Ordinacija dentalne medicine Erika Stocovaz: Primjena digitalizacije u dentalnoj medicini

ŠTO, GDJE, KAKO...?
11.4.2022. 10:00:00

Ordinacija dentalne medicine Erika Stocovaz: Primjena digitalizacije u dentalnoj medicini
Uz napredak tehnologije došla je i modernizacija medicine. Zahvaljujući primjeni računala i digitalizaciji uvelike se olakšalo dijagnosticiranje i plan terapije u dentalnoj medicini. Ovom načinu rada okrenula se i ordinacija dentalne medicine Erika Stocovaz koja izlazi iz okvira standardne stomatologije. 

Digitalizacija u dentalnoj medicini


Godine 2015. otvorena je ordinacija dentalne medicine Erika Stocovaz kraj Umaga, čija je misija svakom pacijentu pružiti vrhunsku uslugu, uz naglasak na estetiku. Odlučili su se za primjenu digitalizacije u svom svakodnevnom radu, posebice jer se radi o načinu rada u stomatologiji koji je minimalno invazivan za pacijenta. Prvi korak prema tome bila je nabava modernog rendgenskog uređaja

Prednost digitalizacije u dentalnoj medicini vidljive su kod rendgenske dijagnostike jer se lakše dolazi do rezultata, koji su mnogo detaljniji i brži nego kod klasične stomatologije. 
 
Digitalizacija u dentalnoj medicini, ordinacija Erika Stocovaz, Umag 

Usluge dentalne ordinacije kraj Umaga


Ordinacija je, zahvaljujući rendgenskom uređaju, u mogućnosti snimiti panoramske slike za početnu dijagnostiku, CBCT snimke (3D) neophodne za kirurške zahvate i dentalnu implantologiju te kefalometrijske snimke koje su važne za planiranje ortodontske terapije. 

Zbog digitalne tehnologije danas je ortopanom moguće precizno prikazati strukturu čeljusti te prikaz svakog pojedinog zuba i jasno uočiti sve procese oko korijena zuba, stanje kosti te karijes. Digitalni ortopan predstavlja jednu od važnih snimki dentalne medicine jer je njome moguće pravovremeno otkriti bolesti zuba te tkiva i struktura oko njih. 

Snimanjem otiska zubala i njegovim kompletnim virtualnim prikazom dolazi se do vrlo preciznog oblika zuba i zubnog mesa, zbog čega je lakše uočiti bilo kakvu nepravilnost i planirati korektivni zahvat. 

Zahvaljujući 3D snimkama, specijalističkom kliničkom pregledu i razgovoru, doktori dentalne ordinacije Erika Stocovaz će vam predložiti adekvatnu terapiju. 
 
Digitalizacija u dentalnoj medicini, ordinacija Erika Stocovaz, Umag 

Korištenje CAD/CAM sustava u dentalnoj medicini 


Najveći doprinos digitalizacije ogleda se u izradi protetskih radova, kako na zubima tako i na implantatima te u planiranju i izradi kirurških šablona za računalno vođenu implantologiju. CAD / CAM sustav omogućava doktorima dentalne medicine virtualno planiranje i izradu potrebne terapije. CAD sustav podrazumijeva računalom potpomognuto oblikovanje, a CAM sustav je računalno potpomognuta izrada. Tehnologija je minimalno invazivna za pacijenta i omogućava izradu izrazito detaljnih protetskih nadomjestaka anatomskog oblika, veličine i estetike. 

Materijali dostupni u ovakvom načinu izrade nadomjestaka visoko su kvalitetni i omogućavaju doktorima optimalne rezultate u crveno-bijeloj estetici. Koristi se široka paleta materijala kao što su cirkonij oksid, litij disilikat, hibridne keramike i razni drugi koji svojim svojstvima zadovoljavaju estetiku, funkciju i biokompatibilnost. Operacija osim što štedi tvrda zubna tkiva, čuva i ona meka koja su ključna za savršen osmijeh. U ordinaciji Erike Stocovaz drže do toga da bez zdravlja nema ni estetike. 
 
Digitalizacija u dentalnoj medicini, ordinacija Erika Stocovaz, Umag 

Pojedini popravci i estetski zahvati u dentalnoj medicini zahtijevaju niz dodatnih edukacija, stoga se doktorica Stocovaz i njen tim redovito educiraju kako bi bili u korak s napretkom tehnologije i uvijek bili spremni iskoristiti maksimum koji digitalizacija u dentalnoj medicini pruža. 

Stomatološka ordinacija i dentalni laboratorij opremljeni su najsuvremenijim uređajima za dijagnosticiranje i terapiju, a ujedno surađuju i s brojnim specijalistima koji se bave protetikom, endodoncijom, parodontologijom, oralnom kirurgijom i implantologijom. Njihove usluge provjerite na stranicama portala eIstra.info, a imate li kakav problem, slobodno ih kontaktirajte putem obrasca za upit. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se