TRAŽIŠ? NAĐI.

Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc jedan je od najsuvremenijih u regiji

PODUZETNIČKE PRIČE
2.4.2019. 13:12:00

Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc jedan je od najsuvremenijih u regiji
Svako razdoblje u životu prepuno je novih izazova. Ulazak u zlatne godine za mnoge predstavlja težu prilagodbu na novi životni tempo. Tada najvažnije ostati aktivnima i imati podršku okoline. Upravo je ovo ideja vodilja doma za starije i nemoćne Atilio Gamboc iz Umaga – osigurati osobama treće životne dobi kvalitetan i uzbudljiv život.  

Suvremeni dom za starije i nemoćne, Umag


Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc spada među najsuvremenije i tehnološki najopremljenije u cijeloj regiji. Sastavljen od tri krila, od kojih svako ima prizemlje te dva kata, dom nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama te apartmanima. Svi su oni funkcionalno i ergonomski opremljeni te prilagođeni korištenju starijih osoba.  

Svaki smještajni kapacitet, osim osnovnih elemenata, kao što su kreveti, stol i stolice, ormari, ima i LCD televizor, telefon te priključak za internet. Zdravstveni tim na raspolaganju je u svakom trenutku, a prema svakom korisniku njeguje se individualan pristup. 
 
Dom za starije i nemoćne, Atilio Gamboc, Umag, smještaj, starački dom 

Radne aktivnosti doma za starije i nemoćne


Osoblje doma za starije i nemoćne Atilio Gamboc svojim štićenicima nastoji omogućiti da život žive punim plućima. Boravak u ovoj ustanovi nije samo smještaj i provođenje dana u tišini. Poticanje kreativnosti, druženje i posvećivanje raznim hobijima razlog je zbog kojeg su korisnici doma uvijek dobre volje. 

Korisnici mogu odabrati razne radne aktivnosti za rekreaciju, kao što su prilagođena tjelovježba, boćalište, knjižnica, boravak u vrtu. Stručno osoblje svakodnevno se trudi osmisliti i organizirati brojne programe kako bi stariji kvalitetno i aktivno provodili svoje vrijeme. 

Razni izleti, poput onog prošle godine u Rovinj s korisnicima doma Domenico Pergolis potiču štićenike doma na rekreaciju i socijalizaciju. Predstave povodom blagdana, poludnevni izleti, kreativne radionice suradnja s dječjim vrtićima Duga i Girotondo, osnovnom školom Marija i Lina iz Umaga te srednjom školom Vladimir Gortan iz Buja njeguju principe međugeneracijske solidarnosti. 
 
Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc, Umag, radne aktivnosti, izleti 

Prilagodba na život u domu za starije i nemoćne katkada starijim osobama teže pada, no u domu Atilio Gamboc uvijek se trude da cjelokupan proces bude što blaži i ugodniji. Svojim štićenicima svakog dana dokazuju da aktivnost zdrave osobe nikada ne staje, samo malo promijeni oblik! 

Dom za starije i nemoćne Atilio Gamboc ima prihvatni kapacitet za 128 korisnika, od čega 44 njih u stambenom dijelu, 54 u stacionaru te 30 osoba u dnevnom centru. Njihove usluge možete provjeriti na stranicama portala eIstra.info, a uvijek možete rezervirati termin i osobno se uvjeriti u suvremenu i kvalitetnu uslugu. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se