Za savršen osmijeh nikad nije kasno - sve više odraslih odlučuje se za aparatić za zube!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
27.3.2023. 8:40:53

Za savršen osmijeh nikad nije kasno - sve više odraslih odlučuje se za aparatić za zube!
Iako se ortodoncija često povezuje s dječjom i tinejdžerskom dobi, ortodontska terapija uspješna je i potrebna i kod odraslih osoba. Bez obzira na dob, pravilan raspored zuba i zagriz ključni su za dobro oralno zdravlje i estetiku osmijeha.
Sama pomisao na nošenje aparatića za zube mnoge asocira na neudobnost, bol, zapinjanje hrane i naravno, osmijeh s metalnim bravicama.

Vrijeme je da se odmaknemo od takvog razmišljanja jer je zahvaljujući napretku u ortodonciji do zdravih, ravnih zubi i lijepog osmijeha danas moguće doći bez većih neugodnosti i ugrožavanja estetike!
 

Ortodontska terapija sprječava napredak parodontoloških problema


Jedan od mitova zbog kojeg pacijenti odrasle dobi često odustaju od zubnog aparatića je i strah od rasklimavanja zubi i parodontoze. Suprotno tom nažalost raširenom mišljenju, ispravljanje zubi ortodontskim aparatićem zube dovodi u optimalan položaj i sprječava daljnji razvoj bolesti!

Naime, jedan od uzroka parodontitisa leži u nepravilnom zagrizu i neprirodnom opterećenju zuba kod žvakanja, što može uzrokovati povlačenje zubnog mesa, naginjanje zuba, gubitak kosti i ostale probleme. 

U Ortho-Smile ordinaciji takvim se slučajevima pridaje posebna pažnja i upotrebljavaju slabije sile u provođenju ortodontske terapije koja daje odlične rezultate.
 
invisalign

Prozirnim aparatićem zube je moguće ispraviti i bez 'žice'

 
Invisalign 'nevidljivi' aparatići novost su na tržištu koja s razlogom oduševljava velik broj ortodontskih pacijenata. Terapija se izvodi uz pomoć individualno napravljenih prozirnih udlaga koje pacijent samostalno mijenja u određenim intervalima.

Plan, trajanje i simulacija rezultata može se vidjeti i prije početka terapije. Prozirne udlage dobivaju se unaprijed stoga se eliminira potreba za česti odlazak ortodontu. Invisalign uspješno ispravlja razmake među zubima, nepravilan zagriz i zbijene zube.

Ova suvremena metoda osigurava veću udobnost i opuštenost u svakodnevnom životu, ali važno je napomenuti kako uspješnost rezultata uvelike ovisi o vašoj disciplini. Udlage se moraju nositi 20-22 sata dnevno, s iznimkom kod jela i pranja zubi.
 

Terapija fiksnim aparatićem može biti alternativa ugradnji implantata

 
Iako je Invisalign izvrsno rješenje za gore navedene probleme, fiksni aparatići i dalje se koriste kod terapije kompleksnijih nepravilnosti za postizanje ne samo estetike, već i maksimalne funkcionalnosti kod djece i kod odraslih.

U odrasloj dobi češće se suočavamo i s vađenjem zuba kojeg je potrebno nadomjestiti zubnom protetikom. No, ako se radi o zubu gornje čeljusti, problem se može riješiti nošenjem aparatića za zube, bez ugradnje implantata!
 
fiksni aparatic

Ortodontskom terapijom zubi gornje čeljusti uspješno se pomiču kako bi nadomjestili razmak na mjestu izvađenog zuba.

Dakle, za zdrave i ravne zube nikad nije kasno, iako je idealno prvi ortodontski pregled obaviti već u 6.godini života!

Saznajte kako može izgledati vaš savršen osmijeh, više informacija o ortodonciji za djecu i za odrasle pročitajte na stranicama ordinacije Ortho-Smile!

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više