TRAŽIŠ? NAĐI.

Nautička oprema koju svaki nautičar treba imati

PODUZETNIČKE PRIČE
16.7.2018. 13:19:00

Nautička oprema koju svaki nautičar treba imati
Prije negoli krenete na plovidbu, osim ispravnosti vašeg plovila, potrebno je provjeriti imate li svu nautičku opremu i je li ona ispravna. Stari morski vukovi već su upoznati s pravilima sigurne plovidbe, no ako ste nautičar početnik, donosimo vam nekoliko savjeta za sigurnu i ugodnu plovidbu

Brodski ili vanbrodski motor


Motor vašeg plovila obvezno bi trebao biti ispravan budući da je on glavni dio za upravljanje brodicom. Ako motor više ne radi efikasno, vrijeme je za kupnju novoga. Preporučljivo je odabrati proizvođača koji ujedno proizvodi i rezervne dijelove te pribor za novi motor za kojeg postoji i servis u vašoj blizini. U Adriana Nautici možete kupiti brodske dizel motore marke Sole Diesel te vanbrodske motore Suzuki i Tohatsu, a koji će vam model najbolje odgovarati preporučit će vam stručno osoblje. 
 
Adriana Nautica, brodski i vanbrodski motori

Akumulator


Kad se radi o akumulatorima za plovila, ključno je znati kolika je njegova učinkovitost. Savjetuje se da zimi redovito održavate razinu napunjenosti, kako biste spriječili padanje njegova kapaciteta i nastanak kratkog spoja između njegovih ploča. Provjerite jesu li ćelije akumulatora prazne, po potrebi ih nadopunite destiliranom vodom i svaku ćeliju provjerite hidrometrom. Imajte na umu da akumulator nikada ne treba prepuniti. 
 
Adriana Nautica, Pula, akumulatori 

Sigurnosna oprema i rezervni dijelovi za plovila


Svakako prije plovidbe pregledajte stanje cjelokupne opreme. Sidro, karike lanca i užad ne smiju biti istrošeni ili oštećeni. Pregledajte imate li sav potreban alat i rezervne dijelove poput svjećica, osigurača, priteznih ključeva itd., a koji bi vam mogli zatrebati za vrijeme plovidbe. Novu opremu i dijelove čuvajte na lako pristupačnom mjestu i pobrinite se da uvijek bude u dobrom stanju.
 
Adriana Nautica, sigursnosna plovidba
 
Ako ste provjerili svu brodsku opremu i motore i ustanovili da vam nešto nedostaje, potražite to u nautičkoj trgovini Adriana Nautica u Puli. U njihovoj ponudi pronaći ćete široki asortiman visokokvalitetnih nautičkih proizvoda koje nude na području cijele Istre, Dalmacije, otocima i šire. Želite li savjet stručnjaka, slobodno im pošaljite upit. Dobro opremite vaše plovilo i mirno more!

(I: eIstra.info)

 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se