TRAŽIŠ? NAĐI.

HTZ objavila Javni poziv za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini

NOVOSTI
21.9.2018. 8:31:00

HTZ objavila Javni poziv za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do 15. listopada ove godine prima prijave na netom otvoreni javni poziv za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini, a objavila je i poziv za iskazivanje zanimanja za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima.

Zainteresirani se mogu prijaviti za ukupno tri modela udruživanja, s tim da se prijave na modele 1 i 2 podnose županijskim turističkim zajednicama, a na model 3 HTZ-u odnosno njegovom Glavnom uredu.

Poziv za udruženo oglašavanje, koje HTZ u suradnji sa sustavom turističkih zajednica provodi već godinama, usmjeren je na opću destinacijsku i promociju smještajne i ostalih oblika turističke ponude destinacije, pri čemu se oglašavanje odnosi na ponudu u predsezoni i posezoni, odnosno na cjelogodišnju ponudu u destinacijama koje nemaju izlaz na more ili na turistički nerazvijenim područjima.

Model 1 odnosi se na udruženo destinacijsko oglašavanje sustava turističkih zajednica, model 2 na udruženo oglašavanje ponude destinacije, a model 3, koji je novost za 2019., na udruženo oglašavanje ponude nautičkog turizma.

U svakom modelu HTZ u različitim postocima sredstva udružuje s javnim i/ili privatnim turističkim sektorom, odnosno turističkim zajednicama i nositeljima turističke ponude, hotelijerima, agencijama, turoperatorima, marinama i drugima, s ciljem jačanja promocije te rezultata hrvatskog turizma.

U pozivu za iskazivanje zanimanja za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima u 2019. ne navodi se točan rok za primanje prijava, no, slično kao i za ovu, te prijave će se primati do kraja ove odnosno do početka iduće godine.

Kao mogući partneri za suradnju s HTZ-om u pozivu se spominju organizatori putovanja - turoperatori i prijevoznici sa svim oblicima organiziranih programa za Hrvatsku u zračnom, autobusnom i brodskom prijevozu, koji uvode/pojačavaju programe ili proširuju operacije u pred i posezoni s tendencijom daljnjeg rasta u iduće tri godine od uvođenja programa.

Cilj suradnje je podizanje svijesti o brendu Hrvatska na odabranim strateškim tržištima, kao i dolazak do potencijalnih gostiju zajedničkim kampanjama vezanim uz partnerov program za Hrvatsku.
U pozivu se navodi da će prednost imati prijave partnera koji žele provoditi i sudjelovati u zajedničkim kampanjama s minimalno 50 tisuća eura neto vlastitih sredstava, te da su prihvatljive on-line marketinške aktivnosti, kao i one na društvenim mrežama, u tisku, plakatiranjem te putem TV i radija.

Zainteresirani partneri za te projekte prijedloge za suradnju s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju predstavništvima HTZ-a na 16 stranih tržišta, a detalji oba poziva mogu se vidjeti na web stranicama HTZ-a.
 
(I: hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se