Keramičke ljuskice za zube za savršeno blistav osmijeh!

ŠTO, GDJE, KAKO...?
19.10.2018. 12:45:00

Keramičke ljuskice za zube za savršeno blistav osmijeh!
Jedna od prvih stvari koje primijetite na nekome katkada je prekrasan osmijeh. Blistav osmijeh i savršeno pravilni zubi san je mnogih. No, koliko god držali do higijene zubiju, posjećivali stomatologe, i dalje niste zadovoljni svojih osmjehom... Rješenje za takve situacije predstavljaju ljuskice za zube, znane i kao veneersi. Posjetili smo B-Smile stomatološku ordinaciju u Žminju, gdje smo dobili detalje o ovom postupku. 

"Često nam se javljaju pacijenti koji zbog svog osmijeha imaju nisko samopouzdanje. Ova metoda ugrađivanja zubnih ljuskica, koja spada u granu estetske dentalne medicine, garantira im prikrivanje nedostataka i odmah vidljive rezultate, zbog čega više ne skidaju osmijeh s lica.", objašnjava nam dr.med.dent. Barbara Aleksić, vlasnica B-Smilea

Što su ljuskice za zube?


Keramičke ljuskice za zube idealno su stomatološko rješenje za korekciju nepravilnosti zubi poput promjene boje zuba, oštećenog ili otkrhnutog zuba, razmaka između zubi i nepravilnosti u njihovom položaju i obliku. Radi se o tankim pločicama izrađenim od keramike koje se lijepe na vanjsku stranu zuba koja se prethodno izbrusi. Možete ih ugraditi na samo jedan zub ili više njih. 

Materijal za veneerse oponaša zubnu caklinu zdravog zuba, zbog čega oni vašim zubima daju poželjan izgled, a vašem licu blistav osmijeh o kojem ste uvijek maštali. 
 
B-Smile, Žminj, keramičke ljuskice za zube, savršen osmijeh 

Postupak ugradnje ljuskica za zube 


Ono što prethodi postupku umetanja veneersa je posjet stomatologu i konzultacije je li ta korektivna estetska metoda dobar odabir za vas. Nakon razgovora, stomatolog će pregledati vaše zube i desni te vam predložiti idealno "dizajnersko" rješenje, odnosno preporučiti postupak izrade i ugradnje zubnih ljuskica ili ne.  

Kako bi se ljuskice postavile, ključno je što bolje ih povezati s površinom zuba. Za to je uobičajeno potrebno ukloniti oko 0,5 milimetara zubne površine, što se postiže brušenjem, nakon kojeg se uzima otisak vaših zubi prema kojem će se praviti veneersi. Stomatolog će vam za to vrijeme sugerirati i ponuditi izradu privremenih ljuskica kako biste u međuvremenu zaštitili svoje zube. 

Nakon što je model gotov, stomatolog će provjeriti odgovaraju li novoizrađene keramičke ljuskice vašim zubima. Prije lijepljenja ljuskica kompozitnim materijalom, stomatolog će temeljito očistiti zube kako bi ih pripremio za zahvat. 
 
B-Smile, Žminj, keramičke ljuskice za zube, savršen osmijeh 

Prednosti zubnih ljuskica 


Keramičke ljuskice za zube čvrste su i imaju poprilično dugi vijek trajanja. Budući da su otporne i prave se od visokokvalitetnih materijala, nema bojazni od toga da će vaš osmijeh promijeniti boju, odnosno požutjeti ili dobiti mrlje od napitaka poput kave i čaja. 

U odnosu na postavljanje zubne krunice, ovaj zahvat ne zahtijeva velike izmjene, odnosno poštedna je za vaše zube i desni, jer se minimalno brusi samo vanjska strana zubi i ne dolazi do upale zubnog mesa

S obzirom na činjenicu da se keramičke ljuskice izrađuju za svakog pojedinačno i po točnim mjerama, gotovo je nemoguće uočiti razliku između njih i prirodnih zubi. Jedino što će biti primjetno jest vaš savršen osmijeh! 
 
B-Smile, Žminj, keramičke ljuskice za zube, savršen osmijeh 

U B-Smileu u Žminju možete se konzultirati sa stomatolozima i obaviti pregled, nakon kojeg će vam izraditi keramičke ljuskice za zube točno po mjeri za vaš savršen osmijeh. Želite li što prije provjeriti je li ova dentalna metoda i za vas, slobodno im se javite putem obrasca za upit i rezervirajte svoj termin.

Osim ove metode, B-Smile svojim klijentima nudi sveobuhvatan program njege i liječenja zubi. Oralna kirurgija, implantologija, profesionalno izbjeljivanje zubi, zubne krunice, zubni most, dentalni implantati samo su neke od usluga dentalnog centra, čiju ponudu možete provjeriti na stranicama portala eIstra.info

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se