TRAŽIŠ? NAĐI.

Što uzrokuje padanje mozaik pločica s bazena?

PODUZETNIČKE PRIČE
20.7.2018. 12:37:54

Što uzrokuje padanje mozaik pločica s bazena?
Mozaik pločice postavljaju se u bazenima kako bi oni izgledali estetski privlačnije. Kada su postavljene pravilno i profesionalno, ne samo da će izgledati lijepo, već mogu potrajati i dugi niz godina. 

Počnu li se pločice odvajati od podloge ili pucati, potrebno je što prije intervenirati kako voda ne bi prodrla u pukotine i kako se one ne bi odvojile od podloge. Donosimo vam 2 najčešća razloga zbog kojih se mozaik pločice odvajaju od podloge i padaju s bazena. 

Mozaik pločice i pH vrijednost


pH vrijednost govori vam kakva je bazenska voda – kisela, neutralna ili lužnata. Nakon dužeg vremenskog korištenja bazena postoji mogućnost da neke od pločica na nižim razinama bazena počnu opadati. Kako bi se to spriječilo, potrebno je s vremena na vrijeme provjeravati i regulirati pH vrijednost vode. Idealna pH vrijednost bazenske vode je od 7.0 do 7.4. Kada je vrijednost niža od 7, dolazi do nagrizanja fuga između pločica, a zatim i do pucanja ili ispadanja pločica. 
 
Ro-La Transkop, Labin, bazeni, postavljanje mozaik pločica 

Način instalacije bazenskog mozaika


Kvaliteta, način instalacije i vrsta materijala bitni su čimbenici kod postavljanja mozaik pločica u bazenu. Nestručno postavljanje pločica uzrokovat će njihovo skoro ispadanje. Instalacija mozaik pločica u bazene nije ista kao instalacija mozaik pločica u kuhinji – radi se o sasvim drugim uvjetima izloženosti. Koristite li istu smjesu za fugiranje bazenskih pločica kao i onih kuhinjskih, one će sigurno početi padati. Potrebno je koristiti ljepila i sredstva za brtvljenje koja podnose kloriranu vodu. 
 
Ro-La Transkop, Labin, mozaik pločice, bazeni, održavanje 

Kada gradite bazen, od samog početka je bitno da koristite dobra vezivna sredstva za postavljanje mozaik pločica i povremeno kontrolirate pH vrijednost vode. To će vam uštedjeti novac i vrijeme u budućnosti. Ro-La Transkop iz Labina bavi se bazenskom tehnikom i pruža kompletnu uslugu od početka izgradnje do završnih radova i postavljanja bazenske opreme. Planirate li postavljati pločice u bazen ili su se vaše mozaik pločice na bazenu počele razbijati i padati, vrijeme je da kontaktirate stručnjake i sanirate štetu na vrijeme. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se