PVC ili ALU stolarija – što odabrati?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
6.2.2019. 15:43:00

PVC ili ALU stolarija – što odabrati?
Ulazna vrata i prozori osim dizajna, moraju ispuniti minimalne tehničke zahtjeve: sigurnost doma, termo i zvučnu izolaciju, funkcionalnost i dugotrajnost proizvoda. Ovisno o vašim potrebama i namjeni prostora, na tržištu možete odabrati između PVC i ALU vrata i prozora. U nastavku vam donosimo njihove prednosti, a na vama je da otkrite koja je opcija bolja za vas. 

Prednosti ALU stolarije


ALU stolarija preporučljiva je za izradu elemenata stolarije u poslovnim prostorima. Takvi prostori zahtijevaju trajnost materijala, čvrstoću i jednostavno održavanje, što su upravo odlike aluminijske stolarije.

ALU stolarija koja podrazumijeva ugradnju profila s prekinutim termičkim mostom, pogodna je za korištenje u situacijama kada je potrebno zadovoljiti visoke zahtjeve toplinske izolacije. Pojednostavljeno rečeno, plastika koja obavlja ulogu termo prekida ne dozvoljava da dođe do miješanja vanjskog i unutarnjeg zraka. U odnosu na PVC stolariju, aluminijska vrata i prozore možete izvesti u više boja po RAL karti

Hladni profili aluminijske stolarije češće se primjenjuju prilikom opremanja poslovnih objekata, ulaznih vrata i prozora stambenih zgrada, podrume itd. koji ne zahtijevaju savršenu termo izolaciju. Ipak, to ne znači da izvedba od ovog materijala nije kvalitetna. 

Danas je ALU stolariju moguće implementirati raznim dodatnim materijalima i eloksirati, odnosno postaviti površinsku zaštitu oksidiranjem materijala kako bi se dobio zaštitni sloj koji će štititi prozore ili vrata od korozije. Ovim postupkom vaša će stolarija postati otpornija na štetne UV zrake i vremenske uvjete te oscilacije u temperaturi. U aluminijske profile često se ugrađuje dodatna PVC traka koja poboljšava izolacijska svojstva vrata ili prozora
 
ALU stolarija, Labin, prednosti, poslovni prostori 

Prednosti PVC stolarije 


PVC stolarija koristi se za opremanju kako stambenih, tako i poslovnih objekata. Bilo da vam trebaju ulazna, protuprovalna, garažna, vrata, prozori s roletama ili bez, PVC će opravdati vaš izbor. Kao prvo, ovaj materijal ne treba previše održavati, izdržljiv je, ali i može se reciklirati, stoga je ekološki prihvatljiv. 

PVC stolarija sastoji se najčešće od profila, okova i stakla. Kvaliteta PVC prozora ili vrata uvelike ovisi o kvaliteti profila, odnosno komorama, brtvama, debljini stijenki i dubini ugradnje. Kvaliteta okova utječe na to koliko će prozori ili vrata trajati, s kojom lakoćom možete njima rukovati i u kojoj mjeri će pružati sigurnost prostora od provala. 

U kombinaciji s okovima s mogućnošću višestrukog zatvaranja, silikonskim brtvama i kvalitetnim staklima, PVC kao materijal daje odlična zvučna i termo izolacijska svojstva. Budući da je plastika izolator, zimi i ljeti će ušteda na grijanju i hlađenju biti značajna, a gubitak toplinske energije minimalan. 
 
PVC stolarija, vrata i prozori, Istra 

Gradite li novu kuću ili poslovnu zgradu, ili ih adaptirate, vjerojatno ćete se i sami zapitati što odabrati, ALU ili PVC stolariju. Trebate li savjet stručnjaka koji će vam olakšati odluku, obratite se obrtu Alupako iz Kršana. Na temelju vaših želja i razgleda prostora predložit će vam idealno rješenje. Uz ponudu ALU i PVC prozora i vrata, njihova ponuda obuhvaća i aluminijske fasade, zimske vrtove, komarnike, a za sve što vas interesira možete kontaktirati telefonski.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se