TRAŽIŠ? NAĐI.

Savršeno adaptirana kamena kuća: ovo građevinsko poduzeće učinit će čuda

ŠTO, GDJE, KAKO...?
29.5.2018. 10:21:56

Savršeno adaptirana kamena kuća: ovo građevinsko poduzeće učinit će čuda
Stare kamene kuće postale su izrazito popularne na tržištu nekretnina. Ako ste vlasnik stare kamene kuće koju planirate adaptirati, a zatim iznajmljivati u turističke svrhe, prodati je ili pretvoriti u vaš doma iz snova, donosimo vam nekoliko savjeta o čemu biste trebali voditi računa kada obnavljate ove stare dame.

Analiza građevinskih radova


Prije upuštanja u pothvat adaptacije kamene kuće potrebno je napraviti kvalitetnu analizu potrebnih građevinskih radova. Oni će uvelike ovisiti o očuvanosti same kuće te vaše vizije što želite postići adaptacijom. Prije svih zahvata provjerite u kojem su stanju temelji, zidovi, grede, noseći zidovi kuće i sl. Ovisno o budućoj namjeni kuće, provedbom nekoliko analiza suzit ćete mogućnosti i doći do optimalnog rješenja koje će biti najisplativije i najbrže dovesti do povrata ulaganja.
 
Novi grad, adaptacija kuća, Pazin 

Drvenarija kuće


Ako su drvene grede i krovište dotrajali, svaki će vam majstor preporučiti da ih zamijenite novima i ojačate betonskim vijencima. Svu dotrajalu stolariju, od vrata do drvenih prozora i grilja najbolje je zamijeniti novima. Novu drvenariju kuće premažite zaštitnim slojem boje koju ćete održavati svake godine kako ona ne bi davala dojam da je vaša kamena ljepotica zapuštena. 
 
Novi grad, Pazin, adaptacija kamene kuće 

Uređenje interijera  - spoj starog i novog


Uređenje interijera
adaptirane kamene kuće velik je izazov. Pokušajte spojiti staro i novo – uredite kuću u starinskom, rustikalnom stilu, no pokušajte joj dati i dašak modernoga uz dodatak svijetlih i neutralnih boja te pokojim unikatnim komadom namještaja. Odaberite nekoliko elemenata koji će dominirati prostorom i dati mu poseban štih.
 
Novi grad, Pazin, kamene kuće, građevinsko poduzeće 

Ako ste u potrazi za tvrtkom koja će adaptirati vašu kamenu kuću i pretvoriti je u pravu ljepoticu, bez dvojbe se obratite tvrtki Novi grad iz Pazina. Osim adaptacije starih kamenih kuća, godinama se bave niskogradnjom, visokogradnjom, ytong gradnjom, izradom bazena i uređenjem okoliša. Za sve savjete i ugovaranje sastanaka obratite im se putem forme za upit.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se