TRAŽIŠ? NAĐI.

Zašto su parketi pametna investicija?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
20.11.2018. 15:46:00

Zašto su parketi pametna investicija?
Postavljanje podnih obloga jedna je od važnijih koraka u uređenju interijera. Cilj je spojiti funkcionalnost, ali i zadovoljiti kriterij estetike jer podovi ostavljaju efektan vizualan dojam prilikom ulaska u prostoriju. Nekada je parket bio simbol luksuza i elegancije. Danas su cijene parketa ipak nešto niže te je on postao dostupniji materijal za podne obloge. 

Domus Parketi bavi se postavljanjem drvenih podnih obloga, prvenstveno postavljanjem parketa. Budući da su se specijalizirali u parketarstvu, zamolili smo ih da nam objasne zašto je bolje investirati u parket. 

1. Parket je kvalitetan prirodni materijal 


Postavite li parket u vašoj dnevnoj sobi ili blagovaonici, to može izgledati veoma efektno. Domus Parketi uvijek svojim klijentima preporučuje postaviti drvene podne obloge. Činjenice je da je puno  ugodnije hodati po drvu nego hladnim pločicama. 

Osim što se radi o kvalitetnom prirodnom materijalu, svojstvo drva jest i otpornost. Dugoročno gledano, radi se o isplativoj investiciji koja će potrajati dugi niz godina. 
 
Domus Parketi, Umag, postavljanje parketa 

2. Parket je jednostavno održavati

Održavanje parketa prilično je jednostavno. Dovoljno je prebrisati ga suhom krpom kako bi se uklonila nakupljena prašina. U slučaju da se napravila mrlja, možete ga obrisati vlažnom krpom ili sredstvom za čišćenje parketa. 

Bitno je da ne koristite sredstva za čišćenje koja bi mogla nagrizati drvo i tako uništiti materijal. Domus Parketi bave se i obnavljanjem laka ili ulja kojima se premazuju parketi kako bi oni potrajali i ne izgubili svoju boju i sjaj. Jako je važno da pazite da se vlaga ne zavuče među pukotine ili razmake jer to može uzrokovati truljenje drva i njegove deformacije.  
 
Domus Parketi, Umag, postavljanje parketa 

3. Parket dolazi u mnogim bojama i dezenima


Mnogo je mogućnosti na koje možete postaviti parket. Više nije u igri samo tzv. riblja kost, dezen na koji pojam parketa odmah asocira. Danas klijenti traže rustikalni, seljački pod ili postavljanje širokih lamela. Drvene daščice dolaze u različitim veličinama, vrstama, obradama i bojama. Uz masivne parkete koji zahtijevaju daljnju obradu, postoji široka paleta gotovih parketa koji su završno obrađeni i zaštićeni, te ne zahtijevaju daljnju obradu. Samim time ubrzavaju cijeli proces izrade drvenog poda.

Bajcanjem, odnosno tehnikom bojenja parketa istovremeno ćete zaštititi drvene površine, ali i promijeniti njegovu boju. Jednim premazom možete parket obojiti u bilo koju drugu nijansu, a među popularnima su crna, bijela, siva i sve nijanse smeđe. Ovom tehnikom mijenja se ton drva, no i dalje je vidljiva njegova struktura i savršeno je jasno kako se radi o prirodnom materijalu. 
 
Domus Parketi, Umag, postavljanje parketa 

Tvrtka Domus Parketi iz Umaga bavi se parketiranjem. Bilo da vam treba postavljanje, montaža, brušenje, lakiranje ili održavanje parketa, oni posao imaju u malom prstu. Uvijek se koriste kvalitetnim materijalima i svoje usluge vrše s visokom preciznošću. Njihove usluge možete provjeriti na stranicama portala eIstra.info, a želite li ih angažirati, slobodno im pošaljite upit
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se