Zašto je decking sve popularniji u uređenju eksterijera?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
28.9.2018. 14:22:11

Zašto je decking sve popularniji u uređenju eksterijera?
U posljednje su vrijeme drvne podloge za eksterijere, tzv. decking sve popularnije. Nerijetko se koristi za oblaganje podova terasa, vrtova, balkona, dvorišta, prilaznog puta, a posebice je efektan prilikom oblaganja prostora oko bazena

Posjetili smo drvni centar Klen Plus, gdje su nam objasnili zašto je decking tako popularan i koje su njegove prednosti. Saznajte zašto ništa ne daje toliku dozu elegancije eksterijeru kao drvo.

Što je decking? 


Drvene podne obloge za eksterijer nazivaju se decking. Način polaganja drvenih dasaka poprilično je jednostavan. Naime, jedna strana daske glatko se izbrusi, dok se druga obradi tako da spriječi klizanje površine.   

Uređenje eksterijera deckingom u punom sjaju oplemenjuje svaki prostor i daje mu prirodan i nadasve elegantan izgled.
 
Drvni centar Klen Plus, decking 

Decking u drvnom centru Klen Plus


U drvnom centru Klen Plus nude najkvalitetnije drvne vrste za decking. Toplo će vam preporučiti one vrste materijala koje su dugotrajne i otpornije na vanjske uvjete. Kao najbolje vrste za decking Klen plus izdvaja sibirski ariš i ruski bor

Sibirski ariš i ruski bor spadaju među najljepše, najotpornije i najpovoljnije drvne materijale za izradu podnih obloga ili drvenih fasada. Decking izrađen od ariša ili bora idealan je omjer cijene i kvalitete jer je zahvaljujući njihovim karakteristikama idealan za upotrebu na vanjskom prostoru. 
 
Drveni centar Klen Plus, decking 

Montaža deckinga u Klen Plusu


Nakon što ste odabrali idealan materijal za decking eksterijera, u Klen Plusu možete birati između dvije vrste montaže – one vijcima ili one spojnicama. 

Prednost kod montaže spojnicama je u tome što izgled drvne podno obloge izgleda mnogo privlačnije jer nema vidljivih vijaka. Usto, za metar kvadratni potrebno je otprilike 20 vidljivih vijaka, dok za istu površinu treba 14 spojnica. 
 
Drveni centar Klen Plus, decking 

Prednosti deckinga


Decking za eksterijer načinjen od sibirskog ariša ili ruskog bora spada među najkvalitetnije izrađene drvne podne obloge. Izuzetno su otporni na vlagu i različite vremenske uvjete, zbog čega su idealni za upotrebu oblaganja podova eksterijera. 

Decking je izrazito otporan na pukotine, a površina je kompaktna te nema iverice koja će se odcijepiti od dasaka. 
 
Drveni centar Klen Plus, decking

Prodajno mjesto drvnog centra Klen Plus površine 3000 m2 nalazi se u Barbanu. U ponudi ćete pronaći kompletan drvni asortiman, odnosno u Klen Plusu u ponudi je sve od drva i sve za drvo

U prodajnom asortimanu nalaze se drvni proizvodi visoke kvalitete, od lameliranih greda, letvi, brodskih podova, građevinskih greda i dasaka, peleta do raznih proizvoda za održavanje drva. Također, svojim klijentima pružaju i usluge obrade drvne građe, blanjanje, obradu završetaka drvnih materijala, dubinske strojne impregnacije za dugotrajnu zaštitu drva i transporta na željeno odredište, a sve to uz stručne savjete. 

Tražite li idealan materijal za decking i njegovu montažu, slobodno im se možete obratiti putem obrasca za upit, a ponudu provjeriti na stranici eIstra.info.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se