wagyju Kobe odrezak? (video)
Oazu za okorjele gurmane predstavljaju restorani za fine dining koje nećete pronaći na svakom koraku. Fine dining restoran podrazumijeva ugostiteljski objekt kojeg odlikuju isključivo visokokvalitetni sastojci za pripremu jela, vrlo elaborirano kuhanje, profesionalna posluga i kvalitetno posuđe, vinsku karta ispunjena vrhunskim vinima i pomno uređen prostor.  

Definitivno jedan od najboljih fine dininga zapadne istarske obale je i restoran Peterokutna kula koja svaki danom iznova dokazuje svoja kulinarska umijeća. 

Fine dining u Poreču


Peterokutna kula srednjovjekovna je porečka utvrda na samom ulazu u glavnu gradsku ulicu Decumanus. U ovom spomeniku kulture i jedinstvenom ambijentu smjestio se istoimeni restoran s intrigantnom gastronomskom ponudom

Restoran Peterokutna kula u Poreču jedan je od fine dining ugostiteljskih objekata koji hedonizmu daje sasvim novo značenje. U svojoj kuhinji koriste samo vrhunske namirnice od kojih pripremaju i serviraju prave gastro delicije koje će oduševiti svačije nepce.  
 
Fine dining restoran, Poreč, Istra 

Spoj istarske i svjetske kuhinje


Jelovnik ovog restorana bazira se na ponudi svježih autohtonih istarskih namirnica pripremljenim uz pomoć najmodernijih tehnika kuhanja

U restoranu Peterokutna kula kuhari su ujedno i pravi umjetnici i inovatori koji će vam na tanjuru prezentirati spoj istarske i svjetske kuhinje. Lokalna istarska jela koja ste doživljavali kao sasvim obična ovdje se serviraju na sasvim novi i neobičan način! 

 Spoj istarske i svjetske kuhinje, istarski specijaliteti, Poreč
 
Teško da ćete s lakoćom odlučiti što prije kušati s pomno složenog jelovnika. No, dobro je znati kako gosti najviše uživaju u jelima kao što su file kovača, janjeća koljenica, ribeye beefsteak te juha od cvjetače s guščjom jetrom. Na meniju ćete među posebnom ponudom pronaći i nesvakidašnja jela: hladnu juhu od manga, pate od jelena, poljske puževe ili punjenog morskog ježa...

Peterokutna kula ne bi bila fine dining restoran da nema i veliku ponudu vina i pjenušaca iz cijeloga svijeta. Možete degustirati izvrsna renomirana domaća vina, ali i ona iz Austrije, Francuske, Floride, Australije ili Novog Zelanda.
 
Istarska jela, svjetska gastronomija, Poreč 

Wagyu Kobe odrezak u Poreču


U restoranu Peterokutna kula kao specijalitet ponosno ističu Wagyu Kobe beefsteak, jedno od najukusnijih i najskupljih mesnih odrezaka na svijetu i tihu patnju svakog zagriženog mesoljupca. 

Wagyu Kobe govedina vrsta je japanskog crnog goveda sorte Tajima o čijem uzgoju postoje razni mitovi poput masaže krava, hranjenja pivom i puštanja klasične glazbe. Kako bi meso bilo vrhunske kvalitete, za uzgoj Wagyu Kobea moraju se poštivati određena pravila. Samo smirene životinje daju najbolje meso, što se postiže uzgojem u manjim stadima koje se hrani isključivo prirodnim sastojcima, bez kemijskih dodataka.  
 
Wagyju kobe beef Poreč 

Kako je Japan daleko, Peterokutna kula dovela je Wagyu Kobe odrezak nešto bliže, pa tako ovu luksuznu gastronomsku deliciju možete kušati i u Poreču

Specifičnost ovog mesa jest mramorni izgled do kojeg dolazi zbog ravnomjerno raspodijeljene masnoće. Radi se o mesu s povećanim udjelom omega 3 i 6 masnih kiselina, radi čega je dovoljan samo mali zalogaj za punoću okusa i osjećaj zalogaja koji se naprosto topi u ustima. 
 
Fine dining restoran, Poreč, Istra 

Restoran Peterokutna kula nastao je uslijed dugogodišnje obiteljske tradicije i ljubavi prema svom poslu u ugostiteljstvu. Kako naglašavaju, ništa od navedenoga ne bi bilo moguće bez znanja i zajedničkog truda uprave i zaposlenika čija je misija održati kvalitetu usluge na visokoj razini.

Bilo da želite impresionirati poslovne partnere ili obilježiti poseban događaj s obitelji i prijateljima, ovdje vas očekuju nezaboravna jela koja spajaju najbolje istarske i svjetske sastojke. Provjerite video i rezervirajte ručak ili večeru u restoranu s najboljim pogledom na Poreč! 
 


(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se